“Δαγκωτό” Τραμπ ψηφίζουν οι Έλληνες ομογενείς της Νέας Υόρκης - ΒΙΝΤΕΟ

Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016 - 18:35

“Δαγκωτό” Τραμπ ψηφίζουν οι Έλληνες ομογενείς της Νέας Υόρκης - ΒΙΝΤΕΟ

Το 90% των ομογενών θα ψηφίσει Τράμπ"! Μια συνέντευξη με σημαντικό πολιτικό ενδιαφέρον έδωσε ο Πέτρος Γαλάτουλας, πρόεδρος της Oμοσπονδίας Eλληνικών σωματείων μείζονος Νέας Υόρκης, στην δημοσιογράφο του CNN Ειρήνη Ανδρουλάκη.

Ο κ. Γαλάτουλας εδώ και αρκετά χρόνια είναι Πρόεδρος της μεγαλύτερης Ομοσπονδίας ομογενών στις ΗΠΑ που εκπροσωπεί 204 οργανώσεις και συνολικά 500.000 ομογενείς.

Αυτή η δήλωση του κ. Γαλάτουλα είναι ρεαλιστική, αν ζυγίσουμε ότι ο Τράμπ παρουσιάζει ένα πρόγραμμα μελλοντικής διακυβέρνησης των ΗΠΑ με βασικό σύνθημα το "νόμος και τάξη" που συνοψίζεται στα εξής σημαντικά σημεία:

  • Έλεγχος Λαθρομετανάστευσης. Απελάσεις παράνομων μεταναστών και κατασκευή τοίχους στα σύνορα Μεξικού - ΗΠΑ
  • Θέσεις Εργασίας για τους Αμερικανούς. Ενίσχυση της μεσαίας τάξης που έχει υποφέρει από την διακυβέρνηση Ομπάμα. Υπερφορολόγηση στα πλαίσια του 35% σε επιχειρήσεις εκτός ΗΠΑ, ιδιαίτερα την Κίνα
  • Περιορισμός της ανεξέλεγκτης παρουσίας του στρατού των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο. Αυτή η φρασεολογία του Τράμπ είναι ένας διπλωματικός τρόπος να δηλώσει ότι σε περίπτωση εκλογής του ο στρατός των ΗΠΑ θα δρα προς όφελος της Αμερικής και όχι προς όφελος ιδιωτικών νεοφιλελεύθερων συμφερόντων των μελών, για παράδειγμα τον Μπίλ και την Χίλαρυ Κλίντον,  του αριστερίζοντος και πολιτικά ορθού Δημοκρατικού Κόμματος
  • Πάταξη της διαφθοράς στα κυβερνητικά κλιμάκια των ΗΠΑ. Ο Τράμπ υπόσχεται να δώσει την πολιτική εξουσία πίσω στον αμερικανικό λαό και να την αφαιρέσει από τα λόμπυ, όπως για παράδειγμα το αμερικανικοσιωνιστικό, που λυμαίνονται τα σημεία της κοινωνικής και οικονομικής εξουσίας των ΗΠΑ.

Από την άλλη πλευρά η Χίλαρυ Κλίντον προσπαθεί να κάνει όλο τον κόσμο μέσα και έξω από την Αμερική να ξεχάσει την υποστήριξη που έχει δώσει στο ISIS σε Συρία και Λίβανο.

Ο κ. Γαλάτουλας ορθώς εκτιμά ότι η Χίλαρυ Κλίντον έχει αποτύχει. Δεν είναι καθαρή πολιτικός και έχει σχέσεις με τον Τζορτζ Σόρος που υπονομεύει με τις ανθελληνικές του ΜΚΟ την Πατρίδα μας. Ακόμη ανησυχεί ότι η Χίλαρυ Κλίντον θα εμπλέξει τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις σε συγκρούσεις που μπορει να ξεφύγουν από έλεγχο και να επιφέρουν την καταστροφή σε ολόκληρο τον πλανήτη. Επιπροσθέτως, η Χίλαρυ Κλίντον προσπαθεί με την πολιτική της θέση να γλυτώσει από βέβαια καταδίκη από το FBI λόγω της χρησιμοποίησης ιδιωτικού εξυπηρετητή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για θέματα Αμερικανικής Εθνικής Ασφάλειας.

Επίσης, ο κ. Γαλάτουλας δημιουργεί την αισιόδοξη εκτίμηση ότι ο Τράμπ στην θέση του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών θα βοηθήσει την Ελλάδα. Αντίθετα η Χίλαρυ Κλίντον αλλά και ο σύζυγός της Μπίλ διέλυσαν μια χριστιανική χώρα, την Σερβία και δημιούργησαν προβλήματα στην Ελλάδα με την υποστήριξη του κρατιδίου των Σκοπίων. Ας θυμηθούμε ότι μια από τις μεγαλύτερες αμερικανικές βάσεις, το Camp Able-Sentry διακοσίων πενήντα στρεμμάτων, είναι εγκατεστημένη κοντά στα Σκόπια από τον πόλεμο της Βοσνίας το 1992. Και αμερικανικές δυνάμεις από αυτήν την βάση συμμετείχαν στους άνανδρους βομβαρδισμούς του Σερβίας το 1999.

Ακόμη μια σημαντική διαπίστωση του κ. Γαλάτουλα είναι η αλληλοεκτίμηση μεταξύ Τράμπ και του Πρόεδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Αυτός ο αμοιβαίος σεβασμός θα προσφέρει σταθερότητα και ανάπτυξη μεταξύ Αμερικής και Ρωσίας με ευεργετικά αποτελέσματα στην οικονομία.

Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο κ. Γαλάτουλας εκφράζει το βαθύ παράπονο του για την έλλειψη του δικαιώματος ψήφου των ομογενών στις Ελληνικές Εθνικές Εκλογές.

Διαβάστε επίσης: Συναγερμός στο σιωνιστικό λόμπι - Times of Israel: “Η Χρυσή Αυγή στηρίζει Τραμπ και ενισχύεται παρά τις σκληρές κυβερνητικές διώξεις”