«Χωρίς ανάσα» οι πληρωμές φόρων - Μετά τον φόρο εισοδήματος από τον Αύγουστο έρχεται και ο ΕΝΦΙΑ

Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017 - 23:33

«Χωρίς ανάσα» οι πληρωμές φόρων - Μετά τον φόρο εισοδήματος από τον Αύγουστο έρχεται και ο ΕΝΦΙΑ

Από το ένα σοκ στο άλλο πάνε φέτος οι φορολογούμενοι!

Δεν πρόλαβαν να συνέλθουν από τον φόρο εισοδήματος των 3,684 δισ. ευρώ που βεβαίωσε φέτος η εφορία σε 2,5 εκατ. υπόχρεους και ακολουθεί ο «λογαριασμός» του EΝΦΙΑ ύψους 3,3 δισ. ευρώ.

Μέσα στον Αύγουστο, προς το τελευταίο δεκαήμερο, όταν δηλαδή θα τελειώνουν τα μπάνια του λαού, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ( ΑΑΔΕ) θα ανεβάσει στο Taxis τα καινούρια εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για το 2017. Ο ΕΝΦΙΑ παραμένει και φέτος «ακριβός» για 6,3 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων αφού θα υπολογιστεί με βάση τις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Διαφορές σε σχέση με το 2016 δεν θα υπάρξουν, ενώ ο εισπρακτικός στόχος παραμένει στα 2,65 δισ. ευρώ. Τα αγροτεμάχια δεν θα φορολογηθούν με συμπληρωματικό φόρο ακινήτων ούτε και φέτος ενώ αλλαγές στις εκπτώσεις φόρου δεν θα υπάρξουν. Η πληρωμή του φόρου θα γίνει σε πέντε ίσες μηνιαίες δόσεις με πρώτη τον Σεπτέμβριο και τελευταία τον Ιανουάριο του 2018.

Όπως έχει φανεί στην πράξη πάντως, τουλάχιστον 500-600 εκατ. ευρώ από τον ΕΝΦΙΑ αναμένεται να μείνουν απλήρωτα και το δημόσιο θα τα εισπράξει με κατασχέσεις, αδειάζοντας τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών ως χρέη παρελθόντων φορολογικών ετών.

Με πληροφορίες από το bankingnews.gr