Οργάνωση, Ιδεολογία, Πειθαρχία, Αγώνας
 
Το Κίνημά μας είναι φανερό, και αυτό προκαλεί μεγάλη ανησυχία τόσο στο εγχώριο όσο και στο διεθνές κατεστημένο, ευρίσκεται σε συνεχή άνοδο! Φυσιολογικό είναι εκ μέρους τους να χρησιμοποιούν κάθε βρώμικο μέσο για να μας σταματήσουν κι έτσι ο χορός της λάσπης καλά κρατεί… Δεν μας προκαλεί εντύπωση η ταύτιση των απόψεων από υποτίθεται ετερόκλητα στοιχεία, από εκδοτικά συγκροτήματα του κατεστημένου μέχρι δήθεν υπερεπαναστάτες ψευτοϊδεολόγους. Όλοι τους δουλεύουν για το ίδιο αφεντικό και βεβαίως δεν λείπουν από ανάμεσά τους και κάποιοι οι οποίοι από φθόνο και εμπάθεια κατηγορούν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Ο φθόνος αυτός μάλιστα γίνεται θηρίο ανήμερο όσο περισσότερο ανεβαίνει το Κίνημά μας.
 
Τα περιμέναμε όλα αυτά και δεν μας προκαλούν εντύπωση εμείς συνεχίζουμε τον Αγώνα μας για μια νέα Ελλάδα ενάντια στην ξενοκρατία και την δικτατορία των διεφθαρμένων. Όμως, πρέπει άπαντες να αντιληφθούν ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ των τελευταίων δύο ετών είναι πλέον ένα Κίνημα μαζικό, το οποίο εάν δεν οργανωθεί, τότε θα καταστεί αναποτελεσματικό. Επιβάλλεται επομένως να υπάρξει οργάνωση του Λαού, ο οποίος ευρίσκεται σήμερα στο πλευρό μας. Απαραίτητη επίσης είναι η Ιδεολογική κατήχηση των απλών Ελλήνων, οι οποίοι με θέρμη μας υποστηρίζουν, γιατί ένα Κίνημα πολιτικό, όσο επιτυχημένο και εάν είναι εκλογικά, εάν δεν διαθέτει σταθερή και ξεκάθαρη Ιδεολογία είναι μοιραίο στο χρόνο να φθαρεί. Η οργάνωση από την πλευρά της απαιτεί πειθαρχία και όλα τα παραπάνω όσα αναφέραμε θέλουν συνεχή αγώνα.
 
Αγώνα από αυτούς που υπήρξαν Χρυσαυγίτες και Χρυσαυγίτισσες πολύ πριν η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ γίνει «μόδα»… Η πρόκληση μεγάλη και το χρέος μας βαρύ. Έχουμε όμως ιερή υποχρέωση στους μεγάλους νεκρούς της Ιδέας μας να δώσουμε τη μάχη.