Χρήστος Παππάς προς σπουδαστές Σχολής Εθνικής Άμυνας με τα λόγια του Ίωνα Δραγούμη: «Αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει»

Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018 - 20:32

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του συναγωνιστή και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά στους Σπουδαστές της Σχολής Εθνικής Άμυνας που επισκέφθηκαν σήμερα την βουλή.

"Κύριε Πρόεδρε, Ναύαρχε, Διοικητά της Σχολής Εθνικής Αμύνης, κυρίες και κύριοι σπουδαστές, Αξιωματικοί και πολίτες της Σχολής,

Ποιεί ιδιαιτέρα τιμή δι’ εμέ να απευθύνομαι σε σας, εκπροσωπώντας τον Λαϊκό Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή ως τομεάρχης της Εθνικής Άμυνας. Θα σας ομιλήσω με λόγια ειλικρινείας και αμεσότητος, χαρακτηριστικό που με διακρίνει και δόξα τω θεώ, χρεωστώ στους γονείς μου. Το ίδιο χαρακτηριστικό διακρίνει τον πολιτικό μας λόγο, κάτι το οποίο έχει γίνει εμφανές στον Ελληνικό Λαό σε όλη τη διάρκεια της εξαετούς κοινοβουλευτικής μας παρουσίας. Η αλήθεια είναι, ότι, ενίοτε αυτή η αμεσότης και ειλικρίνεια πληρώνεται με μεγάλο πολιτικό και προσωπικό κόστος.

Ως πολιτικά όντα εμφορούμενα από τα εθνικά ιδανικά και τις αξίες του λαϊκού εθνικισμού έχουμε δια βίου σημαδευτεί  από τη ρήση ενός μεγάλου ανδρός, του Στρατηγού Ιωάννου Μεταξά, ο οποίος έλεγε: «Κάνε αυτό που πρέπει και ας γίνει οτιδήποτε». Εμείς λοιπόν πιστεύουμε ότι η πολιτική ηγεσία, δεν είναι κατάλληλα επιμορφωμένη στα στρατιωτικά και γεωπολιτικά θέματα της χώρας. Συνεπώς, ως ηγήτορες του στρατεύματος, δηλαδή θεματοφύλακες της Εθνικής ανεξαρτησίας, έχετε καθήκον να καθοδηγείτε την πολιτική ηγεσία σε κινήσεις υπέρ της Εθνικής κυριαρχίας.

Για παράδειγμα σας αναφέρω, την θεωρία του Jack Levy από το βιβλίο του ‘’η μείωση της δύναμης και ο παρεμποδιστικός πόλεμος –  (Declining power and the preventive motivation for war”) όπου αναφέρεται ότι «ο παρεμποδιστικός πόλεμος εξαπολύεται τώρα, προκειμένου να αποφευχθούν οι κίνδυνοι του πολέμου στο μέλλον υπό δυσχερέστερες συνθήκες».

Όταν μια χώρα πραγματικά ή όπως εκτιμά, έχει περιέλθει σε κατάσταση σταδιακής εξασθένισης της εθνικής ισχύος και ειδικότερα της στρατιωτικής και οικονομικής, σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, τότε προβαίνει σε κινήσεις παρεμποδιστικού πολέμου. Επικρατεί δηλαδή η αντίληψη ότι είναι ευνοϊκότερη η στρατιωτική αντιπαράθεση στο παρόν, προκειμένου να αποφευχθεί μια μεταβολή ισορροπίας ισχύος, η οποία θα δημιουργεί προϋποθέσεις ήττας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα παρεμποδιστικού πολέμου είναι ο Πελοποννησιακός πόλεμος και μεμονωμένης παρεμποδιστικής ενέργειας η καταστροφή του υπό κατασκευή Ιρακινού πυρηνικού αντιδραστήρα από τις Ισραηλινές δυνάμεις το 1981. Ελάχιστοι από την πολιτική ηγεσία μπορούν να εμβαθύνουν στα γεωπολιτικά και στρατιωτικά θέματα των ημερών μας και να αναλύσουν αν οι ενέργειες της Τουρκίας π.χ. στα Ίμια αποτελούν τμήμα κάποιου τέτοιου παρεμποδιστικού πολέμου ή ενεργειών. Επομένως η ανάγκη για την δική σας καθοδήγηση είναι σημαντικότατη και δεν πρέπει να παρασύρεστε και να ακολουθείτε, αλλά να διαγράφετε την γεωπολιτική πορεία που πρέπει να ακολουθεί το Κράτος.

Θα μου επιτρέψετε εδώ να σας θυμίσω την επιστολή ενός συναδέλφου, δι’ εσάς τους στρατιωτικούς εννοώ, την επιστολή ενός ήρωα και αέναου φωτεινού παραδείγματος

"Επιστολή Παύλου Μελά προς νεαρό Εύελπι

Η ζωή είναι πόλεμος. Η γη σου είναι φρούριο και χρέος σου η νίκη. Μη μιλάς, να σκέπτεσαι, ν ΄ αγαπάς, να μην πονάς. Ένας είναι ο σκοπός σου, ο πόλεμος. Πολέμα για τα ιδανικά σου, για τα Ελληνικά ιδανικά του ανθρωπισμού. Πολέμα για την Μεγάλη Ιδέα. Άνδρες που περπατούν στη ζωή ευθυτενείς και με γαλήνη, μαθημένοι να πονούν χωρίς να υποφέρουν, να νικούν χωρίς να θριαμβολογούν, να νικώνται χωρίς να μοιρολογούν. Αυτοί είναι οι πραγματικοί άνδρες, θεμέλια γενεών. Αυτοί οι Ευέλπιδες, οι αυριανοί ηγήτορες του Έθνους.

Νεαρέ Εύελπι μάθε και εξασκήσου να είσαι απλός, ολιγόλογος, συγκρατημένος, σεμνός. Λίγα λόγια, πολλά έργα. Ανθρωπιά μεγάλη, πειθαρχία, πείσμα, αντοχή. Όποιος σε κοιτά, τα μάτια του σε γεμίζουν, παλλικάρι. Περισσότερο να προσβάλλεσαι όταν σε κυριεύει ο πόνος. Μη θυμώνεις, χειρότερα είναι να χτυπήσεις έστω και εάν μόλις κρατιέσαι με έναν κόμπο στο λαιμό. Να φύγεις είναι δειλία. Μόνος σου αποφάσισες να γίνεις Αξιωματικός.

Απελπισία, ύστερα γελάς και από την μια μεριά στην άλλη γίνεσαι άνδρας, δηλαδή μαθαίνεις να κρατάς μέσα σου τον πόνο και την απορία, έτσι χωρίς να φαίνεται, αλλά να επιμένεις πάντα στον σκοπό σου, στα όνειρά σου.

Παύλος Μελάς ( Μίκης Ζέζας)
Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού
Τάξις 1891"

Επίκαιρος όσος ποτέ ο αντάρτης του Μακεδονικού αγώνα Μίκης Ζέζας. Επίκαιρος σε αυτή τη χρονική συγκυρία όπου ύαινες στα βόρεια σύνορα μας προσπαθούν διακαώς να κλέψουν την ιστορία μας και το όνομα μας, το ιερό όνομα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας. Ο λαός αντιστέκεται σε αυτή την προοπτική και θα έλεγα ότι είναι ο μοναδικός λαός του κόσμου που διαδηλώνει για να προστατεύσει την εδαφική του ακεραιότητα από την δική του κυβέρνηση. Ο παρελκυστικός λόγος όσων είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν στα Σκόπια, έστω και με τη μορφή της σύνθετης ονομασίας το όνομα Μακεδονία που λέει «καλά μπορούμε να κινδυνεύουμε από τα Σκόπια;» ναι είναι αλήθεια. Μπορεί να μην κινδυνεύουμε από τα Σκόπια, ενδεχομένως να κινδυνεύουμε από την ανίερη συμμαχία, τον στρατό επιβολής της νέας τάξεως που λέγεται ΝΑΤΟ. Και η αλήθεια είναι αυτή.

Ναι, όντως κινδυνεύει η εδαφική μας ακεραιότητα και όχι μόνο στα βόρεια σύνορα μας. Υπάρχει και η Θράκη, υπάρχει και το Αιγαίο με τα νησιά του Αρχιπελάγους και τις βραχονησίδες. Γνωρίζετε πολύ καλά από την εκπαίδευσή σας και τις σπουδές σας, ότι τα σύνορα ποτέ δεν παραμένουν μέσα στην ιστορία τα ίδια , απαράλλακτα και απαραβίαστα. Αναλογιστείτε τις κατακλυσμιαίες αλλαγές, τις αλλαγές των συνόρων μας χάριν των νικηφόρων Βαλκανικών πολέμων του 1912-13. Κλείνοντας, σας διαβεβαιώνω ότι το κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών, όπως εδώ και τόσες δεκαετίες, έτσι και τώρα παραμένει με αταλάντευτη και ξεκάθαρη θέση στο θέμα της Μακεδονίας μας. Λέγαμε και λέμε «κανένας συμβιβασμός για τη Μακεδονίας μας». Οποιαδήποτε παροχή του ονόματος, είτε σε σύνθετη ονομασία, είτε οτιδήποτε άλλο, αποτελεί εθνική μειοδοσία.

Ο Ελληνικός λαός δεν θα είναι άμοιρος ευθυνών, ομοίως και το στράτευμα, σε περίπτωση δυσμενών εξελίξεων στο εθνικό μας θέμα. Οι Έλληνες αξιωματικοί  και όλοι οι Έλληνες πρέπει να ακολουθήσουν την προσταγή του Ίωνος Δραγούμη. «Να ξέρετε πως αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει. Θα μας σώσει από την βρώμα όπου κυλιούμαστε, θα μας σώσει από την μετριότητα και από την ψοφιοσύνη, θα μας λυτρώσει από τον αισχρό τον ύπνο, θα μας ελευθερώσει. Αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, εμείς θα σωθούμε»

Τέλος, αφού σας ευχηθώ καλή αποφοίτηση θέλω να παραμένω με τη βεβαιότητα πως δεν ξεχνάμε, όπως και σεις δεν πρέπει να ξεχνάτε, ότι δεν υπάρχει κανένα παράδειγμα, σε όλα τα μήκη και πλάτη της ανθρώπινης ιστορίας, που κράτος να στάθηκε ελεύθερο και αξιοπρεπές, χωρίς να έχει ισχυρό στράτευμα. Αντισταθείτε λοιπόν στην απαξίωση του στρατεύματος, που προωθεί το μνημονιακό τόξο, όχι γιατί είναι «συνδικαλιστικό» σας όφελος, αλλά γιατί είναι εθνικό σας καθήκον."