Χρήστος Παππάς: Οι Έλληνες δεν φιμώνονται! Κανένας συμβιβασμός για την Μακεδονία μας - ΒΙΝΤΕΟ

Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2018 - 15:31

Ο Βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην εθνομηδενιστική κυβέρνηση για την επερχόμενη προδοσία της Μακεδονίας, αλλά και στο προεδρείο της Βουλής για την συστηματική φίμωση των Ελλήνων Εθνικιστών.

Αρχικά, αναφέρθηκε στις προδοτικές δηλώσεις των πολιτικάντηδων Αβραμόπουλου, Βενιζέλου, Μητσοτάκη και λοιπών όψιμων "μακεδονομάχων", οι οποίοι δέχονται την λέξη Μακεδονία για το όνομα του γειτονικού κράτους των Σκοπίων. Όπως σημείωσε χαρακτηριστά οι "ευρωπολάγνοι" ξεπουλάνε την Μακεδονία μας για χάρη της Ευρώπης.

Στην συνέχεια έθιξε το ζήτημα της φίμωσης, αλλά και της συκοφάντησης που υφίσταται η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας από τα ΜΜΕ των νταβατζήδων.

Τέλος, τόνισε πως όλοι οι Έλληνες μακριά από κομματικά στεγανά θα διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην επερχόμενη προδοσία της Μακεδονίας μας στο συλλαλητήριο με Ελληνικές Σημαίες στα χέρια.

Η συριζαία προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου επιχείρησε με σταλινικά προσχήματα να φιμώσει τον Συναγωνιστή Χρήστο Παππά, όπως έκανε και ο Βούτσης με τον Ηλία Κασιδιάρη, αλλά τελικά δεν τον εμπόδισε να βροντοφωνάξει μέσα στην Βουλή: Κανένας συμβιβασμός για την Μακεδονία μας!

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία όπως καταγράφηκε στα πρακτικά της Βουλής:

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Έκλεισε την ομιλία του ο προηγούμενος αγορητής εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας για το σκοπιανό ζήτημα και για το ιερό εθνικό μας θέμα του ονόματος της Μακεδονίας. Σας εκτιμώ όχι λόγω πολιτικής θέσης. Σας εκτιμώ λόγω καταγωγής, επειδή αγαπώ την Κρήτη, κύριε Κεφαλογιάννη. Θέλω, όμως, να σας πω ότι είπατε κάποια πράγματα και στην ουσία δεν είπατε τίποτα. Είπατε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει κρυστάλλινη θέση πάνω στο Σκοπιανό. Ποια είναι η κρυστάλλινη θέση; Η αποδοχή της σύνθετης ονομασίας. Είπατε ότι δεν δέχεστε καμία ονομασία, αν δεν είναι ενιαία και αδιαίρετη. Βερμπαλισμός. Τι αδιαίρετη και ενιαία; Αυτή είναι η σημαντική διαφορά μας. Εμείς λέμε: «Μία και αδιαίρετη ελληνική Μακεδονία». Αυτός είναι ο εθνικός σκοπός. Αυτή είναι η διαφορά μας. Κι εσείς έχετε δώσει την ονομασία, όχι τώρα που μιλάτε και λέτε για σύνθετη ονομασία, αλλά πολύ πριν. Να σας θυμίσω την ημέρα -7 Ιουλίου 2012, αν δεν απατώμαι- που εδώ, από το Βήμα αυτό, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος -το έχω ξαναπεί από το Βήμα αυτό- είπε ότι κάναμε τον μεγάλο συμβιβασμό και δεχόμαστε τη σύνθετη ονομασία;

Συγκεκριμένα: «Σε ό,τι αφορά τη FYROM, την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας –που και αυτό για εμάς είναι μειοδοσία- η αποδοχή να υπάρχει το όνομα «Μακεδονία» σε αυτή τη σύνθετη ονομασία της FYROM δεν είναι απλά μια διαφορά -λέει ο Αβραμόπουλος- περί ιστορικών γεγονότων και συμβόλων. Σίγουρα έχει την αξία του. Είναι θέμα σεβασμού του διεθνούς δικαίου και της διεθνούς νομιμότητας. Η Ελλάδα –η Νέα Δημοκρατία τώρα- επιδεικνύοντας το απαιτούμενο εποικοδομητικό πνεύμα -το εθνικό μας θέμα για εσάς είναι εποικοδομητικό θέμα και πνεύμα- προέβη σε ένα μείζον –ευτυχώς που το παραδέχεστε- συμβιβαστικό βήμα, αποδεχόμενη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και χρήση έναντι όλων». Αυτό που έχετε καραμέλα εσείς μέσα εδώ και λέτε «erga omnes». Με το λατινικό, για να παραμυθιάζετε τον ελληνικό λαό που μας ακούει. Πετάει ο κάθε πολιτικός εδώ ένα «erga omnes» και κάτι τρέχει στα γύφτικα.

Να σας πω κι άλλα; Έτος 2005. Δικός σας Υπουργός με τον «μακεδονομάχο» Σαμαρά, της κυβέρνησης Σαμαρά. Ο Βενιζέλος στον ΟΗΕ αποδέχεται τη σύνθετη ονομασία και λέει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ότι ακόμα και αυτή η ονομασία –λόγια του Βενιζέλου- δεν είναι πρόβλημα για την εισδοχή των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την εισδοχή τους στο ΝΑΤΟ.  Έτος 2014. Να σας πάω πιο πίσω; Βγήκανε. Wikileaks. Τα έχετε δει. Αν δεν τα έχετε δει, πάρτε τα από τα Πρακτικά. Τα καταθέτω για να τα δουν κι αυτοί που εθελοτυφλούν.

(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Χρήστος Παππάς καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέντα έγγραφα, τα οποία βρίσκονται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

 Και δεν παρουσιάζουν μια κρυστάλλινη άποψη, αλλά παραμυθιάζουν τον κόσμο και προσπαθούν να καπηλευθούν την αγνή εξέγερση του ελληνικού λαού, το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, το μεθαυριανό συλλαλητήριο των Αθηνών, προκειμένου να αποκομίσουν ψηφαλάκια και κομματικά οφέλη. Αυτό κάνετε. Κάνετε κάτι άλλο; Ή κάνετε το erga omnes; Όλα τα ηγετικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Ποιον να πρωτοπιάσω; Την Ντόρα Μπακογιάννη, τον Σαμαρά, τον Αβραμόπουλο, που έλεγα προηγουμένως; Όλοι το έχετε αποδεχθεί. Τον Μητσοτάκη, τον μικρό Μητσοτάκη, τον πολύ μικρό Μητσοτάκη του 1993. Ακούστε συνέντευξη του Μητσοτάκη το 1993 -μικρού τότε, μικρού και τώρα, γιατί εάν ήσουν πατριδοκάπηλος τότε, είσαι και τώρα- που δίνει συνέντευξη στο περιοδικό «Ε» της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας». Υπάρχουν αρχεία, τα μαζεύουμε. Σας ξέρουμε ποιοι είστε.

«Δημοσιογράφος: Την έξαρση του εθνικισμού –ή πατριωτισμού κατ’ άλλους- γύρω από το Μακεδονικό πώς την κρίνετε;

Απάντηση Μητσοτάκη: «Το θέμα έχει μεγάλη σημασία για την Ελλάδα και δικαίως. Έχει μεγάλη σημασία και για μένα. Αλλά δεν είναι δυνατόν να μην εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο εξωτερικής πολιτικής. Η δική μου εντύπωση –και το λέω με βαριά καρδιά- είναι ότι το μακεδονικό δεν μπορεί να είναι το πρώτο θέμα της εξωτερικής μας πολιτικής». Μπα, τι μας λες, Μητσοτάκη; Δεν είναι το εθνικό μας θέμα, δεν είναι η Μακεδονία μας πρώτο θέμα για την Ελλάδα, πρώτο θέμα για την εξωτερική πολιτική; Από τότε τα έλεγε: «Η ένταξη μας στο πλαίσιο της ενωμένη Ευρώπης είναι, κατά τη γνώμη μου, το πρώτο θέμα».

Πουλάτε για την Ευρώπη, εσείς οι «μένουμεευρώπηδες», εσείς οι «ευρωπολάγνοι», πουλάτε την Ελλάδα μας, πουλάτε τη Μακεδονία μας χάριν της Ευρώπης και των ανθρώπων που σας προστατεύουν. Και όλοι γνωρίζουμε το πολιτικό κατεστημένο της Ελλάδος από ποιους προστατεύεται και από ποιες πρεσβείες προστατεύεται.

Συνεχίζει ο Μητσοτάκης: «Το Μακεδονικό είναι σημαντικό όχι αυτό καθ’ αυτό, αλλά για τη συμβολικότητα του. Δεν μπορώ να δω τη Δημοκρατία των Σκοπίων να αποτελεί ουσιαστικό γεωπολιτικό κίνδυνο για την Ελλάδα». Μπα; Σκόπια που θα έχουν μια από τις μεγαλύτερες αμερικανικές και νατοϊκές βάσεις, αυτής της συμμορίας της νατοϊκής στα βόρεια σύνορά μας, δεν είναι απειλή για την Ελλάδα; «Το επιχείρημα ότι το όνομα μπορεί να επιφέρει επεκτατικές τάσεις των Σκοπίων προς το Νότο έχει κάποια βάση, αλλά εγώ δεν το βλέπω ως ορατό ενδεχόμενο».

Να συνεχίσω, λέει και άλλα πιο χοντρά, να σας δώσω τα Πρακτικά να τα δείτε; Το 1993, μικρό παιδάκι ήσασταν τότε. Μην σας παραμυθιάζει, λοιπόν, ο Αρχηγός σας και εσάς τους ιδίους και μην κάνετε πίσω για την πατρίδα χάριν της καρέκλας και για το βουλευτιλίκι. Τα καταθέτω για τα Πρακτικά.

(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Χρήστος Παππάς καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Μέσα σε όλα αυτά έχουμε και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που έφριξαν χθες, τα μέσα παραπληροφόρησης, στο ψέμα για άλλη μια φορά, ξέρετε, αυτά τα Μέσα που αποκλείουν τη Χρυσή Αυγή, την τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας. Και δεν το λέω αυτό με παράπονο επειδή αποκλείουν εμάς. Είναι τα ίδια Μέσα που δεν έδειξαν εικόνα και ήχο από το μεγάλο συλλαλητήριο του μισού εκατομμυρίου Ελλήνων στη Θεσσαλονίκη. Τα Μέσα λοιπόν έφριξαν και έλεγαν: «Ματαιώθηκε η εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στη Χίο». Φωτογραφίες από την εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στη Χίο, που πραγματοποιήθηκε με θερμό κλίμα. Το καταθέτω για τα Πρακτικά.

(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Χρήστος Παππάς καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και  Πρακτικών της Βουλής)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Κύριε Παππά, στο θέμα θα μπείτε;

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Παρακαλώ, κυρία Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Στο θέμα λέω της ημερήσιας διάταξης.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Έχω άλλα πέντε λεπτά για το θέμα, θα έρθω σε αυτό.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Α, θα το μοιράσετε. Έχετε λιγότερο πάντως.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Θα το μοιράσω.

Η εκδήλωση όχι μόνο έγινε, αλλά είχε μεγάλη επιτυχία. Και όπως αναφέρει και το Xiospress.gr. Εκεί ήρθαν και οικογένειες με τα παιδιά τους για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Ήρθε και νεολαία, που είναι η ελπίδα αυτού του τόπου. Θα γεμίσει μεθαύριο με νεολαία το Σύνταγμα.

Και στο Σύνταγμα θα είμαστε, όχι με κομματικές σημαίες, όχι με κομματικά πανό, θα είμαστε με την γαλανόλευκη, γιατί η πατρίδα ενώνει και τα κόμματα διχάζουν. Γιατί στην αίθουσα αυτή πριν από λίγο -λείπει τώρα- ο κ. Δανέλλης, έκανε ένα τεράστιο ατόπημα, προσπάθησε να αποκλείσει τη Χρυσή Αυγή από το συλλαλητήριο. Kαι μάλιστα είπε για το Σκοπιανό «Tι κερδίσαμε και τι χάσαμε». Βάζει δηλαδή και αυτός, όπως και το υπόλοιπο συνταγματικό τόξο, το δημοκρατικό τόξο, το όνομα της Μακεδονίας μας στο ζύγι. Μεγάλο φάουλ εκ μέρους του κ. Δανέλλη, αλλά τον δικαιολογώ διότι το Ποτάμι έγινε ποταμάκι και πλέον ο καθείς προσπαθεί να κερδίσει το πεντάλεπτο της αντιφασιστικής δημοσιότητας. Τα λόγια που είπε τα αντιπαρέρχομαι, λοιπόν, και πιστεύω ότι δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθούμε περαιτέρω. 

Κυρία Πρόεδρε, σε πενήντα λεπτά περίπου θα βρίσκομαι στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ελληνικής Βουλής. Είναι μία Επιτροπή η οποία συνεδριάζει χωρίς τηλεοπτική κάλυψη. Για ποιον λόγο; Θα βρίσκομαι γιατί εγκαλείται ο συναγωνιστής Κασιδιάρης από την Επιτροπή Δεοντολογίας, με πρόταση του Προέδρου της Βουλής, του κ. Βούτση, για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

Τι είπε ο κ. Κασιδιάρης, λοιπόν, σε λόγο του; Τώρα πια ξεκινάτε να μας λογοκρίνετε και για το τι λέμε μέσα εδώ. Θα λογοκρίνετε και τον ελληνικό λαό, που την Κυριακή θα σας πει «η Μακεδονία είναι ελληνική, αλήτες, προδότες πολιτικοί;». Θα το πάτε σε Επιτροπή Δεοντολογίας;

Κασιδιάρης, λοιπόν, προς κ. Αναστάσιο Κουράκη, Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας: «Αθήνα, 1/2…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Κύριε Παππά, θεωρείται ότι αυτό πρέπει να διαβαστεί εδώ τώρα;

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Ναι.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Τι νόημα έχει;

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Ναι, πρέπει να διαβαστεί, κυρία Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Γιατί, κύριε Παππά; Επειδή είναι μυστική η συνεδρίαση;

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Έτσι, γιατί είναι ένα υπόμνημα ενός Βουλευτού, ο οποίος δεν έχει κανένα δικαίωμα και καμία δυνατότητα να βγει σε μέσο ενημέρωσης να το πει..

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Από το Βήμα της Βουλής δεν εξαντλούμε…

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: …και το μόνο Βήμα είναι το Βήμα αυτό.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): …τον κομματισμό μας. Σας παρακαλώ! Μιλήστε για το θέμα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Καταγγέλλω τον Πρόεδρο της Βουλής…

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Μίκης Θεοδωράκης να σας ακούσει.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Με το καλό να έρθει ο Μίκης Θεοδωράκης στο συλλαλητήριο. Σας είπα, η πατρίδα ενώνει, τα κόμματα διχάζουν. Και σίγουρα στους διαδηλωτές του συλλαλητηρίου θα είναι αριστεροί, που θα ψάχνετε την ψήφο τους στις επερχόμενες εκλογές.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Κύριε Παππά, το διαβάζετε και εσείς. Έχει ζητήματα αυτό το υπόμνημα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Είναι αριστεροί μετανοήσαντες, γιατί είδαν τι είστε και ποιοι είστε και πόσο εθνοπροδότες μπορείτε να γίνετε χάριν των αφεντικών σας.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Το κάνετε μέσα στην Ολομέλεια της Βουλής.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Αμερικανομπολσεβίκοι έχετε γίνει.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Με ακούτε τώρα τι λέω;

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: «Διχαστικό παραλήρημα λέει ο….

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Αν αναγνώσετε αυτό μέσα στην Ολομέλεια της Βουλής, επειδή περιέχει υβριστικές φράσεις, θα υποχρεωθώ να πάρω μέτρα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Ωραία. Να με πάτε και εμένα στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Σας παρακαλώ! Απευθύνεστε σε συγκεκριμένο Όργανο. Δεν τα κάνουμε όλα ίσωμα εδώ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Μού «τρώτε» το χρόνο μου, κυρία Πρόεδρε. Όταν ακούσετε τις υβριστικές φράσεις, γιατί δεν έχει καμία υβριστική φράση αυτό το κείμενο…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Θέλετε να πω εγώ τι φράσεις είπε ο κ. Κασιδιάρης;

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Εγώ δεν θα πω τη φράση που είπε ο Κασιδιάρης.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Τις έχω εδώ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Α, ωραία. Ο κ. Κασιδιάρης είπε…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Πείτε κάτι για το θέμα, γιατί θα σας αφαιρέσω τον λόγο. Έχει περάσει μισό λεπτό.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Είπε όλους τους εθνομηδενιστές και τους προδότες της Μακεδονίας μας «σκουπίδια», «πολιτικά σκουπίδια», που θα πάνε στον πάτο της πολιτικής ιστορίας του τόπου, διότι ο λαός αποφασίζει. Διότι εσείς δεν είστε Βουλή εκλεγμένη με σκοπό να παραδώσετε το όνομα της Μακεδονίας, δεν είστε Βουλή εκλεγμένη για αυτόν τον σκοπό. Έγιναν οι εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 για οικονομικό θέμα. Έγιναν για το μνημόνιο.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Κύριε Παππά, σας ανακαλώ στην τάξη.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Έγιναν για την τρίτη αξιολόγηση.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Σας ανακαλώ στην τάξη!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Η Βουλή αυτή είναι παράνομη να ψηφίσει…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Σταματήστε όλη αυτή τη μισαλλοδοξία μέσα στο χώρο του Κοινοβουλίου. Εντάξει;

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Μισαλλοδοξία είναι η Μακεδονία μας, κυρία Πρόεδρε; «Μισαλλοδοξία» είναι το εθνικό όνομα, η ψυχή μας;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Σας παρακαλώ, δεν θα κάνετε εδώ κομματική προπαγάνδα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Μισαλλόδοξος ήταν ο Παύλος Μελάς, ο Ίων Δραγούμης;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Το Κοινοβούλιο είναι για διακίνηση ιδεών, όχι για μονοφωνία.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Μισαλλόδοξοι είναι τα εκατομμύρια Ελλήνων που ξεσηκώνονται; Όχι λοιπόν!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Σας παρακαλώ, είπα, σας ανακαλώ στην τάξη.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Κανένας συμβιβασμός, λοιπόν, για τη Μακεδονία μας.

Τελειώνω, κυρία Πρόεδρε. Ευχαριστώ πολύ…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Ξέρετε τι σημαίνει «ανάκληση στην τάξη»;

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Είστε καλός εκπρόσωπος της νέας τάξης που με εγκαλείτε στη νέα τάξη…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Ζητήστε, λοιπόν, συγνώμη, γιατί θα προχωρήσω.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Προχωρήστε, λοιπόν. Εγώ θέλω να σας πω ότι όταν το 1993 ο Μητσοτάκης με βαριά καρδιά ξεπουλούσε το όνομα της Μακεδονίας, όπως ανέγνωσα και στη συνέντευξη προηγουμένως που είχε δώσει στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», τότε υπήρχε μία άλλη εφημερίδα που συνεχίζει και βγαίνει κάθε Τετάρτη, η «Χρυσή Αυγή», που έβγαινε με πρωτοσέλιδο «Κανένας συμβιβασμός για τη Μακεδονία μας».

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Κύριε Παππά, Βουλευτής που αναφέρεται σε ζητήματα άσχετα και έξω από το συζητούμενο θέμα…

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Είκοσι πέντε χρόνια μετά η Χρυσή Αυγή έχει κρυστάλλινη θέση και λέει τα ίδια, «Κανένας συμβιβασμός για τη Μακεδονία μας, η Μακεδονία είναι μόνο μία και είναι ελληνική».