Χρήστος Παππάς: Κάλλιο αργά παρά ποτέ!

Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017 - 08:29

Πριν λίγα 24ωρα, μας κοινοποιήθηκε στην Χρυσή Αυγή, ένα έγγραφο του Επάρχου Καρπάθου – Κάσου, το οποίο απευθύνει στο Υπ. Εσωτερικών και δια του οποίου ζητά να αναδειχθεί η Κάσος «Ηρωικό Νησί» λόγω της καταστροφής της από τους τούρκους κατακτητές στα 1824. Ευχάριστη έκπληξη μου προξένησε αυτό το έγγραφο!

Ευχάριστη μεν, διότι στην Χρυσή Αυγή είμαστε πάγια δεσμευμένοι να αναδεικνύουμε την Ιστορία των Προγόνων μας και να χρησιμοποιούμε ως παραδείγματα αγώνα και αντίστασης την αυτοθυσία και τις μάχες του Ελληνισμού. Έκπληξη δε, διότι το εν λόγω έγγραφο έχει ημερομηνία 12/6/17 ακριβώς δηλαδή τέσσερα χρόνια μετά την δική μου ερώτηση με αριθμό «11797» στις 12/6/13 (!) προς τα υπουργεία Παιδείας, Επικρατείας και Εσωτερικών, για το ίδιο ζήτημα!

Στην ερώτησή μου με θέμα «Ιερές Πόλεις και Νήσοι» ανέφερα μεταξύ άλλων, ότι η Ιστορία μας είναι γεμάτη από γεγονότα άφθαστου ηρωισμού και αυτοθυσίας που ανέδειξαν Ήρωες και Ιερές τοποθεσίες. Με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση του Μεσολογγίου αλλά και με πολλές άλλες εξίσου σημαντικές, όπως η περίπτωση της Κάσου που πλήρωσε το τίμημα της αμέριστης συνεισφοράς στον από θαλάσσης Αγώνα των Ελλήνων με την ολοκληρωτική καταστροφή της και τον σφαγιασμό 7.000 κατοίκων στις 7/6/1824. Αιτούμαι δε, να προχωρήσει η ανάδειξη των νήσων Ψαρά, Χίου και Κάσου σε Ιερές ή Ηρωικές.

Τα δύο πρώτα υπουργεία μου δήλωσαν αναρμόδια και το Υπ. Εσωτερικών μου δήλωσε ότι: μια τέτοια ανακήρυξη, βάσει τον νόμο 3463/2006 «Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων» συνιστά αλλαγή ονομασίας και πρέπει να υπάρχει: Υποβολή αιτήματος του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου προς το Συμβούλιο Τοπωνυμιών, Διατύπωση σύμφωνης γνώμης από το Συμβούλιο Τοπωνυμιών. Έκδοση Προεδρικού Διατάγματος μετά από πρόταση του Υπ. Εσωτερικών. Τίποτε από τα παραπάνω δεν υπήρχε στις 12/6/2013 και συνεπώς το Υπουργείο δεν θα προχωρούσε σε ενέργειες.

Τώρα βλέπω με χαρά μου ότι ακόμη και στις θλιβερές ημέρες εθνικής διάλυσης υπό την κυβέρνηση Τσίπρα, η αυτονόητη απόδοση Τιμής στις θυσίες των Προγόνων βρίσκει  τον τρόπο να συγκινήσει και να δραστηριοποιήσει και άλλους πολιτικούς φορείς, εκτός από το Κίνημα των Εθνικιστών.

Ας ευοδωθεί η πρόταση του Επάρχου κι ας είναι τέσσερα χρόνια αργότερα μετά το αίτημα των Ελλήνων πολιτών, δια μέσου της ερώτησής μου στην Βουλή. Κάλιο αργά παρά ποτέ. Εξάλλου με ενδιαφέρον αναμένω τις εξελίξεις, διότι από ότι καταλαβαίνω, το Υπουργείο Εσωτερικών έχει δύο δρόμους ενεργειών: Πρώτον θα απορρίψει το (καθόλα δίκαιο και ορθό) αίτημα για τους ίδιους λόγους που απέρριψε και το δικό μου, διότι δηλαδή δεν έχει αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου προς το Συμβούλιο Τοπωνυμιών ούτε και θετική γνωμοδότηση από το Συμβούλιο. Δεύτερον θα αποδεχθεί το αίτημα και θα κάνει πρόταση Έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος.

Στην πρώτη περίπτωση την οποία και απεύχομαι, γίνεται σαφές ότι το Υπουργείο Εσωτερικών κωφεύει απέναντι στην Ιστορική Αναγκαιότητα τέτοιων ενεργειών, που εκφράζει η συνεχής αίτηση των πολιτών. Και είμαστε βέβαιοι ότι αν υπήρχε αίτημα για μνημείο κάποιου λαθρομετανάστη ή πολέμιου της Ελλάδος (π.χ. Κεμάλ ή Μπελογιάννη) τα τυπικά εμπόδια θα αγνοούντο χωρίς κανένα ενδοιασμό. Στη δεύτερη περίπτωση, γίνεται σαφές ότι ο κυβερνητικός μηχανισμός (ανεξαρτήτως κομματικής χροιάς) βρίσκει προφάσεις για να απορρίπτει τις προτάσεις των Εθνικιστών, σνομπάροντας έτσι τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Προφάσεις που όμως δεν ισχύουν και εξαφανίζονται, όταν πολιτικοί μηχανισμοί που δεν θεωρεί επικίνδυνους για τα αντεθνικά του σχέδια, αιτούνται τα ίδια πράγματα. Επιβεβαιώνεται έτσι αυτό που στην Χρυσή Αυγή ονομάζουμε «κόμμα των κομμάτων».

Σε κάθε περίπτωση, εμείς στηρίζουμε την άξια πρόταση του Επάρχου Καρπάθου - Κάσου κ. Μηνατσή και τον συγχαίρουμε που τολμά, σε ένα περιβάλλον εθνομηδενιστικό να προστατεύει την Ιερή Ιστορική μνήμη της Ελλάδος.

www.xpappas.info