Χρήστος Παππάς: Η Βουλή να άρει την προδοσία της 5ης Ιουνίου 1914 για την παραχώρηση της νήσου Σάσων στην Αλβανία - ΒΙΝΤΕΟ

Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017 - 15:07

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς τοποθετήθηκε στην Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς για την επίσκεψη των μελών παγκόσμιας διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.). Κατά την διάρκεια της ομιλίας του τόνισε ότι η Βόρειος Ήπειρος είναι ελληνική, και παρά τους Αγώνες των αδελφών μας παραμένει σκλαβωμένη. Τέλος, επισήμανε την προδοσία της παράδοσης της νήσου Σάσων στην Αλβανία και κάλεσε την ελληνική Βουλή να άρει το προδοτικό ψήφισμα της 5ης Ιουνίου 1914 και πρωτοφανές στην νεότερη ελληνική Ιστορία με το οποίο να παραχωρηθεί ελληνικό έδαφος με ψήφισμα της Βουλής.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του Συναγωνιστή Χρήστου Παππά:

Κύριε Πρόεδρε, Ομογενείς βουλευτές των ξένων κοινοβουλίων, εκπρόσωποι της Πα.Δ.Ε.Ε. δεν θα σας κουράσω και θα ξεπεράσω αυτά τα τετριμμένα που ειπώθηκαν και θα ειπωθούν, δηλαδή, μεγάλη συγκίνηση, καλωσορίσματα κτλ. Να μπω στην ουσία, εξάλλου σας υποδέχτηκα και προχθές σε ανάλογη κοινοβουλευτική επιτροπή. Δεν θέλω λοιπόν, να σας κουράσω με επαναλήψεις.

Θέλω κ. Πρόεδρε και αγαπητοί φίλοι και φίλες, να κάνω μια σημαντική δι’ εμέ παρατήρηση και επισήμανση που αφορά το φυλλάδιο το οποίο εκτύπωσε η Πα.Δ.Ε.Ε. και εξηγεί τις δράσεις της Ένωσής σας. Αυτό το φυλλάδιο μου ήρθε πριν από λίγο στα χέρια και βλέπω στην σελίδα 12 μια αναφορά στα 12 ψηφίσματα της Πα.Δ.Ε.Ε. και παρατηρώ στο ψήφισμα της 1ης Αυγούστου 2009 με θέμα την ελληνική μειονότητα, όπως εσείς το αναγράφετε στην Αλβανία. Καταθέτω, λοιπόν, την άποψή μου και την άποψη του Κινήματος το οποίο εκπροσωπώ για τον ατυχή και παραπλανητικό τουλάχιστον τίτλο του ψηφίσματος.

Πρώτον διότι ο χαρακτηρισμός μειονότητα για τους Έλληνες αδελφούς μας της Βορείου Ηπείρου η οποία Ήπειρος εν τω συνόλω της να σας θυμίσω ότι αποτελεί την κοιτίδα του ελληνισμού, ο χαρακτηρισμός λοιπόν, αυτός θεωρείται απαξιωτικός, διότι ο πρωτοπόρος ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου με τους Αγωνιστές της ελευθερίας, με τους Αγωνιστές της ζωής και μεγάλους ευεργέτες αποτελούσε από τα βάθη της Ιστορίας την απόλυτο πλειοψηφία στην σκλαβωμένη εισέτι ελληνική γη.

Δεύτερος, αναφέρετε εσείς ως μειονότητα της Αλβανίας. Δεν βλέπω πουθενά τον χρησιμοποιούμενο από το 1914 διπλωματικό όρο, Βόρειος Ήπειρος. Ενδεχομένως ο όρος να είναι αδόκιμος διότι η Ήπειρος είναι μια, ενιαία και ελληνική, αλλά υπό αυτόν τον όρο της Βορείου Ηπείρου και του αγώνος της αυτονομίας επέμειναν οι σκλαβωμένοι αδελφοί μας ολόκληρο τον περασμένο αιώνα για την αυτονομία, η οποία και εδόθη με το πρωτόκολλο της Κερκύρας το 1914, υπεγράφη από τους Αλβανούς αλλά δυστυχώς δεν ίσχυσε ποτέ. Δυστυχώς, το Πρωτόκολλο της Κερκύρας που είναι σε ισχύ διπλωματικό έγγραφο δεν ίσχυσε ποτέ.

Κλείνοντας, θέλω να επισημάνω την ιδιαίτερη προσοχή και σας παρακαλώ πάρα πολύ να έχετε και την ευαισθησία, αλλά και να το έχετε πάντα στο νου σας της προσοχής που θα πρέπει ο ελληνισμός να δείχνει σε τέτοιου είδους θέματα και ορολογίες. Και θέλω και την δική σας συνδρομή, αλλά πιο πολύ την συνδρομή του κ. Προέδρου, διότι κ. Πρόεδρε είναι αυτή η ελληνική Βουλή, η οποία για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά ψήφισε την παραχώρηση ελληνικού εδάφους και αναφέρομαι στο Γιβραλτάρ της Αδριατικής, την νήσο Σάσων που αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι των ελληνικών Επτανήσων.

Η ατιμία αυτή, η προδοσία αυτή που πραγματοποιήθηκε με την συνδρομή της ελληνικής Βουλής, στις 5 Ιουνίου 1914 και θα ήθελα κ. Πρόεδρε με την ισχύ που έχετε ως Πρόεδρος κοινοβουλευτικής Επιτροπής, αλλά και ως βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος να συμβάλλετε, ώστε η ελληνική Βουλή σε μια πανηγυρική Ολομέλεια να άρει αυτήν την ατιμία και προδοσία της 5ης Ιουνίου του 1914 και να πάρει πίσω και εμπράκτως να ζητήσει συγγνώμη στον ελληνικό λαό και στο ελληνικό Έθνος.