Χρ. Παππάς: Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ και στην απάτη της Συνταγματικής Αναθεώρησης! ΒΙΝΤΕΟ

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019 - 16:22

Ο ειδικός αγορητής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς,  τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια επί της αναθεώρησης του Συντάγματος. Αρχικά, τόνισε ότι ο Λαός είναι η μόνη νομιμοποιητική εξουσία που εξουσιοδοτεί τον Ηγέτη να εκφράσει την ισχυρή βούληση του και του Έθνους του μέσω του Συντάγματος.

Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή, έκανε ιδιαίτερη μνεία στον μεγαλύτερο Έλληνα κυβερνήτη και πολιτικό, Ιωάννη Καποδίστρια, ο οποίος κατήργησε το Σύναγμα της Τροιζήνας και συγκέντρωσε ουσιαστικά στα χέρια του όλη την εξουσία, χωρίς ποτέ ασφαλώς να θεωρηθεί από κανέναν ιστορικό ως «δικτάτορας».

Όσον αφορά την επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος, ο Συναγωνιστής Χρήστος Παππάς επισήμανε ότι έχει καταπατηθεί κάθε έννοια νομιμότητας και συνταγματικής τάξης, είτε με την υπερψήφιση Μνημονίων με ανύπαρκτες πλειοψηφίες (151 αντί για 180), είτε με την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Χώρας όπως του ονόματος της Μακεδονίας μας.

Αυτή η Βουλή, η οποία είχε υποκριτικά ξεχάσει την έννοια της πλειοψηφίας των 180 βουλευτών ή των 3/5, αναθεωρεί το Σύνταγμα για τα μικροκομματικά οφέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έχουν περάσει Μνημόνια, εκχώρηση της Μακεδονίας, ακόμα και εισδοχή των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με 151 βουλευτές.

Αναφορικά με το άρθρο 3, ο κ. Παππάς τόνισε βάσει του Συνταγματολόγου Δ. Τσάτσου ότι ο διαχωρισμός κράτους - Εκκλησίας δεν είναι μια Αριστερή επιλογή, αλλά αντίθετα μια ακραία φιλελεύθερη. Πρόκειται για τις ίδιες θέσεις που διέπουν την φιλελεύθερη ψευτοδεξιά της ΝΔ. Σχετικά με τα θρησκευτικά δικαιώματα των πολιτών, δεν υπάρχει καμία ανάγκη αναθεώρησης, δεδομένου ότι το άρθρο 13 (περί θρησκευτικής ελευθερίας) δεν είναι αναθεωρητέο άρα δεν θίγεται κανένα από τα δικαιώματα για τα οποία δήθεν κόπτονται.

Αναφορικά με την «ουδετεροθρησκεία» και τον χωρισμό εκκλησίας και κράτους, ο κ. Παππάς αναρωτήθηκε ποιο Συνταγματικό πρότυπο θέλει να ακολουθήσει η Αριστερή κυβέρνηση, μιλώντας για τον Ενβέρ Χότζα, ένα Συνταγματικό πρότυπο αθεΐας που υμνούσαν οι Συριζαίοι παλαιότερα ή το πρότυπο του Σόρος που υμνούν σήμερα.   

Ακόμα, στο άρθρο 3 απαλείφεται η αναφορά ότι η αυτοκέφαλη Εκκλησία «διοικείται από την Ιερά Σύνοδο των ενεργεία Αρχιερέων και από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο». Πρόκειται για κατάργηση του συνοδικού συστήματος που ισχύει για την Ορθοδοξία και που δεν εξαρτάται από την μορφή του Συντάγματος.

Σχετικά με το υπό αναθεώρηση άρθρο 28 πάγια θέση της Χρυσής Αυγής είναι  η κατάργηση κάθε μορφής προνομίου ή ασυλίας τόσο για τους Βουλευτές όσο και για τους Υπουργούς. Οι Βουλευτές πρέπει να είναι ποινικά υπεύθυνοι όπως όλοι οι κάτοικοι αυτής της επικράτειας, να υπόκεινται στον νόμο και να λογοδοτούν, να δικάζονται και να τιμωρούνται, όταν τον παραβιάζουν.

Επιπροσθέτως, οποιαδήποτε διάταξη περιορίζει την εθνική κυριαρχία της Ελλάδος είναι διάταξη απαράδεκτη και αδιανόητη, και για τον λόγο αυτό ο Λαϊκός Σύνδεσμος είναι συνολικά αντίθετος στο άρθρο 28.

Περί της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας η Χρυσή Αυγή προτείνει την άμεση εκλογή του από τον Λαό. Αναφορικά με το άρθρο 44 για την διενέργεια δημοψηφίσματος, δυνατότητα πρότασής του, όταν αφορά για μείζον εθνικό θέμα, πρέπει να έχουν όλοι οι φορείς του πολιτεύματος.

Δικαίωμα ψήφου πρέπει να έχουν επίσης οι Έλληνες Ομογενείς με την αναθεώρηση των άρθρων 51 και 108 του Συντάγματος.

Ο κ. Χρήστος Παππάς τελείωσε τον λόγο του μιλώντας για την βούληση του ελληνικού Λαού, ο οποίος θα τιμωρήσει στις εκλογές τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ, καθώς ακολουθούν από κοινού κομματική γραμμή και αποκαλούν τα Σκόπια «Βόρεια Μακεδονία».