Χρ. Παππάς προς ΣΥΡΙΖΑ: Ντροπή, ντροπή, ντροπή! Παραιτηθείτε τώρα - ΒΙΝΤΕΟ

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018 - 12:49

Στην σημερινή Ολομέλεια της Βουλής, προεδρεύοντος του κυρίου Βούτση, πριν την έναρξη της διαδικασίας σχετικά με την προς ψήφιση κύρωση του υπουργείου Υγείας, δόθηκε ο λόγος στους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους των κομμάτων για να τοποθετηθούν σχετικά με την πρόσφατη τραγωδία στην Ανατολική Αττική.

Οργισμένος ο Κοινοβουλευτικός μας Εκπρόσωπος, όπως οργισμένος είναι ολόκληρος ο ελληνικός λαός, με την εγκληματική κυβερνητική αναλγησία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, ανέφερε ότι δεν θα σιωπήσει η Χρυσή Αυγή μπροστά σε αυτό το έγκλημα και –πως οι υπεύθυνοι πρέπει να βρεθούν, να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν όπως πρέπει.

Τα δέκα εκατομμύρια ευρώ που προσφέρει η βουλή στους πληγέντες αποτελεί μια απροκάλυπτη υποκριτική δωρεά του αδηφάγου κομματικού κράτους που πνίγει και καίει τους πολίτες του. Αναρωτήθηκε πως με δέκα εκατομμύρια ευρώ οι χρυσοκάνθαροι επαγγελματίες πολιτικοί, διαχρονικά, θα εξαγοράσουν τις ενοχές τους; Τόσο αποτιμά το σάπιο πολιτικό σύστημα την ανθρώπινη ζωή; Τους 81 μέχρι στιγμής νεκρούς στην Ανατολική Αττική;

Ο Συναγωνιστής κατέθεσε στο πρακτικά το πόρισμα της διακομματικής επιτροπής που συστήθηκε το 1993 για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών και αναρωτήθηκε αν έκαναν τίποτα οι κυβερνήσεις αριστεράς και δεξιάς από τότε μέχρι σήμερα. Απαντώντας το αυτονόητο, αυτό που ο Ελληνικός Λαός γνωρίζει, αυτό που με μαρτυρικό θάνατο γνώρισαν οι απανθρακωμένοι συμπολίτες μας, δηλαδή: ΤΙΠΟΤΑ.

Κατέληξε, δε, λέγοντάς τους ότι είναι όλοι συνυπεύθυνοι και ότι μπορεί μεν στο Μάτι να μυρίζει καμένο, αλλά μέσα στο Κοινοβούλιο μυρίζει σάπιο. Διαβεβαίωσε τέλος πως οι Έλληνες Εθνικιστές θα σηκώσουν και πάλι ψηλά την τραυματισμένη Ελληνική Σημαία που κυματίζει σήμερα μεσίστια.

Ακολουθεί η ολόκληρη η τοποθέτηση του Χρήστου Παππά:

«Εμείς κύριε πρόεδρε δεν θα σιωπήσουμε. Ο Λαός έχει πληγεί εξαιρετικά, δεν σιωπά, και εμείς δεν θα το κάνουμε. Τώρα που η ελληνική σημαία κυματίζει έξω από αυτό το κτίριο ή στον ιερό βράχο, στην μέση του ιστού τραυματισμένη. Δεν θα σιωπήσουμε γιατί αυτήν την σημαία πρέπει να την σηκώσουμε και πάλι ψηλά. Να την σηκώσουμε παλεύοντας, ένα πραγματικά εγκληματικό μόρφωμα, ένα αποκρουστικό αδηφάγο σύστημα, το οποίο πνίγει και καίει τους πολίτες του. Ένας κράτος φονιάς ελληνικού λαού. Ένα κράτος που είναι τέρας αδιαφορίας και ωχαδελφισμού, αυτής της νοοτροπίας, και πολιτικής νοοτροπίας, την οποία εσείς εκθρέψατε και συντηρείτε. Θα σταθώ σε κάτι που διάβασα πριν από λίγο, και πραγματικά εκπλήσσομαι.

Ο κύριος Τόσκας, ο οποίος αντί να σιωπήσει μπροστά σε αυτήν την καταστροφή, σε αυτήν την τραγωδία, λέει «δεν υπήρχε χρόνος για εντολή εκκένωσης, δεν παραιτούμαι. Το Μάτι ήταν ένα τεράστιο αυθαίρετο». Δηλαδή σαν να μας λέει «κοιτάξτε πολίτες, όταν υπάρχουν αυθαίρετα το κράτος αποποιείται των ευθυνών του και δεν σας προστατεύει.» Τι να πω γι’ αυτό. Τρεις λέξεις μόνο μπορώ να πω: ντροπή, ντροπή, ντροπή! Είπατε και συνεχώς αυτές τις ημέρες λέτε και ακούμε από την κυβέρνηση και από την αντιπολίτευση, τα ακούσαμε μόλις πριν από λίγο, ότι δεν είναι ώρα για να αποδοθούν ευθύνες όταν προέχει η ανθρώπινη ζωή.

Τι μας λέτε ρε ανθρωπιστές! Θέλετε να κερδίσετε χρόνο; Θέλετε να ξεχαστεί κι αυτό, όπως ξεχάστηκαν και οι νεκροί της Ηλείας του 2007, ή όπως οι πνιγμένοι της Μάνδρας, του Νοεμβρίου του 2017; Να κερδίσετε χρόνο; «Δεν είναι ώρα να αποδοθούν ευθύνες». Ίσα, ίσα, τώρα είναι η ώρα να αποδοθούν ευθύνες! Που είναι φρέσκα τα περιστατικά. Πότε θα γίνει απολογισμός; Όταν θα περάσει ο καιρός, όταν θα ξεχαστεί η συμφορά και θα περιμένουμε την επόμενη; Και νομίζετε –γιατί άκουσα και στη διάσκεψη των προέδρων- ότι θα ξεπεράσετε τις ενοχές σας με 10 εκατ. ευρώ; Τόσο αποτιμάτε την ανθρώπινη ζωή; Εκατό συνολικά νεκρούς για το τελευταίο οχτάμηνο; Τόσο αποτιμάτε την ανθρώπινη ζωή; Για δέκα εκατομμύρια ευρώ;

Ο ελληνικός λαός διερωτάται: πρόκειται για απροκάλυπτη αδιαφορία; Κυνισμό; Ανικανότητα σε βάρος του κοινωνικού συνόλου; Είναι οι εγκληματικές παραλείψεις της κυβέρνησης και των υπουργών; Και δεν εννοώ μόνο την σημερινή κυβέρνηση. Για να είμαστε δίκαιοι. Υπάρχουν πράγματα που αγνοούμε; Πράγματα στο κοινοβούλιο που δεν γνωρίζουμε; Αυτά αναρωτιέται ο κόσμος και αυτά τα ερωτήματα μεταφέρω σήμερα εδώ. Έγινε αυτό που έγινε. Έχουμε αυτούς τους νεκρούς. Δεν θα ζητήσει κανείς έστω και μια συγγνώμη; Δεν θα έχουμε έστω και μια παραίτηση υπουργού; Στην Ιαπωνία με το τσουνάμι, σας θυμίζω, ένας υπουργός Ιάπων έκανε χαρακίρι. Εδώ φυσικά δεν είμαστε Ιαπωνία. Αλλά αναρωτιέμαι, έστω μια συγγνώμη; Και αντ’ αυτού, έχουμε το θράσος της κυβέρνησης! Να λέει ο κύριος Κουρουμπλής «ας μην γινόμαστε υπερβολικοί», αναφερόμενος στην  τραγωδία στο Μάτι.

Στο σημείο αυτό, πρέπει να σας πω ότι οι πυροσβέστες έκαναν τα πάντα, υπερέβαλαν εαυτόν, οι αστυνομικοί το ίδιο, οι λιμενικοί, το Πολεμικό Ναυτικό που πήγε στις παραλίες στο Μάτι, οι Έλληνες, με το αλτρουιστικό πνεύμα που διακατέχει τον Έλληνα –την αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο- έκαναν το καθήκον τους. Να αναρωτηθώ: εσείς κάνατε αυτά που έπρεπε να κάνετε; Η κυβέρνηση έκανε αυτά που έπρεπε να κάνει; Και ως άθεοι αριστεροί, τώρα επικαλείστε τον Θεό και λέτε θεομηνία. Ουαί υμίν! Γραμματείς και φαρισαίοι. Αίσχος! Θεομηνία! Τα ρίχνουνε στο Θεό. Δεν φταίει κανείς Θεός. Εσείς φταίτε και σύντομα θα πάρετε την απάντηση που σας πρέπει. Θα φύγετε από το πολιτικό σκηνικό και εμείς μαζί με τους Έλληνες θα σηκώσουμε την τραυματισμένη σημαία και πάλι ψηλά!

Θέλω κλείνοντας κύριε πρόεδρε να καταθέσω στα πρακτικά την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, της 26ης Αυγούστου 2017. Είναι μια ανακοίνωση η οποία σας ταιριάζει απόλυτα. Πως τα φέρνει η μοίρα, αυτά που γράφατε τότε, σας ταιριάζουν απόλυτα. Αυτά για τα πρακτικά.

Και αυτό αφορά τον προλαλήσαντα της  Νέας Δημοκρατίας και διαβάζω: «Διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή για την μελέτη σε βάθος του προβλήματος των πυρκαγιών και την υπόδειξη τρόπων οργάνωσης και μέσων για την μακροπρόθεσμη και αποτελεσματική αντιμετώπισή τους. Μάιος 1993.» Τι κάνατε; Το πόρισμα λέει πολύ σωστά πράγματα! Από το 1993! Τι κάνατε μέχρι το 2018; Τίποτα. Είστε όλοι συνυπεύθυνοι! Έξω στο Μάτι μυρίζει καμένο. Εδώ μυρίζει σάπιο.»

Στην συνέχεια, μετά την τοποθέτηση του Συναγωνιστή, τον λόγο πήρε ο κύριος Βούτσης παρεμβαίνοντας εντελώς αντιδεοντολογικά στα λεγόμενα του κ. Παππά, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά αυτός που και ο ίδιος σε Ολομέλεια έχει πει, την προκατάληψή του απέναντι στην Χρυσή Αυγή και επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά την ακαταλληλότητά του ως πρόεδρος της Βουλής.

Ο κ. Βούτσης, ενοχλημένος από τα λόγια του Συναγωνιστή ο οποίος κατήγγειλε τις τρομακτικές ευθύνες του κομματικού κράτους του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Αττική, είπε ακριβώς τα εξής: «Αισθάνομαι την ανάγκη να σας πω ότι κάθε πολιτική δύναμη με τον λόγο που εκπέμπει εδώ πέρα μέσα, επανατοποθετεί και επιβεβαιώνει την ταυτότητα, την διάθεση και την ιδεολογία της. Την σημερινή ημέρα ο κ. Παππάς δήλωσε "καλύτερα «φασίστες» παρά ξεφτίλες". Αν είναι δυνατόν».