Χρ. Παππάς προς ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ: “Είναι ξεκάθαρο πια ότι είστε το ίδιο μαγαζί” BINTEO

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019 - 13:21

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια σχετικά με την τροποποίηση του Β’ Μέρους του Κανονισμού της Βουλής. Ο κ. Παππάς χαρακτήρισε την νέα τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής ως μια ακόμη διευκόλυνση του ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα της ανομίας που ψηφίζει κατάπτυστες συμφωνίες, όπως η συνθήκη των Πρεσπών, εκχωρώντας το όνομα της Μακεδονίας μας στο γειτονικό κρατικό μόρφωμα των Σκοπίων.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην μεταπολιτευτική περίοδο της κλεπτοκρατίας που ψήφισε και συνεχίζει να ψηφίζει μνημόνια φτωχοποιώντας περαιτέρω τον Έλληνα πολίτη, ενώ θέτει ολόκληρη την Πατρίδα μας υπό ολοκληρωτική εξάρτηση.

Το Κίνημα της Εθνικής Αντίστασης λέει ένα μεγάλο ΟΧΙ στην συγκεκριμένη τροποποίηση και ο Λαός θα τιμωρήσει τα κόμματα του «συνταγματικού τόξου», όπως αρέσκονται να αυτοαποκαλούνται στις επερχόμενες εκλογές.

Ο Συναγωνιστής Παππάς στηλίτευσε τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Βούτση που μέσω της τροποποίησης θέλει να παρατείνει την θητεία των μετακλητών υπαλλήλων του Παπαδήμου, Παπανδρέου, Σαμαρά και Σημίτη, των ατόμων, δηλαδή, που είναι υπεύθυνα για την καταστροφή της Χώρας μας.

Η ΝΔ, μέσω του εκπροσώπου της στην Επιτροπή, κ. Τραγάκη, πριμοδότησε ουσιαστικά την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας επί λέξει: «Είναι καθαρή η τροποποίηση και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης». Φάνηκε για ακόμη μια φορά ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι το ίδιο μαγαζί, το ίδιο συνυπεύθυνοι για την δυστυχία του ελληνικού Λαού. Η Χρυσή Αυγή ψήφισε συνολικά ΟΧΙ στην τροποποίηση.

Ο κ. Παππάς τελείωσε τον λόγο του λέγοντας: «Λέμε ΟΧΙ γιατί είμαστε στο πλευρό του Λαού, του οποίου η συντριπτική πλειοψηφία εναντιώνεται στην εκχώρηση του ιερού ονόματος της Μακεδονίας μας. Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική!»

Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτηση του Συναγωνιστή Χρήστου Παππά:

«Θα ξεκινήσω την αναφορά μου με το άρθρο 1 και το άρθρο 3 παράγραφος 2 της προτεινόμενης από τον κ. Βούτση τροποποίησης του Β΄ Μέρους του Κανονισμού της Βουλής.

Το άρθρο 1 αφορά τις θέσεις μετακλητών υπαλλήλων σε πρώην Προέδρους της Βουλής, πρώην Αρχηγούς Κομμάτων, πρώην Αντιπροέδρους, πρώην Πρωθυπουργούς, πρώην Προέδρους Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

Όπως θα ίσχυε και όπως ψηφίστηκε τη 10η Νοεμβρίου του 2015, πριν δηλαδή την προτεινόμενη τροποποίηση, πριν από τη σημερινή του κ. Βούτση, από την έναρξη της επόμενης κοινοβουλευτικής περιόδου, της ΙΗ΄ Κοινοβουλευτικής Περιόδου, τι θα γινόταν; Οι έξι θέσεις σε γραφεία πρώην Προέδρων της Βουλής θα μειώνονταν σε τρεις. Οι πέντε θέσεις σε γραφεία πρώην Πρωθυπουργών θα μειώνονταν σε τρεις. Η μία θέση σε γραφεία πρώην Αντιπροέδρων της Κυβέρνησης θα καταργείτο εντελώς. Η μία θέση σε γραφεία πρώην Προέδρων Κοινοβουλευτικών Ομάδων, επίσης, θα καταργείτο εντελώς.

Με την τροποποίηση που προτείνεται και σε συνδυασμό με τη φράση που υπάρχει «και για δύο βουλευτικές περιόδους μετά τη λήξη της θητείας του», η μείωση ή η κατάργηση δεν θα ισχύσει για τους σημερινούς, αλλά και για τους προηγούμενους Προέδρους της Βουλής, Πρωθυπουργούς, Αντιπροέδρους Κυβέρνησης, Προέδρους Κοινοβουλευτικών Ομάδων από την επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο, αλλά θα διατηρήσουν αυτοί τις θέσεις μετακλητών υπαλλήλων, χωρίς μείωση ή κατάργηση για άλλες δύο κοινοβουλευτικές περιόδους.

Σε συνδυασμό, επίσης, με την παράγραφο 2 του άρθρου 3 της πρότασης, οι φέροντες τις παραπάνω ιδιότητες και μετά τη λήξη των δύο επομένων κοινοβουλευτικών περιόδων, αν είναι εν ενεργεία Βουλευτές ή Ευρωβουλευτές, συνεχίζουν να διατηρούν στα γραφεία τους, ως πρώην, τις θέσεις των μετακλητών υπαλλήλων, επιβαρύνοντας λοιπόν έτσι τον προϋπολογισμό της Βουλής, δηλαδή, σε τελική ανάλυση, επιβαρύνοντας τον γονατισμένο οικονομικά ελληνικό λαό.

Μια ακόμη, λοιπόν, διευκόλυνση της «πρώτης φοράς Αριστερά» στο σύστημα της ανομίας και στο έργο του, που έχει καταντήσει να είναι να ψηφίζει προδοτικές συμφωνίες, όπως αυτή της εκχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας μας στο κρατικό μόρφωμα των Σκοπίων.

Ομιλούμε για μια Βουλή η οποία από το 2010 -για να μην αναφερθώ σε ολόκληρη την αμαρτωλή μεταπολιτευτική περίοδο της κλεπτοκρατίας- ψηφίζει μνημόνια για τη φτωχοποίηση του ελληνικού Λαού και την ολοκληρωτική εξάρτηση της χώρας. Πρόσφατο, βγήκε στις ειδήσεις, δημοσιεύεται παντού: Το 65% του λαού με δυσκολία τα φέρνει βόλτα και το 30% του λαού ζει σε συνθήκες φτώχειας και δυστυχίας, για να συντηρεί την οικονομική και πολιτική νομενκλατούρα, στην οποία ανήκουν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Νέα Δημοκρατία.

Πέρα από όλα τα άλλα, τους ενώνει το ότι συμφωνούν και στη συζητούμενη τροποποίηση. Τα ακούσαμε πριν από λίγο. Είναι αυτοί οι ίδιοι, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, που πραξικοπηματικά, με φωτογραφικές μεθοδεύσεις, έχουν αποκλείσει την τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας, τη Χρυσή Αυγή, από το να έχει Αντιπρόεδρο στο Προεδρείο της Βουλής, όπως δικαιούται. Οι ίδιοι είναι που έχουν κόψει την κρατική χρηματοδότηση σε ένα κόμμα που δεν χρωστάει στις τράπεζες, όπως αυτοί. Είναι αυτοί, τελικά, που έχουν αποκλείσει τη Χρυσή Αυγή από την κρατική τηλεόραση.

Εμάς δεν μας αγγίζουν οι μεθοδεύσεις αυτές. Εσείς, όμως, εκτίθεστε στα μάτια του ελληνικού λαού, ο οποίος βλέπει πως χωρίζετε τους Έλληνες σε ‘’δικούς σας’’ και σε πολίτες που αποκλείετε και περιφρονείτε και γι’ αυτό στις εκλογές που έρχονται, τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις βουλευτικές, όποτε και αν γίνουν αυτές, ο ελληνικός Λαός θα σας τιμωρήσει.

Διαβάζω από τα Πρακτικά της Επιτροπής -των οποίων ένα μέρος καταθέτω και στη σημερινή συζήτηση- τα εξής. Λέει ο κ. Βούτσης, απαντώντας μου: «Πρέπει να γνωρίζετε όλοι, διότι είναι συνευθύνη, όλοι μαζί το κάνουμε αυτό…».

Τι λέτε, κύριε Βούτση; Ποιά συνευθύνη; Ποίοι όλοι μαζί; Τη συνευθύνη για την καταλήστευση της χώρας με τα μνημόνια την έχει και η Χρυσή Αυγή; Για τον κατήφορο των κομμάτων σας, του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία αποκαλύφθησαν, συνεργαζόμενα και αλληλοχειροκροτούμενα στην Αίθουσα αυτή; Συνεργαζόμενα σε έναν κοινό αγώνα, σε έναν αντιλαϊκό αγώνα εναντίον του λαϊκού εθνικιστικού κινήματος;

Καμία συνευθύνη, λοιπόν, κύριε Βούτση, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη Χρυσή Αυγή. Καμία συνευθύνη με όλους εσάς που αυτάρεσκα αυτοαποκαλείσθε «δημοκρατικό» ή «συνταγματικό τόξο», εντός εισαγωγικών.

Εμείς, λοιπόν, το κίνημα της εθνικής αντίστασης, σας λέμε ένα μεγάλο «ΟΧΙ».

Συνέχισε, μάλιστα, ο κ. Βούτσης και θα σας τα διαβάσω ακριβώς όπως ήταν στα Πρακτικά της Επιτροπής: «…ότι υπήρξαν πολύ διακριτικές πιέσεις, ενστάσεις, από πλευράς πρώην Προέδρων, Αρχηγών, Πρωθυπουργών, κυρίως απ’ αυτούς που κάνουν έργο, δηλαδή γράφουν βιβλία, είναι στην Ακαδημία. Δεν θέλω να τους ονοματίσω ακριβώς. Είναι παρόντες και ενεργοί, είναι παρούσες, οι οποίοι και το τελευταίο διάστημα και πριν –σας επαναλαμβάνω, διακριτικά- μας έθεταν το ζήτημα ότι θέλουν βοήθεια, κρατάνε το γραφείο τους, κάνουν μία δουλειά και δημόσια και άλλη. Εννοώ και ανθρώπους που δεν είναι ακόμα Βουλευτές».

Πρώτον, κύριε Βούτση, γιατί να μην τους ονοματίσετε; Εννοείτε τον κ. Παπαδήμο, τον μνημονιακό εγκάθετο της Μέρκελ, που το κόμμα σας αντιπολιτευόταν δήθεν και τώρα χαϊδεύει; Εννοείτε τους πολιτικούς δολοφόνους του ελληνικού λαού, τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Σαμαρά, τον Σημίτη; Αυτών των πολιτικών προσώπων θέλετε να παρατείνετε τη θητεία των μετακλητών τους υπαλλήλων, των σφουγγοκωλάριών τους;

Δεύτερον, κύριε Βούτση, πολύ συγκινητικό αυτό για τους συγγραφείς που κάνουν δουλειά και δημόσια και άλλη. Να τους συνδράμουμε, να τους βοηθήσουμε τους ανθρώπους. Να βοηθήσουμε αυτούς τους πρώην, τον Παπανδρέου, τον Σαμαρά, τον Σημίτη. Συγκινηθήκαμε πράγματι. Πολύ συγκινηθήκαμε. Μόνο στα φανάρια που δεν βγήκαν οι άνθρωποι να καθαρίζουν τζάμια!

Σοβαρολογείτε, κύριε Πρόεδρε; Αλλά θα μου πείτε, τι ρωτάω; Σε τελική ανάλυση, τι σας ενδιαφέρει; Το μάρμαρο δεν το πληρώνετε εσείς, το πληρώνει ο ελληνικός λαός.

Στο σημείο αυτό, να αναφέρω ότι αμέσως μετά την τοποθέτηση του κ. Βούτση –διαβάζω από τα ίδια Πρακτικά της 21ης Φεβρουαρίου- ο κ. Τραγάκης, πριμοδοτώντας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, με ‘’σθεναρή’’ αντιπολιτευτική διάθεση όπως αποδεδειγμένα κάνει η φιλελεύθερη ψευτοδεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη, είπε επί λέξει κάποια πράγματα, τα οποία ακούσαμε και σήμερα, αλλά θα σας τα διαβάσω από τα Πρακτικά της Επιτροπής, όπως τα είπε αμέσως μετά τον κ. Βούτση: «Είναι καθαρή η τροποποίηση και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης».

Ναι, κύριε Τραγάκη, είναι ξεκάθαρο και στην περίπτωση σήμερα του Κανονισμού της Βουλής και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης ότι είστε το ίδιο μαγαζί. Είστε συνυπεύθυνοι στη δυστυχία και προδοσία του ελληνικού Λαού. Το αποδείξατε και σήμερα μετά την ομιλία σας σ’ αυτή τη φαινομενικά ανώδυνη συζήτηση, μια συζήτηση για την τροποποίηση του Κανονισμού. Είναι, λοιπόν και το σημερινό μία επιπλέον πρόβα της μεγάλης συγκυβέρνησης που ετοιμάζετε;

Εμείς, συνολικά, για λόγους πολιτικούς, αλλά και για λόγους ουσίας, τοποθετούμεθα και ψηφίζουμε «ΟΧΙ». Ψηφίζουμε «ΟΧΙ» και για το Ίδρυμα και για τους σκοπούς του, την κατεύθυνσή του, το πλούσιο ταμείο του, το Διοικητικό του Συμβούλιο, το Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, αλλά και το παιδομάζωμα που κάνει φέρνοντας εδώ καθημερινά όλους τους μαθητές και όλα τα σχολεία.

Λέμε «ΟΧΙ», λοιπόν, γιατί είμαστε στο πλευρό του Λαού, του οποίου η συντριπτική πλειοψηφία εναντιώνεται στη εκχώρηση του ιερού μας ονόματος, του ονόματος της Μακεδονίας μας.

Κυρία Πρόεδρε, να το ακούσετε κι εσείς, να το ακούσουν και οι ΣΥΡΙΖΑίοι. Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική!»