Χρήστος Παππάς: Εθνικά επιβλαβές να τορπιλίζονται οι ελληνορωσικές σχέσεις - BINTEO

Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018 - 14:14

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς τοποθετήθηκε σήμερα στην αίθουσα Γερουσίας κατά την διάρκεια της Ημερίδας σχετικής με το έτος τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας 2017-2018. Στην Ημερίδα, παρά την σημασία της καθώς το θέμα του τουρισμού είναι μείζον για την Χώρα μας, η παρουσία των βουλευτών των άλλων κομμάτων ήταν αξιοθρήνητη, ενώ απουσίαζαν παντελώς οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΚΕ.

Ο κ. Παππάς τόνισε την σπουδαιότητα και σημασία των δεσμών και των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδος-Ρωσίας, καθώς οι δύο λαοί ενώνονται με κοινή πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά, αλλά και με κοινή Θρησκεία, στοιχεία που αποτελούν ένα αδιάβρωτο θεμέλιο της ρωσοελληνικής συνεργασίας. Ο Συναγωνιστής Παππάς στηλίτευσε την στάση της κυβέρνησης, καθώς και την υποκρισία της που από την μία πλευρά απελαύνει διπλωμάτες και από την άλλη τορπιλίζει τις σχέσεις των δυο χωρών, υπογράφοντας συγχρόνως κυρώσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή είναι υπέρ της ουσιαστικής σχέσης μεταξύ των χωρών, των ουσιαστικών εκδηλώσεων και ημερίδων, ενώ προτρέπει την Ρωσική Ομοσπονδία να παράσχει την βοήθειά της στην Ελλάδα στο τόσο κρίσιμο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτηση του κ. Παππά:

«Σεβασμιότατε, Εξοχότατε κύριε Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κυρία Πρόεδρε της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, αγαπητοί προσκεκλημένοι, κυρίες και κύριοι,

Δεν θα υπήρχαν καλύτερα λόγια να εκφράσουν την πραγματικότητα των ελληνορωσικών σχέσεων στην παρούσα συγκυρία, από τον χαιρετισμό του Υπουργού Εξωτερικών κυρίου Σεργκέι Λαβρόφ, στην Μόσχα την 19η Σεπτεμβρίου, στα εγκαίνια της έκθεσης ιστορικών αρχείων αφιερωμένης στην 190η επέτειο από την εγκαθίδρυση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας. Μεταφέρω τα λόγια του κυρίου Λαβρόφ: «Η πνευματική ενότητα των λαών μας, οι δεσμοί συμπάθειας και συμπαράστασης που τους ενώνουν, η κοινή ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά αποτελούν ακλόνητο και αδιάβρωτο θεμέλιο της ρωσοελληνικής συνεργασίας. Οι περιστάσεις μπορεί να είναι διαφορετικές, αλλά εκτιμούμε βαθιά το γεγονός ότι οι σχέσεις μας, στη βάση τους, δεν υπόκεινται στις πιέσεις των έξωθεν δυνάμεων και παραμένουν σημαντική συνιστώσα της σταθερότητας και της ειρήνης στην Ευρώπη. Είμαστε έτοιμοι από κοινού να εδραιώσουμε περαιτέρω τη σκληραγωγημένη πολύπλευρη συνεργασία μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας, χωρίς να επηρεαζόμαστε από τους ευμετάβλητους πολιτικούς ανέμους.»

Εκπροσωπώντας το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα και ως μέλος της ομάδας φιλίας των κοινοβουλίων μας θέλω να προσθέσω τα εξής, έχοντας πάντα οδηγό τον λόγο της αλήθειας και της ειλικρίνειας, η οποία διακρίνει τους εθνικιστές, και είναι και ένας από τους λόγους της φίμωσης του κινήματός μας από τα ΜΜΕ αλλά και των διώξεων που υφιστάμεθα, ξέρετε κύριε πρέσβη, αγαπητοί φίλοι και φίλες εμείς στηλιτεύσαμε και στηλιτεύουμε πρόσωπα και καταστάσεις έχοντας ως όραμα και σκοπό για την Πατρίδα μας και τον Λαό της τη  Εθνική Ανεξαρτησία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Δεν μπορώ λοιπόν παρά να εκφράσω την προσωπική πικρία, αλλά και να στηλιτεύσω την υποκρισία που δυστυχώς διακρίνει και την σημερινή Ημερίδα. Όχι στην ουσία της. Αλλά στο πολιτικό περίβλημά της. Με απλά λόγια: δι’ εμέ είναι αδιανόητο να σας λένε: «θέλουμε τον τουρισμό σας, θέλουμε τα λεφτά σας, δεν θέλουμε εσάς. Απελαύνουμε τους διπλωμάτες σας, τιμούμε τα 190 χρόνια των διπλωματικών σχέσεων χωρίς να στέλνουνε ούτε έναν εκπρόσωπο της κυβέρνησης στον Πόρο, στην πρόσφατη εκδήλωση, και κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να τορπιλίσουμε τις σχέσεις των δυο χωρών, υπογράφοντας συγχρόνως κυρώσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του ρωσικού Λαού και συνεχίζουμε με ανούσια λόγια, με ημερίδες και με ανούσιες εκδηλώσεις και κάνουμε οτιδήποτε είναι δυνατόν να τορπιλίσουμε τις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών μας.»

Κλείνοντας, δεν σας κρύβω ότι προσβλέπουμε στην παρούσα συγκυρία την τόσο δύσκολη για τα εθνικά μας θέματα, στην βοήθεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ειδικά στο θέμα των Σκοπίων. Και το παίρνω αυτό ως αφορμή από τις δηλώσεις πάλι του κ. Λαβρόφ και την έντονη κριτική του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών πάνω στην τοποθέτηση του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, περί ένταξης των Σκοπίων στην συμμαχία ακόμη αι στις αρχές του 2019.

Εν κατακλείδι, ελπίζω κατά έναν παράξενο τρόπο ότι ο Θεός στον οποίο πιστεύουν οι Λαοί μας στην συντριπτική πλειοψηφία, παρόλο το πολιτικό σκοτάδι, θα μας βοηθήσει επί κοινή ωφελεία.

Σας ευχαριστώ.»