Χιλιάδες μαθητές στους δρόμους για την Μακεδονία μας παρά την πολεμική και τις απειλές από ολόκληρο το κατεστημένο!

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018 - 14:18

Παρά το γεγονός ότι σύσσωμο το κατεστημένο (από ΝΔ μέχρι Σύριζα και ΚΚ€, συνδικαλιστικές οργανώσεις και τον Μπουτάρη) καταδίκασε τον ξεσηκωμό τους για την Μακεδονία μας, οι Έλληνες Μαθητές ύψωσαν σήμερα την φωνή τους στον ουρανό.

Χιλιάδες μαθητών βρέθηκαν στους δρόμους για την Μακεδονία μας. Χίλιοι και πλέον από αυτούς διαδήλωσαν στην Θεσσαλονίκη, ξεκινώντας από τον Λευκό Πύργο, περνώντας από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και καταλήγοντας στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.

Εκατοντάδες μαθητών στην Αλεξανδρούπολη, την Κοζάνη αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις συγκεντρώθηκαν για να διατρανώσουν ότι η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική.

Συνολικά, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 500 καταλήψεις σε όλη την χώρα. Από την Θεσσαλονίκη έως τα Δωδεκάνησα, σε νησιά του Βορείου Αιγαίου, στην Θεσσαλία αλλά και στην Αττική. Στην Ξάνθη, την Λαμία, τον Έβρο, την Λάρισα, τα Φάρσαλα, τον Τύρναβο, την Λέσβο και σε πολλά άλλα μέρη της Ελλάδος, οι Έλληνες μαθητές δίνουν το στίγμα μίας ολόκληρης κοινωνίας ενάντια στην Συμφωνία των Πρεσπών και την εθνοπροδοσία.

Από την άλλη πλευρά, ο Σύριζα έχει υιοθετήσει τις γραφικές και ολιγάριθμες αντισυγκεντρώσεις αναρχικών 45άρηδων, που παριστάνουν τους μαθητές. Η ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει ότι τίθεται κατά των καταλήξεων. Το ΚΚΕ τόσο καιρό μοίραζε φυλλάδια ενάντια στις κινητοποιήσεις. Από την πλευρά των καθηγητάδων ακούστηκαν καταγγελίες ακόμα και για βιαιοπραγίες, προκειμένου οι μαθητές τους να μην εκδηλώσουν το φρόνημά τους. Ο δε Μπουτάρης κάλεσε την... αστυνομία να παρέμβει.

Είναι σαφές ότι η Ελληνική Νεολαία, πέρα από την σαφή θέση της για την Μακεδονία, καταδεικνύει και κάτι άλλο πολύ σημαντικό: την σοβαρότατη απόσταση που χωρίζει το πολιτικό κατεστημένο, σε όποια βαθμίδα κι αν το κοιτάξουμε, από την βούληση του Ελληνικού Λαού.