Χάνουν και τη Μοσούλη οι τζιχαντιστές - Βαριές οι απώλειες των τρομοκρατών στην Συρία

Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017 - 21:01

Οι ιρακινές δυνάμεις άρχισαν την επίθεση στην Παλιά Πόλη της Μοσούλης, όπου έχουν οχυρωθεί οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε σήμερα ο στρατηγός Αμπντελαμίρ Γιαράλα.

«Οι ιρακινές δυνάμεις πραγματοποίησαν έφοδο στην παλιά πόλη», ανέφερε σε ανακοίνωση. Η ανακατάληψη αυτής της ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένης περιοχής με τους στενούς δρόμους θεωρείται καθοριστικής σημασίας για τις κυβερνητικές δυνάμεις, στην προσπάθειά τους να επανακτήσουν το σύνολο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ.

Η ιστορική περιοχή είναι η τελευταία που τελεί υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών στη βόρεια ιρακινή πόλη, η οποία ήταν η πρωτεύουσά τους στο Ιράκ.

Μεγάλη επίθεση στην πόλη Ντέιρ Αλ Ζορ από εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους απέτρεψε, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, η ρωσική αεροπορία. Μετά από μεγάλη αεροπορική επιχείρηση, εξουδετερώθηκαν τουλάχιστον 180 τζιχαντιστές, μεταξύ των οποίων και δύο διοικητές, ανακοίνωσε η Μόσχα.

Όπως έγινε γνωστό, η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών ενημέρωσε τη στρατιωτική διοίκηση στη Συρία ότι επίκειται μεγάλη επίθεση και πολλαπλά τρομοκρατικά χτυπήματα στην πολύπαθη πόλη Ντέιρ αλ Ζορ. Η ρωσική αεροπορική επίθεση πραγματοποιήθηκε κυρίως από Drones, ανέφερε ρωσική στρατιωτική πηγή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στις 6 και 8 Ιουνίου, μη επανδρωμένα αεροσκάφη βομβάρδισαν θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στην ευρύτερη περιοχή. Κατά τους βομβαρδισμούς φέρονται να έχουν χάσει τη ζωή τους οι τζιχαντιστές διοικητές Αμπού Ουμάρ αλ Μπελτζίκι (βελγικής υπηκοότητας) και ο Αμπού Γιασίν αλ Μασρί (αιγυπτιακής υπηκοότητας).

Χάρτης εδαφών 14 Ιουνίου