Χ. Παππάς: Η Τράπεζα της Ελλάδος δεν είναι ελληνική - Στουρνάρας και κυβέρνηση υπηρετούν τα ίδια συμφέροντα! ΒΙΝΤΕΟ

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 - 15:01

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς απηύθυνε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών με θέμα περί εγκριθείσης δαπάνης πόσου 23.170.067 ευρώ ως αποζημίωση της Τραπέζης της Ελλάδος Α.Ε.

Ο κ. Παππάς επισήμανε ότι με απόφαση του κ. Χουλιαράκη ενεκρίθηκε δαπάνη του ποσού των 23.170.067 ευρώ ως αποζημίωση στην Τράπεζα της Ελλάδος έχοντας ως νομική βάση μια προγενέστερη απόφαση του και μια σύμβαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 151Α της 10-8-2016. Το δημόσιο υποχρεούται να καταβάλει ποσοστιαία προμήθεια στην Τράπεζα της Ελλάδος για το σύνολο των κρατικών χρηματοπιστωτικών εργασιών. Οι ερωτήσεις που υπέβαλε ο Συναγωνιστής Παππάς είναι εάν η υλοποίηση της δημοσιονομικής πολιτικής της Ελλάδος νοείται εκτός των συμφερόντων της Τράπεζας της Ελλάδος ή είναι συνυφασμένη με τα συμφέροντα αυτά και εάν η Τράπεζα της Ελλάδος λειτουργεί για τα ελληνικά κρατικά συμφέροντα.

Τέλος, ρώτησε αφού η τράπεζα της Ελλάδος είναι πλέον μια ιδιωτική εταιρεία και υπάρχουν μέσα διεθνείς κερδοσκόποι που σύρουν την Χώρα σε διεθνείς δανεισμούς και Μνημόνια, γιατί η κυβέρνηση προσφέρει λεφτά σε μια ιδιωτική Τράπεζα και πώς το δημόσιο συμφέρον ταυτίζεται με το συμφέρον της Τράπεζας της Ελλάδος.

Στην δευτερολογία του ο κ. Παππάς τόνισε ότι πολύς κόσμος πιστεύει πως η Τράπεζα της Ελλάδος είναι μια επιχείρηση κρατική, δηλαδή, δουλεύει για τα κρατικά συμφέροντα, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια ιδιωτική, πολυμετοχική επιχείρηση που διανέμει κέρδη στους μετόχους της. Δεν καταβάλλει κανέναν φόρο. Είναι ΑΕ, αλλά έχει απόλυτα προνόμια έναντι οποιασδήποτε άλλης ΑΕ της Ελλάδος.

Με λίγα λόγια, το κράτος έχει δώσει στην Τράπεζα της Ελλάδος μια απόλυτη φοροαπαλλαγή. Η τράπεζα της Ελλάδος ανήκει σε ξένα καπιταλιστικά συμφέροντα, και ουσιαστικά -και όχι τώρα, αλλά εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες- ανήκει στην οικογένεια Rothschild. Τελείωσε τον λόγο του λέγοντας ότι ο ελληνικός Λαός πρέπει επιτέλους να μάθει σε ποιον πραγματικά ανήκει η Τράπεζα της Ελλάδος και πως οι αριστεροί είναι κατ’ ουσίαν οι καλύτεροι εκπρόσωποι του διεθνούς κεφαλαίου.

Τέλος, ο υπουργός Χουλιαράκης απέφυγε να απαντήσει στην ευθεία ερώτηση του Συναγωνιστή Παππά σχετικά με τους κατόχους της Τράπεζας της Ελλάδος, αναφέροντας μόνο τα κέρδη της που κανείς δεν ξέρει σε ποιον αυτά περιήλθαν.