Βόμβα από Ρωμανιά και Μητρόπουλο: Έρχονται νέες μειώσεις συντάξεων από… αριστερά - ΒΙΝΤΕΟ

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015 - 13:39

Βόμβα από Ρωμανιά και Μητρόπουλο: Έρχονται νέες μειώσεις συντάξεων από… αριστερά - ΒΙΝΤΕΟ

Περί της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στα ασφαλιστικά ταμεία μίλησαν, σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος. Θυμίζουμε ότι το φλέγον θέμα της κατάργησης της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος ήταν ένα μείζον θέμα για τον Σύριζα προεκλογικά γιατί, όπως έλεγαν, μοιραία θα οδηγούσε σε συντάξεις των 200 και των 300 ευρώ.

Οι δηλώσεις των δύο πολιτικών του Σύριζα ήταν άκρως αποκαλυπτικές για το μνημονιακό περιεχόμενο της επικείμενης συμφωνίας. Ο μεν Ρωμανιάς δήλωσε πως η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος δεν πρόκειται να καταργηθεί, αλλά να «παγώσει» προσωρινώς. Αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι η κυβέρνηση για άλλη μία φορά προσπαθεί να κερδίσει χρόνο από την λαϊκή κατακραυγή.

Ενώ ο Ρωμανιάς το έθεσε ευσχήμως το όλο ζήτημα, ο Μητρόπουλος υπήρξε ακόμα πιο ειλικρινής και ευθύς. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι οι μειώσεις συντάξεων θα έρθουν, σε πλήρη αντίθεση με τις λεγόμενες «κόκκινες γραμμές», έτσι και αλλιώς, είτε καταργηθεί, είτε ανασταλεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.

Κοινώς, ο Μητρόπουλος είπε ότι η οικονομία και το ασφαλιστικό έχουν φτάσει στην μέγιστη ανέχεια, ύστερα κι από την απορρόφηση των αποθεματικών των ταμείων για να πληρωθούν «εις το διηνεκές» οι διεθνείς τοκογλύφοι, που πλέον οι μειώσεις συντάξεων θα είναι έτσι και αλλιώς μέρος του νέου μνημονίου.