Αυτοί είναι οι πραγματικοί τρομοκράτες

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019 - 08:32

Πριν από λίγες ημέρες ο αμερικανός πρόεδρος ταξινόμησε τους Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης (Islamic Revolutionary Guard Corps) ως τρομοκρατική οργάνωση. Οι Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης είναι ελαφρά οπλισμένες παραστρατιωτικές ομάδες σιιτών πολιτοφυλάκων που πολέμησαν στο πλευρό του Άσαντ και της  κυβέρνησης του Ιράκ εναντίον των τζιχαντιστών, πρόκειται για παρακλάδι των Ιρανικών ενόπλων δυνάμεων που έχει σχηματιστεί μετά την απελευθέρωση της χώρας από τον ζυγό του αμερικανοσιωνιστικού ιμπεριαλισμού το 1979.

Δεν είναι μυστικό, δεν κομίζουμε γλαύκας εις Ουάσιγκτον, ότι ο Τραμπ χειραγωγείται έντονα από τον εβραίο γαμβρό του Κουσνέρ και το σιωνιστικό επιτελείο του Λευκού Οίκου που έχει ως πρωθιερείς τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Τζον Μπόλτον και τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο. Ομολογουμένως δεν υπάρχει προηγούμενο, να χαρακτηρίζεται μια στρατιωτική μονάδα άλλου κράτους ως τρομοκρατική, χωρίς μάλιστα να υπάρχει η οποιαδήποτε ένδειξη για να υποστηριχθεί αυτός ο κενός περιεχομένου ισχυρισμός. Η κυβέρνηση Τραμπ, αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αξιολογούν το Ιράν ως παγκόσμιο χορηγό της τρομοκρατίας, χωρίς ποτέ να εξηγούν ή να δικαιολογούν αυτή την άποψη τους.

Προφανώς η αξιολόγηση αυτή έχει να κάνει με τις γεωστρατηγικές επιτυχίες του Ιράν στην Μέση Ανατολή και με την ανάδειξη του ως σημαντικού γεωπολιτικού παράγοντα, αλλά και με την αποτελεσματικότητα των συμμάχων της Τεχεράνης στο πολιτικό και στρατιωτικό πεδίο της περιοχής. Οι επιτυχίες των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη εναντίον των Σαουδαράβων, της Χεζμπολάχ εναντίον του Ισραήλ και των ισλαμοσυμμοριτών είναι αγκάθι στην πολιτική της Ουάσιγκτον στην Μέση Ανατολή. Το γεγονός ότι το βασικό κράτος των Σιιτών αυξάνει αλματωδώς την επιρροή του στην περιοχή, ότι συνεργάζεται με την Μόσχα, δημιουργεί προδήλως μέγιστη απειλή για τα συμφέροντα του σιωνιστικού ιμπεριαλισμού και καπιταλισμού στην Μέση Ανατολή-Αραβική Χερσόνησο.

Η Τεχεράνη αντιδρώντας στην πρόκληση του Τραμπ να ταξινομήσει τους Φρουρούς της Επανάστασης ως τρομοκράτες, με την σειρά της διαβάθμισε τον αμερικανικό στρατό ως τρομοκρατική οργάνωση. Ας αναλύσουμε όμως ποιος εκ των δυο, Ουάσιγκτον ή Τεχεράνη, υποστηρίζουν στην πραγματικότητα τρομοκράτες ή δρουν ως κρατικές οντότητες με τρομοκρατικές μεθόδους στην εξωτερική τους πολιτική.

Η Ουάσιγκτον κατηγορεί το Ιράν ότι υποστηρίζει τους Χούθι της Υεμένης και την Χεζμπολάχ του Λιβάνου, δυο σιιτικές κατά βάση οργανώσεις. Όμως οι μεν Χούθι προσπαθούν να απελευθερώσουν την χώρα τους από τους Σαουδάραβες εισβολείς δρώντας ξεκάθαρα εντός των συνόρων της Υεμένης, η δε Χεζμπολάχ είναι πολιτική οντότητα του Λιβάνου που έδρασε στρατιωτικά στην Συρία εναντίον των τζιχαντιστών κατόπιν πρόσκλησης της νόμιμης κυβέρνησης του Άσαντ. Κατά καιρούς έχει βοηθήσει τους Παλαιστινίους να αντιμετωπίσουν τις Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις που κατακρεουργούν γυναικόπαιδα στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Από την άλλη πλευρά η Ουάσιγκτον τα τελευταία 40 χρόνια υποστηρίζει διάφορες τρομοκρατικές-ισλαμιστικές οργανώσεις αιματοκυλώντας σχεδόν όλες τις περιοχές του πλανήτη. Ξεκίνησε την υποστήριξη της με την επιχείρηση «Cyclone» της CIA στο Αφγανιστάν, χρηματοδοτώντας και εξοπλίζοντας τους σουνίτες Μουτζαχεντίν (μετέπειτα Ταλιμπάν) για να πολεμήσουν τους Σοβιετικούς. Ως γνωστόν η δράση των Μουτζαχεντίν έχει μετατρέψει στο διάβα του χρόνου το Αφγανιστάν σε φυτώριο τρομοκρατίας. Ο Οσάμα μπιν Λάντεν, ένα βασικό στέλεχος της CIA και του αμερικανικού Πενταγώνου, κήρυξε τον «ιερό πόλεμο» κατά των Σοβιετικών, με τους Αμερικανούς να τον βαπτίζουν «μαχητή της ελευθερίας» και να δικαιολογούν όλα τα εγκλήματα του, αφού αυτά γίνονταν εναντίον του μισητού εχθρού. 

Ο Οσάμα δημιούργησε μια ολόκληρη γενιά σουνιτών-βαχαμπιστών τρομοκρατών οι οποίοι κατόπιν εντολών της αμερικανικής διοίκησης έδρασαν στην Λιβύη, στο Ιράκ και στην Συρία (η ιστορία θα κρίνει αν οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 ήταν εις γνώσιν των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και του ίδιου του προέδρου Μπους, ας μην ξεχνάμε το Περλ Χάρμπορ). Οι οικοδεσπότες της τρομοκρατίας Αμερικανοί τροφοδότησαν το θηρίο των άγριων ισλαμιστών, τοποθετώντας τους σε θέατρα πολέμων με σκοπό να επεκτείνουν την σιωνιστική ηγεμονία, ανατρέποντας μη αρεστούς ηγέτες και τοποθετώντας στην θέση τους μαριονέτες. Οι μισθοφόροι-τρομοκράτες της Ουάσιγκτον δραστηριοποιήθηκαν και στα Βαλκάνια, οι Βόσνιοι μουσουλμάνοι με την υποστήριξη της Αλ Κάιντα διέπραξαν εγκλήματα πολέμου στην σύγκρουση τους με τους Σέρβους, εγκλήματα πολέμου που υποστηρίχθηκαν από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και που αρνείται να διερευνήσει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Εδώ και δεκαετίες η Ουάσιγκτον ισχυρίζεται ότι θέλει να πατάξει την ισλαμική τρομοκρατία, όμως περιέργως οι τρομοκράτες παρ’  ότι αντιμετωπίζουν την ισχυρότερη στρατιωτική μηχανή του κόσμου δεν εξαφανίζονται. Δυνάμεθα λοιπόν μετά παρρησίας να υποστηρίξουμε ότι οι ισλαμιστές τρομοκράτες είναι ένας ειδικά σχεδιασμένος ατέρμονας βρόχος και μια συνοδευτική αιτιολόγηση για την διατήρηση της σιωνιστικής ηγεμονίας ανά τον κόσμο.

Εν κατακλείδι το Ιράν ουδέποτε τους τελευταίους αιώνες επιτέθηκε στρατιωτικά σε κάποια χώρα. Θυμίζουμε ότι ο πόλεμος Ιράκ-Ιράν (1980-1989) προωθήθηκε από την Ουάσιγκτον η οποία τότε υποστήριζε τον μετέπειτα «κακό» Σαντάμ Χουσείν, στον πόλεμο αυτό το Ιράν αμύνθηκε για να αντιμετωπίσει την πρώτη απόπειρα των Σιωνιστών ιμπεριαλιστών να ανατρέψουν το μη αρεστό καθεστώς των Αγιατολάχ, μια απόπειρα που συνεχίζεται μέχρι των ημερών μας με οικονομικές κυρώσεις.

Οι ΗΠΑ έχουν μια μακραίωνα ιστορική συναλλαγή με τρομοκράτες, ένα ιστορικό ρομάντζο με ισλαμιστές κανίβαλους, κάτι που δεν μπορούμε να ισχυριστούμε για το Ιράν. Το ποιος λοιπόν είναι τρομοκράτης το αφήνουμε να το αξιολογήσει  με την διακριτική του ευχέρεια ο νοήμων αναγνώστης.

Γ. Λιναρδής