Αυτό είναι το κλεφτοΠΑΣΟΚ: Πήρε 20 εκατομμύρια θαλασσοδάνειο μέσα σε μόλις 19 μήνες!

Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 - 22:24

Αυτό είναι το κλεφτοΠΑΣΟΚ: Πήρε 20 εκατομμύρια θαλασσοδάνειο μέσα σε μόλις 19 μήνες!

Τα συνεχή «αλληλοκαρφώματα» των πασόκων (νυν και πρώην) συμβάλλουν κι αυτά στην αποκάλυψη κι άλλων πληροφοριών για τον βρώμικο βίο του κόμματος που έκανε την κομπίνα κοινωνική επιστήμη και έκλινε σ’ όλες τις πτώσεις την λέξη κλέφτης.

Με αφορμή την μεταπήδηση του Γιάννη Ραγκούση από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ ένας νέος οχετός αποκαλυπτικών στοιχείων βγήκε στην επιφάνεια. Από τον Μάρτιο του 2008 έως τον Οκτώβριο του 2009, όταν ο Ραγκούσης είχε το γενικό κουμάντο και το τελικό πρόσταγμα ως γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το κόμμα πήρε δάνεια από τις τράπεζες πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ με εγγύηση την μελλοντική κρατική επιχορήγηση και χρονικό ορίζοντα αποπληρωμής τους το 2013.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο, που καταδεικνύει τις σπατάλες που έγιναν επί των ημερών του από το ΠΑΣΟΚ, είναι πως η ποσοστιαία αύξηση της προεκλογικής δαπάνης του κόμματος στην πορεία προς τις κάλπες του 2009 ήταν της τάξεως του 250% σε σχέση με την αναμέτρηση των εθνικών εκλογών του 2007. Σε επίπεδο οικονομικών εξόδων υπολογίζεται πως ο προεκλογικός αγώνας του ΠΑΣΟΚ το 2009, όταν ο ίδιος ήταν γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, κόστισε κοντά στα 30 εκατ. ευρώ!

Η θητεία του Ραγκούση συνδέθηκε και με μία ακόμη επίδειξη αφθονίας και πολυτέλειας, καθώς το 2008, μετακομίζοντας το ΠΑΣΟΚ από την Χαριλάου Τρικούπη σε νέα γραφεία επί της οδού Ιπποκράτους, δεν περιορίστηκε μόνο στην «μετεγκατάσταση» των κομματικών υπηρεσιών, αλλά και στην εγκατάσταση γυμναστηρίου (σύμφωνα με την επιθυμία του Γιωργάκη Παπανδρέου) στον δεύτερο όροφο, που κόστισε 130.000 ευρώ.

Το… αστείο της υπόθεσης είναι ότι τα στοιχεία για τις σπατάλες του Ραγκούση ως γραμματέα του ΠΑΣΟΚ έδωσε η νυν ηγεσία του κόμματος, θεωρώντας (ηλιθιωδώς) ότι η αηδία και η οργή του Ελληνικού Λαού θα έπεφτε μόνο στον Ραγκούση και καθόλου στο κόμμα το οποίο έκανε όλες αυτές τις σπατάλες. Ο Ραγκούσης, ο οποίος μέχρι πριν λίγους μήνες όχι μόνο ήταν ακόμη στο ΠΑΣΟΚ, αλλά είχε κατέβει και ως υποψήφιος αρχηγίσκος στις εσωκομματικές εκλογές.

Και τώρα οι εναπομείναντες πασόκοι, προκειμένου να αμυνθούν στο νέο «γδύσιμο» που τους ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, επιτίθενται στα έργα και τις ημέρες του Ραγκούση, τα οποία όμως αποτελούν πρωτίστως αισχρά δημιουργήματα αυτού του απίστευτα βρώμικου και διεφθαρμένου κομματικού κατασκευάσματος της Μεταπολίτευσης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ