Ένοχη σιωπή για την υπόθεση του κατηγορούμενου για παιδεραστία Νίκου Γεωργιάδη

Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017 - 23:31

Ένοχη σιωπή για την υπόθεση του κατηγορούμενου για παιδεραστία Νίκου Γεωργιάδη

Για την περίπτωση του Νίκου Γεωργιάδη, πρώην (;) σύμβουλου του νυν αρχηγού της ΝΔ, ο οποίος κατηγορείται για το αισχρό αδίκημα της ασέλγειας σε ανήλικους, έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν. Η παιδεραστία αποτελεί ένα επαίσχυντο νομικά και (κυρίως) ηθικά κακούργημα, το οποίο χαρακτηρίζει «τελειωμένους» από την έννοια του ανθρώπου τύπους, ασχέτως αν κάποιοι, εντελώς ανερυθρίαστα την χαρακτηρίζουν ως… «ερωτική προτίμηση»!

Είναι χαρακτηριστική η σιωπή που υπήρξε σ΄όλα ανεξαιρέτως τα συστημικά ΜΜΕ για την τόσο σημαντική αυτή υπόθεση, ενώ ακόμη και φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ έντυπα, όπως η φυλλάδα των Συντακτών, έσπευσε να υπερασπιστεί (!) τον Γεωργιάδη, με ένα κατάπτυστο κείμενο της «αντιφασίστριας» Άντας Ψαρρά το οποίο «έγραψε ιστορία», ό,τι κι αν προσπάθησε να ισχυριστεί αυτή μετά πανικόβλητη, όταν κατάλαβε ότι έγινε αντικείμενο άγριου «κραξίματος» στα σχόλια που υπήρχαν κάτω από την ανάρτησή της στην διαδικτυακή έκδοση της φυλλάδας στην οποία αρθρογραφεί.

Χρειάστηκε να δούμε ένα δημοσίευμα της περασμένης Κυριακής στην εφημερίδα “Documento” για να αντιληφθούμε ότι η υπόθεση έφτασε μεν στα δικαστήρια, αλλά γύρω απ΄αυτήν παίζονται πολύ περίεργα παιχνίδια. Να τι γράφει το δημοσίευμα της εφημερίδας: «Είναι πια ηλίου φαεινότερο ότι κάποιοι από τον χώρο της Δικαιοσύνης θέλουν να συγκαλύψουν το σκάνδαλο ασέλγειας σε ανηλίκους στο οποίο εμπλέκεται το “γαλάζιο” στέλεχος και πρώην στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη Νίκος Γεωργιάδης. Το συμπέρασμα προκύπτει αβίαστα από τις ελλείψεις της δικογραφίας που οδήγησαν την περασμένη Δευτέρα στην αναβολή της δίκης από το Γ΄ Τριμελές Εφετείο της Αθήνας, για τις 6 Ιουνίου 2017.

Ο… κύριος Γεωργιάδης φέρεται –κατά το κατηγορητήριο- να διέπραξε το απεχθές αδίκημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων κατά συρροή, κατ΄εξακολούθηση και έναντι αμοιβής το 2010, όταν ήταν σύμβουλος του τότε υπουργού Οικονομικών της Μολδαβίας, ως απεσταλμένος του ΟΗΕ και της ΕΕ. Τα ανήλικα θύματά του αλλά και μέλη του μεγάλου κυκλώματος παιδεραστίας, που συνελήφθησαν από τη μολδαβική αστυνομία, έχουν δώσει λεπτομερείς καταθέσεις εναντίον του.

Στην Ελλάδα η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το περιοδικό Hot Doc τον Ιανουάριο του 2016, με αποτέλεσμα να διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση. Αρχικά, κάποιοι από την Εισαγγελία Πρωτοδικών επιχείρησαν να θέσουν τη δικογραφία στο αρχείο, υποστηρίζοντας ότι τα αδικήματα έχουν παραγραφεί. Ευτυχώς για την τιμή της Δικαιοσύνης, ο αντιεισαγγελέας Εφετών Δημήτρης Πιέρρος τους υπενθύμισε ότι άλλα ορίζει ο Ποινικός Κώδικας για την παραγραφή όταν τα θύματα είναι ανήλικα.

Έτσι, η υπόθεση έφτασε τελικά στο ακροατήριο, αλλά εκεί αποκαλύφθηκε ότι μέσα στη δικογραφία υπήρχαν αμετάφραστα έγγραφα, ενώ δεν προέκυπτε εάν μέσω της δικαστικής συνδρομής είχαν εντοπιστεί και κλητευθεί οι Μολδαβοί μάρτυρες! Θα δείτε ότι τον ερχόμενο Ιούνιο που θα ξαναγίνει η δίκη, πάλι κάποια προβλήματα θα έχει η δικογραφία, πάλι κάποια αποδεικτικά επιδόσεως θα λείπουν και η εκδίκαση της υπόθεσης θα αναβάλλεται μέχρι να παραγραφούν τα αδικήματα του πρώην συμβούλου του Κυριάκου…».

Εάν ευσταθούν τα όσα γράφει το κείμενο που προηγήθηκε, είναι εμφανής η προσπάθεια καταρχάς υποβάθμισης του γεγονότος και μετά συγκάλυψής του, με την μέθοδο της παραγραφής. Επειδή ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι απαραίτητα και ηθικό, ρωτάμε ευθέως: Τι συμβαίνει με την υπόθεση Γεωργιάδη; Θα φτάσει μέχρι το τέλος της;

Θα υπάρξει ετυμηγορία, η οποία θα ξεκαθαρίσει επιτέλους το τοπίο; Και βεβαίως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλείται, για μια ακόμη φορά, να απαντήσει στο περιεχόμενο δημοσιευμάτων, ακόμη και φιλικά προσκείμενων προς τη ΝΔ εφημερίδων, (όπως τα «Παραπολιτικά»), αν εξακολουθεί δηλαδή να έχει ως σύμβουλο και στενό συνεργάτη του τον κατηγορούμενο για παιδεραστία Νίκο Γεωργιάδη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ