Απτόητοι οι τούρκοι συνεχίζουν τις παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου

Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017 - 21:54

Απτόητοι οι τούρκοι συνεχίζουν τις παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου

Η κορωνίδα της "ελληνοτουρκικής φιλίας" είναι οι συνεχείς τουρκικές παραβιάσεις στο Ελληνικό Αιγαίο Πέλαγος με οπλισμένα F-16.

Όμως ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι οι τούρκοι εδώ και χρόνια συνεχώς εκπαιδεύονται στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο χρησιμοποιώντας στις παραβιάσεις τους αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας.

Σφοδρά καταδικαστέο είναι το χθεσινό μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων του FIR Αθηνών. Αναλυτικότερα, σχηματισμοί από τουρκικά F-16 και F-4 Phantom στοχοποίησαν αυτή την φορά την νήσο Κίναρο όπου και πραγματοποίησαν παράνομες υπερπτήσεις.

Είναι τέτοιο το θράσος των τούρκων που τολμούν να κάνουν παραβιάσεις στην μέση του Αιγαίου Πελάγους, μιας και η νήσος Κίναρος είναι στην μέση της Νάξου και της Κάλυμνου.

Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι ότι οι τούρκοι χρησιμοποιούν συνεχώς για τις παραβιάσεις τους αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CΝ-235 που προφανώς τα διατηρούν σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Άρα την ίδια στιγμή που οι Ελληνικές δυνατότητες ναυτικής συνεργασίας έχουν πιάσει το ναδίρ με την αναμενόμενη εκσυγχρόνιση των P-3 Orion, οι τούρκοι σχεδόν καθημερινά εκπαιδεύονται σε εντοπισμό Ελληνικών πλοίων επιφανείας, υποβρυχίων και οποιονδήποτε άλλων οπλικών συστημάτων της Ελληνικής άμυνας νήσων.

Να τονίσουμε την κεραυνοβόλο αντίδραση της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, προστάτιδας του Ελληνικού Αιγαίου Πελάγους, που άμεσα αναγνώρισε και αναχαίτισε τους θρασύτατους τούρκους εισβολείς.