Με τεράστιες τουρκικές σημαίες η συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν στο Πεκίνο

Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017 - 00:29

Άμεσα να κοπεί ο αέρας της πονηρής τουρκικής εξωτερικής επικοινωνιακής πολιτικής

Ο απίστευτος Τσίπρας συναντήθηκε πάλι με τον Ερντογάν στο Πεκίνο κάτω από την σκιά τεράστιων τουρκικών σημαιών ακούγοντας τους ευσεβείς πόθους του σουλτάνου για την τουρκική προκλητικότητα κατά της Ελλάδος και της Κύπρου.

Στις 13 Μαΐου 2017 στα πλαίσια του Belt and Road Forum for International Cooperation που διοργάνωσε η κινεζική κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας έμπαινε στην αίθουσα του ξενοδοχείου Four Seasons στο Πεκίνο όπου είχε μισθώσει η τουρκική αντιπροσωπεία για να συναντήσει τον σουλτάνο Ερντογάν. Και σε μια συνάντηση περίπου μίας ώρας ο Τσίπρας πάλι φωτογραφήθηκε μπροστά από τουρκικές σημαίες μεγάλων διαστάσεων να ακούει τον Ερντογάν να πιέζει εμμέσως πλην σαφώς για την αποστρατικοποίηση των νήσων του Αιγαίου.

Η πονηρή τουρκική εξωτερική πολιτική νοικιάζει συστηματικά μια αίθουσα στα ξενοδοχεία που καταλύει ο Ερντογάν για χρήση προωθητικών επικοινωνιακών πολιτικών για όλη συνολικά την παράνομη τουρκική προκλητικότητα. Είναι δυνατόν να δεχόταν ένας πραγματικά Έλληνας πρωθυπουργός να συναντηθεί με ένα τούρκο σε ένα τέτοιο περιβάλλον που να ενισχύει οπτικά τις τουρκικές θέσεις σε μια επίσημη συνάντηση στο έδαφος μια υπερδύναμης όπως η Κίνα; Βέβαια αυτή την φορά υπήρχε και μια μικρή Ελληνική Σημαία δίπλα στον Τσίπρα που δεν βοηθάει όμως το παιχνίδι των εντυπώσεων στην διεθνή διπλωματική σκακιέρα.

Ο Τσίπρας σε αυτή του την συνάντηση με τον Ερντογάν συνοδεύονταν από ένα επιτελείο κυβερνητικών στελεχών που δυστυχώς σήμερα έχουν άμεση σχέση με την εξωτερική πολιτική, όπως τον κνίτη ξάδελφο του Γιώργο Τσίπρα με την ιδιότητα του ειδικού γραμματέα οικονομικών σχέσεων και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά. Άρα δεν προκαλεί εντύπωση που το μείζον θέμα της επικοινωνιακής εικόνας της Ελλάδος υποβιβάστηκε για ακόμη μια φορά σε σχέση με την Τουρκία.

Φυσικά ο Ερντογάν ακέραια προφύλαξε τις θέσεις της παράνομης εξωτερικής πολιτικής σε όλα τα σημαντικά για την τουρκία θέματα, όπως την εξέλιξη της επιθετικότητας στην Κύπρο και στις νήσους του Αιγαίου Πελάγους, λαμβάνοντας χλιαρές αντιδράσεις από τον πάλι κνίτη Αλέξη Τσίπρα που σήμερα είναι πρωθυπουργός της Ελλάδος μόνο και μόνο επειδή υποσχέθηκε ότι λεφτά υπάρχουν αφού θα έσκιζε τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Ερντογάν ζήτησε για ακόμη μια φορά την παράδοση των οχτώ τούρκων στρατιωτικών που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα και που θα μπορούσαν να φανούν πολύ χρήσιμοι  για την κατάστρωση των αμυντικών σχεδίων της Ελλάδος κατά της συνεχώς αυξανόμενης τουρκικής προκλητικότητας.

Συμπερασματικά η Πατρίδα μας σήμερα χρειάζεται μια στιβαρή διπλωματία που να απαρτίζεται από στελέχη με πρακτική λογική, εμπειρία και γνώση στην επικοινωνιακή εξωτερική πολιτική που μόνο ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή μπορεί να προσφέρει για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος.