Αγανάκτησε ο κόσμος με την εγκληματικότητα των “ευπαθών”

Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2012 - 16:31

Αγανάκτησε ο κόσμος με την εγκληματικότητα των “ευπαθών”

«Δε φτάνει που μας κλέβουν, τώρα μας χτυπάνε κιόλας»! Νέο «κατόρθωμα» μέλους της γνωστής «ευπαθούς» ομάδας, αυτή τη φορά στην Βαλύρα της Μεσσηνίας. Πήγε με ένα αγροτικό αυτοκίνητο κι έκλεψε ένα γεωργικό εργαλείο από χτήμα, ιδιοκτησίας συνταξιούχου αστυνομικού. Ο συνταξιούχος που ήταν εκεί κοντά τον αντιλήφθηκε και βγήκε στο δρόμο για να τον σταματήσει. Αλλά ο «ευπαθής», οπλισμένος με απίστευτο θράσος, τον χτύπησε με το αυτοκίνητο και στη συνέχεια τον άφησε αιμόφυρτο στο έδαφος κι εξαφανίστηκε! 

Ιδού και το σχετικό ρεπορτάζ της καθημερινής εφημερίδας της Μεσσηνίας «Ελευθερία», για την διαρκώς αυξανόμενη εγκληματικότητα των «ευπαθών» στην περιοχή: «"Δε φτάνει που μας κλέβουν, τώρα μας χτυπάνε κιόλας" λέει αγανακτισμένος ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βαλύρας Κώστας Γεωργακόπουλος, μετά την προχθεσινή ληστρική επίθεση τσιγγάνου, σε βάρος συνταξιούχου αστυνομικού. Ο πρόεδρος της Βαλύρας, τονίζει πάντως ότι όλοι οι κάτοικοι έχουν αναστατωθεί, ότι η αστυνόμευση στην περιοχή δεν έχει ενταθεί παρά τις υποσχέσεις και ότι οι πολίτες προειδοποιούν πως θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους. Και αναφέρει χαρακτηριστικά πως οι κλέφτες έχουν ρημάξει τις περιφράξεις, την αγροτική παραγωγή, τις γεωτρήσεις, μέχρι και το γήπεδο».

Παράλληλα, προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή αύριο, πήραν χθες οι δύο ΡΟΜΑ που εμπλέκονται στην υπόθεση θανάτου του άτυχου 62χρονου άνδρα, από τον Πύργο, Νίκου Παναγιωτόπουλου ή «Κουτάλα», που «έσβησε» το μεσημέρι της Παρασκευής στην είσοδο του Αστυνομικού Μεγάρου στον Πύργο. Οι δύο σκηνίτες ΡΟΜΑ ένας άνδρας ηλικίας 41 και μια γυναίκα ηλικίας 43 ετών διαπληκτίστηκαν έντονα με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, τους ζήτησε εξηγήσεις για την λεηλασία που είχε υποστεί το μικρό λυόμενο που διαθέτει στον κόμβο Αγίας Φιλοθέης. Εκεί, οι αθίγγανοι, φαίνεται, σύμφωνα με πηγές, να τον χτύπησαν έντονα στο πρόσωπο και τα χέρια ενώ από την υπερβολική πίεση ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, λίγα λεπτά αργότερα άφηνε την τελευταία του πνοή στην είσοδο του Αστυνομικού Μεγάρου.

Και βέβαια, η αποθράσυνση των συγκεκριμένων στοιχείων οφείλεται και στην παντελή απουσία της αστυνομίας, αλλά πολύ περισσότερο στη γνώση ότι υπάρχουν οι λεγόμενοι «συμπαραστάτες» της «ευπαθούς» ομάδας, οι οποίοι είναι πανίσχυροι και τους εξασφαλίζουν την πλήρη ατιμωρησία. Η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο και το κίνημα των Ελλήνων εθνικιστών –με την ενεργό συμπαράσταση των ντόπιων πληθυσμών- θα την αλλάξει άρδην! Οψόμεθα…