ΕΡΧΟΝΤΑΙ! «Πράσινο φως» στο νέο τσουνάμι λαθρομετανάστευσης άνοιξε ο Συριζαίος Βίτσας

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018 - 17:31

ΕΡΧΟΝΤΑΙ! «Πράσινο φως» στο νέο τσουνάμι λαθρομετανάστευσης άνοιξε ο Συριζαίος Βίτσας

Ανίκανος και επικίνδυνος για να διαχειριστεί το φλέγον θέμα αποδεικνύεται σε καθημερινή βάση ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας και ως εκ τούτου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το μόνο στο οποίο δείχνει ικανός ο Βίτσας είναι στο να… καταμετρά τον αριθμό των λαθρομεταναστών στα νησιά και να καταδικάζει τους κατοίκους της Λέσβου που αντιδρούν στην υποβάθμιση της ζωής τους.

Βεβαίως, την ίδια ώρα, λαθρομετανάστες έμπαιναν από τον ποταμό Έβρο σε Ελληνικό έδαφος. Η κυβέρνηση σε επίπεδο… γενικού γραμματέα αναζητά τρόπο διαχείρισης των «κυμάτων» λαθρομεταναστών που διέρχονται από τον Έβρο, ενώ την ίδια ώρα οι αστυνομικοί προειδοποιούν για «εκρηκτικές» καταστάσεις.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε ρόλο «καταμετρητή» και «παρατηρητή», ανέφερε πως μετά τη σύνοδο της Ε.Ε. – Τουρκίας στην Βάρνα παρατηρείται σημαντική αύξηση των ροών και μάλιστα ότι «η διαδρομή» έχει πλέον αλλάξει με τους διακινητές να χρησιμοποιούν και τα χερσαία σύνορα στον Έβρο. «Χαρτογράφησε» τις λαθρομεταναστευτικές ροές λέγοντας πως «στα νησιά τον Απρίλιο είχαμε 2.168 εισόδους με κύριο βάρος στη Λέσβο όπου είχαμε 1.189 εισόδους…», σήμερα (χθες) το πρωί η καταγραφή έδινε 206 νέες εισόδους στη Μυτιλήνη, όταν ο μέσος όρος το 2017 ήταν 54 είσοδοι την ημέρα και το πρώτο δίμηνο του 2018 ήταν 62-66 ημερησίως.

Για να γίνει όμως πλήρως αντιληπτό το πόσο εκτός τόπου και χρόνου βρίσκεται ο Βίτσας και οι πολιτικοί προϊστάμενοι Τσίπρας- Καμμένος, παραδέχθηκε μεν ότι «η κατάσταση στα νησιά τον ανησυχεί» αλλά καθησύχασε (!) παράλληλα λέγοντας πως «μπορεί να με ανησυχεί, αλλά δεν με τρομάζει γιατί ξέρουμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε…».

Πώς θα «το αντιμετωπίσουμε» άραγε; Με το να δίνουμε «αβέρτα» ελευθερία μετακίνησης των λαθρομεταναστών στην ηπειρωτική χώρα, μεταφέροντας δηλαδή το πρόβλημα αλλού; Συνέχισε λέγοντας ότι «Αυτή που είναι πραγματικά ανησυχητική είναι η τεράστια αύξηση από τον Έβρο».

Πραγματική τρικυμία εν κρανίω για τον ανεκδιήγητο Βίτσα, ο οποίος βλέπει τις λαθρομεταναστευτικές ροές να αυξάνονται ραγδαία, αλλά αυτός ως υπεύθυνος (ανεύθυνος) δεν κάνει το παραμικρό για την αναχαίτισή τους. Αντιθέτως, από το ύφος των δηλώσεών του αυτό που αποκρυπτογραφείται είναι ότι και αυτή η φουρνιά των εισερχόμενων λαθρομεταναστών θα αντιμετωπισθεί από την εθνομηδενιστική κυβέρνηση με την ίδια επικίνδυνη νοοτροπία των «ανοιχτών συνόρων» και του «πρόσφυγες καλώς ήλθατε» (και ας μην πρόκειται στην πραγματικότητα για πρόσφυγες, στην συντριπτική τους πλειοψηφία).

Δηλαδή, σε πλήρη αντίθεση με τον τρόπο αντιμετώπισης (αυστηρή φύλαξη των συνόρων και απέλαση των λαθρομεταναστών) που θα ήθελε ο Ελληνικός Λαός, ο οποίος δεν επιθυμεί να γίνει ανασφαλής και φιλοξενούμενος μέσα στην ίδια του την Χώρα.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Επίκειται έκρηξη «προσφυγικών» ροών στο Αιγαίο, η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ είναι έτοιμη να τους φιλοξενήσει!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ