Ο Τσίπρας συνεχίζει τους τεμενάδες στον Ερντογάν: Άνοιξε τον δρόμο για επίσημη αναγνώριση των ψευτομουφτήδων!

Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017 - 21:28

Ο Τσίπρας συνεχίζει τους τεμενάδες στον Ερντογάν: Άνοιξε τον δρόμο για επίσημη αναγνώριση των ψευτομουφτήδων!

Σε μια ακόμη μεγάλη άτακτη υποχώρηση είναι έτοιμη να προχωρήσει η εθνομηδενιστική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απέναντι στο "σουλτάνο" Ερντογάν, ικανοποιώντας έτσι όλες του τις προκλητικές και ανεδαφικές διεκδικήσεις.

Αφού λοιπόν η προδοτική κυβέρνηση επέτρεψε στον Ερντογάν να μιλήσει μέσα στην Θράκη για "4 βουλευτές του" και έκανε πως δεν το άκουσε, τώρα του παραχωρεί και το δικαίωμα να εκλέγει η Τουρκία μουφτήδες. Ανοίγει δηλαδή ο δρόμος για αναγνώριση των ψευτομουφτήδων, οι οποίοι λειτουργούν ως πράκτορες της Άγκυρας.

Το θέμα άνοιξε αρχικά ο Γαβρόγλου, ο οποίος σε συνέντευξή του δήλωσε πως πρέπει να αλλάξει ο τρόπος εκλογής του μουφτή στην μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη. Θυμίζουμε πως ο υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ είπε σήμερα:

"Το σοβαρό ζήτημα που πρέπει να συζητηθεί και νομίζω πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει για συζητήσεις, είναι ο προσδιορισμός του εκλεκτορικού σώματος... Tον Πατριάρχη δεν τον εκλέγει η ρωμαίικη κοινότητα στην Πόλη, δεν τον εκλέγουν καν ιερείς, τον εκλέγουν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου. Άρα υπάρχει πάντα στην εκλογή των θρησκευτικών ηγετών, ένα ειδικό εκλεκτορικό σώμα".

Την σκυτάλη της υποχωρητικότητας απέναντι στον σουλτάνο παρέλαβε ο Τσίπρας, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ζήτημα αλλαγής μεθόδου εκλογής μουφτή από την σημερινή συνέντευξη Τύπου μετά την σύνοδο Κορυφής.

Ο ραγιάς πρωθυπουργός δήλωσε αυτολεξεί: «Η συζήτηση που αφορά το πώς θα μπορέσουμε να αμβλύνουμε υπαρκτές αντιθέσεις στο χώρο της μειονότητας που έχουν να κάνουν με το ότι μεγάλο τμήμα της δεν αναγνωρίζει τον επίσημο θρησκευτικό ηγέτη που αναγνωρίζει η ελληνική πολιτεία. Αυτό είναι μια συζήτηση που πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να την κάνουμε γιατί ούτε την ελληνική πολιτεία τιμά αυτό, ούτε την μειονότητα την κάνει να αισθάνεται άνετα μια τέτοια πραγματικότητα.

Θα θέλαμε λοιπόν να φτάσουμε στο σημείο εκείνο όπου αυτούς που θα αναγνωρίζει ως θρησκευτικούς ηγέτες η ελληνική πολιτεία, δεν θα τους αμφισβητεί και η μειονότητα ή μέρος αυτής. Αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει με τους ίδιους τους Έλληνες πολίτες μουσουλμανικής πίστης και να καταλήξει το συντομότερο δυνατό και να καταλήξει σε μια νομοθέτηση σε βάθος χρόνου».

Ο Τσίπρας μάλιστα έκανε λόγο για «τριφυή» μουσουλμανική μειονότητα, συμπεριλαμβάνοντας έτσι μαζί με τους Έλληνες πομάκους και τους ρομά, τους πράκτορες της Άγκυρας που δηλώνουν "τούρκοι".

Αξίζει να επισημάνουμε πως ο υπουργός Εξωτερικών, Κοτζιάς συνελήφθη πάλι ψευδόμενος, αφού είχε απαντήσει για τις δηλώσεις Γαβρόγλου: «Με τον κ. Ερντογάν δεν συζητάμε για τέτοια πράγματα» για να έρθει λίγο μετά ο ίδιος ο Τσίπρας να επιβεβαιώσει ότι υφίσταται θέμα και μάλιστα σημαντικό.

Θυμίζουμε πως αυτή είναι μία από τις πολλές διεκδικήσεις που έθεσε ο τούρκος Πρόεδρος ενώπιον των εγχώριων πολιτικάντηδων και κατάφερε μια de facto αναγνώριση της ατζέντας επί ελληνικού εδάφους.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες διευκρινίσεις. Η διεκδίκηση της αλλαγής εκλογής μουφτή είναι ξεκάθαρα μια πάγια τουρκική διεκδίκηση, η οποία φυσικά δεν προβλέπεται στην συνθήκη της Λωζάννης.

Το να μην ορίζει το ελληνικό κράτος τους μουφτήδες, αλλά να αναγνωρίσει τους ψευδομουφτήδες που λειτουργούν για τα συμφέροντα της Άγκυρας είναι ακόμη μια μεγάλη υποχώρηση στην Θράκη που οδηγεί σε επικίνδυνες ατραπούς και καλλιεργεί το κλίμα για τα όνειρα των τουρκοπρακτόρων, την αυτονόμηση ή ακόμα και την απόσχιση.

Επ΄ ουδενί δεν μπορεί να γίνεται σύγκριση της εκλογής του Ορθόδοξου Οικουμενικού Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης με τους μουφτήδες της Θράκης. Από την μια έχουμε έναν θεσμό τεράστιας ιστορικής και θρησκευτικής σημασίας με παράδοση πάνω από 1500 χρόνια και από την άλλη μιλάμε για τους θρησκευτικούς ηγέτες της μουσουλμανικής μειονότητας. Με ποιο ιστορικό δικαίωμα λοιπόν να εκλέγονται οι μουφτήδες από "ειδικό εκλεκτορικό σώμα" όπως λέει ο Γαβρόγλου, ανοίγοντας την πόρτα της αναγνώρισης στους ψευδομουφτήδες;

Τέλος, να υπενθυμίσουμε την συνεπή και πάγια Εθνική στάση της Χρυσής Αυγής, η οποία τον Ιανουάριο του 2013 υπερψήφισε μαζί με ΝΔ και ΑΝΕΛ την τροπολογία για τους ιεροδιδασκάλους, να προσλαμβάνονται δηλαδή από το Ελληνικό Δημόσιο, βάζοντας έτσι φρένο στα ανθελληνικά σχέδια του τουρκικού προξενείου. Τότε η προδοτική στάση του τουρκοπράκτορα βουλευτή Χατζηοσμάν, του Πασόκ και της Δημάρ είχαν αποκαλυφθεί από τους Συναγωνιστές Βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Η Χρυσή Αυγή θα δώσει για άλλη μια φορά τον Αγώνα εκτός και εντός Βουλής για να μην πραγματοποιηθεί αυτή η διαφαινόμενη προδοσία και μετά τους "τουρκοσυλλόγους" αναγνωριστούν και από το ελληνικό κράτος οι ψευτομουφτήδες!

Διαβάστε επίσης: Με ψευτομουφτήδες και τζιχαντιστικές ιαχές “Αλλάχ άκμπαρ” ο Ερντογάν πάτησε την Θράκη - Φωτογραφίες, Βίντεο