Μνημονιακή λαίλαπα: 90 εθνοκτόνα προαπαιτούμενα θα ψηφίσουν Σύριζα και Ανέλ μέχρι τον Δεκέμβριο

Κυριακή, 13 Αυγούστου 2017 - 19:29

Μνημονιακή λαίλαπα: 90 εθνοκτόνα προαπαιτούμενα θα ψηφίσουν Σύριζα και Ανέλ μέχρι τον Δεκέμβριο

Για ακόμη μια φορά κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν πίστη στο Μνημόνιο και διαμηνύουν πως θα εφαρμόσουν κατά γράμμα τις εντολές των δανειστών και θα ψηφίσουν όλα τα προαπαιτούμενα.

Στην υλοποίηση 90 από τα 113 συνολικά προαπαιτούμενα που μένουν έως το τέλος του προγράμματος θα στοχεύσει η κυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ κατά την τρίτη αξιολόγηση, η οποία θα αρχίσει μετά από τις γερμανικές εκλογές τον Σεπτέμβριο και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του Δεκεμβρίου εφέτος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ κυβερνητικά στελέχη διαμηνύουν πως ο στόχος είναι εφικτός, αν και όπως αναφέρουν, στην επικείμενη αξιολόγηση υπάρχουν τα "αγκάθια" των κοινωνικών επιδομάτων και της υλοποίησης των ήδη ψηφισθέντων διατάξεων για το Δημόσιο (αξιολόγηση- κινητικότητα κ.λπ.), ενώ για το 2018 αναμένεται να "οδεύσει" ο φάκελος με τις ιδιωτικοποιήσεις.

Πάντως, στο τέλος Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου μέσω τηλεδιάσκεψης ή στις Βρυξέλλες, όπου στις 04/09 συνεδριάζει το Euro Working Group, η διαπραγματευτική ομάδα της κυβέρνησης και οι εκπρόσωποι των θεσμών θα έχουν μια πρώτη επαφή για τον καθορισμό του χρονοδιαγράμματος της νέας αξιολόγησης και την κατάρτιση του προσχεδίου του νέου προϋπολογισμού.

Διαβάστε επίσης: 113 προαπαιτούμενα και νέα μέτρα 535 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει το νέο Μνημόνιο των Σύριζα-Ανέλ!

Στελέχη του Σύριζα δηλώνουν πίστη στο Μνημόνιο: Θα εφαρμόσουμε τα 113 προαπαιτούμενα που υπολείπονται