20 Ιουλίου: Οι ΕΛΑΜίτες δεν ξεχνούν και αντιστέκονται - Φωτορεπορτάζ

Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018 - 19:07

20 Ιουλίου: Οι ΕΛΑΜίτες δεν ξεχνούν και αντιστέκονται - Φωτορεπορτάζ

20 Ιουλίου 1974, ώρα 5:30, ο Αττίλας εισέβαλε στην Κύπρο, βίασε, λεηλάτησε, σκότωσε, βασάνισε, ρήμαξε… 20 Ιουλίου 2018, ώρα 19:30, ανάμεσα στους συμβιβασμένους που βρίσκονται στις καφετέριες και τους ανέμελους που αράζουν στις παραλίες, υπάρχει μια ακτίνα φωτός μέσα στην λήθη που έχει κυριεύσει την κοινωνία, είναι οι ΕΛΑΜίτες, που στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας διατράνωσαν την θέληση τους για ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ.

Σε μια δυναμική εκδήλωση που παρουσίασε η συναγωνίστρια Μαρία Ιεροδιακόνου, οι Έλληνες Εθνικιστές έστειλαν το μήνυμα σε κάθε ομοσπονδιακό πολιτικάντη ότι «η Κύπρος δεν πωλείται, είναι Ελληνική».

Επίσης, στον χώρο της εκδήλωσης κατέφθασε φλόγα από τα Φυλακισμένα Μνήματα, που μετέφεραν δρομείς του σωματείου «Περικλής Δημητρίου», οι οποίοι την παρέδωσαν στην νεολαία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.).

Τον κύκλο των ομιλιών άνοιξε ο Πρόεδρος του Μετώπου Νεολαίας Σωτήρης Ιωάννου, που υπογράμμισε ότι η περήφανη Ελληνική Νεολαίας του ΕΛΑΜ θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αντίστασης σε κάθε προσπάθεια τουρκοποίησης της Κύπρου.

Ακολούθως ο Εκπρόσωπος Τύπου, Γεάδης Γεάδη καυτηρίασε τις πρακτικές του Καμμένου, που αντιγράφοντας τον Ερντογάν, διέταξε την σύλληψη 3 οικογενειαρχών και 9 φοιτητών που έκαναν το «έγκλημα» να φωνάξουν ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική. Ανέφερε επίσης ότι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο ήταν από την πρώτη στιγμή μέχρι το τέλος στο πλευρό των συλληφθέντων.

Επόμενος ομιλητής ο Επαρχιακός Λευκωσίας Γιώργος Χατζηιωάννου, που δήλωσε ότι έχουμε χρέος να διεκδικήσουμε μέσα από τον αγώνα μας τα ιστορικά δίκαια του λαού μας και την απελευθέρωση της πατρίδας μας.

Στο βήμα ανέβηκε ο Επαρχιακός Λεμεσού Στέλιος Νεάρχου, ο οποίος αναφέρθηκε στον πόλεμο που δέχεται το ΕΛΑΜ από ολόκληρο το πολιτικό κατεστημένο, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται ποτέ να λυγίσουμε, αλλά αντιθέτως μας πεισμώνουν.

Ακολούθως, ο Επαρχιακός Λάρνακας Ηρακλής Ηρακλέους απάντησε σε όσους πιστώνουν στο ΕΛΑΜ το πραξικόπημα, πως οι Έλληνες Εθνικιστές αγωνίζονται για εθνική ενότητα και καταδικάζουν οποιαδήποτε προσπάθεια διχόνοιας στην κοινωνία.

Ο Πρόεδρος του Πατριωτικού Μετώπου Λακεδαιμόνιοι Μάριος Μυλωνά στον χαιρετισμό του τόνισε ότι κάθε Έλληνας πατριώτης οφείλει να μην ξεχνά τις τουρκικές θηριωδίες εις βάρος της πατρίδας μας και να αγωνίζεται για την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της Κύπρου.

Στη συνέχεια, στο βήμα ανέβηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ιωάννης Σαχινίδης, που με την παρουσία του ιδίου και αντιπροσωπείας του Λαϊκού Συνδέσμου στην Κύπρο, απέδειξαν έμπρακτα πως το ΕΛΑΜ δεν έχει απλά συμμάχους, αλλά αδελφούς, που την δύσκολη ώρα στέκονται στο πλευρό μας. Όπως τόνισε στην ομιλία του, η Κύπρος, όπως και η Μακεδονία, ήταν και θα είναι Ελληνική.

Παράλληλα, ο Συναγωνιστής Σαχινίδης μετέφερε τον αγωνιστικό χαιρετισμό του Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής Ν. Γ. Μιχαλολιάκου, ο οποίος τόνισε ότι η Χρυσή Αυγή δεν ξεχνά τον "Αττίλα", δεν ξεχνά την Κύπρο, μέχρι να κυματίσει η Γαλανόλευκη στην Κυρήνεια, στην Αμμόχωστο, σε κάθε σκλαβωμένη Ελληνική Πατρίδα.

Στη συνέχεια το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Μάριος Βασιλείου έστειλε προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα πως το ΕΛΑΜ δεν θα σταματήσει τον αγώνα ενάντια σε κάθε λύση τύπου ομοσπονδίας, είτε με «καλό» είτε «κακό» περιεχόμενο. Ταυτόχρονα έστειλε το μήνυμα της νίκης για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές, ούτως ώστε να μεταφέρουμε στην Ευρώπη την δική μας φωνή για απελευθέρωση της Πατρίδας μας.

Ανεβαίνοντας στο βήμα ο Βουλευτής Αμμοχώστου Λίνος Παπαγιάννης τόνισε την ξεκάθαρη αντίθεση του ΕΛΑΜ στο διάνοιγμα του οδοφράγματος της Δερύνειας, επαναλαμβάνοντας πως η κυβέρνηση ασελγεί με τον πιο αισχρό τρόπο στον χώρο θυσίας των ηρωομαρτύρων Ισαάκ και Σολωμού. Επιπλέον, αναφέρθηκε στον σκοπό του αγώνα μας και την ιδεολογία, που μας κάνει να ξεχωρίζουμε από όλους τους υπόλοιπους.

Τελευταίος ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου, ο οποίος κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στις μάχες εκείνου του μαύρου Ιούλη, επανέφερε στις μνήμες όλων τα εγκλήματα του Αττίλα, αλλά παράλληλα αναβίωσε στις μνήμες μας τις πράξεις αυτοθυσίας χιλιάδων στρατιωτών, που δεν δείλιασαν μπροστά στον εχθρό, αλλά πολέμησαν για τα ιδανικά της φυλής μας.

Στη συνέχεια, ο κ. Χρίστου απάντησε σε όσους πολεμούν καθημερινά το ΕΛΑΜ, πως είτε εντός, είτε εκτός κοινοβουλίου, το ΕΛΑΜ θα βρίσκεται απέναντι από το πολιτικό κατεστημένο,  γιατί είναι το κίνημα της ελπίδας, το κίνημα που εκφράζει κάθε αφυπνισμένο Έλληνα της Κύπρου.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ επανέλαβε την πάγια θέση του κινήματος για να ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου και όσοι ευθύνονται να τιμωρηθούν. Κανείς, όπως είπε, δεν μιλά για τον Καραμανλή του «Η Κύπρος κείται μακράν», ούτε για τους αρχηγούς των όπλων Μπονάνο, Αραπάκη, Γαλατσάνο και Παπανικολάου, αλλά ορισμένοι καταλογίζουν ευθύνες στο ΕΛΑΜ που ιδρύθηκε το 2008, για όλα όσα συνέβησαν το 1974.

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος κάλεσε όσους δεν επιθυμούν να είναι η τελευταία γενιά Ελλήνων στην Κύπρο, να σταθούν στο πλευρό του ΕΛΑΜ και να αγωνιστούμε όλοι μαζί για την δικαίωση του τόπου και του λαού μας.

Ακολούθησε πορεία στους κεντρικότερους δρόμους της Λευκωσίας, με τις ιαχές των τυμπάνων και τον παλμό των συνθημάτων να δονούν την ατμόσφαιρα και να ηχούν σαν σειρήνες στα αυτιά όσων ξέχασαν, βολεύτηκαν και συμβιβάστηκαν. Οι ΕΛΑΜίτες έδωσαν τον όρκο πως θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, συνεχίζοντας με όλη την δύναμη της ψυχής τους να αγωνίζονται για ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ.

Περισσότερες φωτογραφίες στο elamcy.com