20 Ιουλίου 1974 - ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ! Μεγαλειώδης αντικατοχική εκδήλωση από το ΕΛΑΜ - Φωτορεπορτάζ

Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017 - 16:48

20 Ιουλίου 1974, ο Αττίλας εισέβαλε παράνομα στην Κύπρο και έκτοτε κατέχει το 37% του νησιού. 20 Ιουλίου 2017, ανάμεσα στους συμβιβασμένους, στους προσκυνημένους και τους «επαναπροσεγγιστές» υπάρχει μια ελπίδα για τον Ελληνισμό της Κύπρου. Είναι οι Έλληνες Εθνικιστές του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) που ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ την βάρβαρη τουρκική εισβολή και 43 χρόνια μετά, στο οδόφραγμα της ντροπής, πέραν των 600 ανυπότακτων Ελλήνων διατράνωσαν το μήνυμα της Εθνικής Αντίστασης.

Η συναγωνίστρια Μαρία Ιεροδιακόνου καλωσόρισε τον κόσμο στην μεγαλειώδη αντικατοχική εκδήλωση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), καθώς μόνο οι Εθνικιστές παραμένουν πιστοί στο ραντεβού με την ιστορία και Δεν Ξεχνούν τα εγκλήματα του Αττίλα. Ακολούθως ο Πρόεδρος του Μετώπου Νεολαίας, Σωτήρης Ιωάννου, έστειλε το μήνυμα πως η περήφανη Ελληνική Νεολαία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου θα συνεχίσει να είναι η πρώτη γραμμή αντίστασης ενάντια σε κάθε λύση ομοσπονδίας, με μοναδικό στόχο μια Κύπρο Ελεύθερη και Ελληνική.

Στην συνέχεια ο Επαρχιακός Επικεφαλής Λεμεσού Στέλιος Νεάρχου τόνισε πως οι ΕΛΑΜίτες θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την Απελευθέρωση της Κύπρου, όπως έγραφε και η μπλούζα του Τάσου Ισαάκ την στιγμή της δολοφονίας του.

Ακολούθως, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Μιχαλάκης Μιχαήλ ανέγνωσε λεπτομερείς περιγραφές από τις τουρκικές κτηνωδίες του 1974, τονίζοντας πως οι Έλληνες Εθνικιστές δεν θα ξεχάσουμε ποτέ και έχουμε καθήκον απέναντι σε όλους αυτούς να αντισταθούμε και να μην συμβιβαστούμε με τον Αττίλα.

Επόμενος ομιλητής ο Επαρχιακός Επικεφαλής Λευκωσίας Γιώργος Χατζηιωάννου, ο οποίος διατράνωσε το μήνυμα της Εθνικής Αντίστασης στους δύσκολους καιρούς που θα έρθουν, τονίζοντας πως με σύνθημα «Απελευθέρωση η μόνη λύση» θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας.

Εν συνεχεία το Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Μάριος Βασιλείου ανέλυσε τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τις συνεχείς υποχωρήσεις της κυβέρνησης, τόνισε πως η ΔΔΟ είναι ανέφικτη και οδηγεί σε αδιέξοδα και πως μοναδική εφικτή λύση είναι αυτή του ενιαίου κράτους.

Στο βήμα ανέβηκε ο ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Αντιστράτηγος ε.α. Ελευθέριος Συναδινός, ο οποίος κάλεσε τους Έλληνες της Κύπρου να συσπειρωθούν γύρω από το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, σε ένα Εθνικό Αγώνα απαλλαγής από τα κατοχικά στρατεύματα, για μια Κύπρο Ελεύθερη και Ελληνική.

Ακολούθως ο Εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος Γεάδης Γεάδη τόνισε πως στην νοτιότερη αυτή εσχατιά του Ελληνισμού, όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, πάλι ΕΛΛΑΔΑ θα γράφει, στέλνοντας το μήνυμα πως καμία Ομοσπονδία δεν μπορεί να ξεγράψει 3000 χρόνια Ελληνικής Ιστορίας.

Προτελευταίος ομιλητής ο βουλευτής Αμμοχώστου Λίνος Παπαγιάννης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως οι Έλληνες Εθνικιστές βάζουμε την πατρίδα μας πάνω από τις καρέκλες τους και με μοναδικό στόχο την Απελευθέρωση της Κύπρου δίνουμε τον αγώνα ενάντια σε κάθε λύση Ομοσπονδίας.

Τελευταίος στο βήμα ανέβηκε ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου, ο οποίος τόνισε πως 43 χρόνια μετά, οι ήρωες που θυσιάστηκαν στα πεδία των μαχών καθοδηγούν τις επόμενες γενεές Ελλήνων. Απευθυνόμενος προς όσους κατηγορούν το ΕΛΑΜ, ότι δήθεν ανήκει στην πλευρά που «άνοιξε τις κερκόπορτες» στον Αττίλα, ξεκαθάρισε πως το ΕΛΑΜ ανήκει στην πλευρά των ΕΛΔΥΚάριων, των Εθνοφρουρών και όσων θυσίασαν την ζωή τους.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του κινήματος τόνισε πως το ΕΛΑΜ αποτελεί εμπόδιο στα σχέδια της Τουρκίας για να «λύσει» το Κυπριακό στην βάση της ΔΔΟ και αυτό περιποιεί τιμή για κάθε ΕΛΑΜίτη. Κλείνοντας κάλεσε σύσσωμο τον Κυπριακό Ελληνισμό να παραμερίσει τις όποιες διαφορές και να ενωθούν σε ένα κοινό Εθνικό αγώνα για την Λευτεριά της Κύπρου.

Η αντικατοχική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο να αντηχεί απέναντι από τα κατοχικά στρατεύματα στέλνοντας το μήνυμα πως τούτη η γη δεν πωλείται, γιατί περιφρουρείται.

Ακολούθησε πορεία στους κεντρικότερους δρόμους της Λευκωσίας, με την ιαχή από το τύμπανο να δίνει τον ρυθμό και τα Εθνικιστικά και Αντιομοσπονδιακά συνθήματα να ηχούν σαν σειρήνες στα αυτιά όσων ξέχασαν και όσων συμβιβάστηκαν. Οι ΕΛΑΜίτες όρθιοι σε ένα κόσμο ερειπίων έδωσαν τον όρκο πως ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ την εισβολή και θα αγωνίζονται έως ότου να κυματίσει ξανά η γαλανόλευκη σε κάθε γωνιά της Ελληνικής Κύπρου.

elamcy.com