Ερημώνει η Θράκη, σφυρίζει αδιάφορα η κυβέρνηση: 2.000 νέοι Έλληνες έφυγαν από την Ροδόπη τους τελευταίους έξι μήνες!

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 - 12:14

Ερημώνει η Θράκη, σφυρίζει αδιάφορα η κυβέρνηση: 2.000 νέοι Έλληνες έφυγαν από την Ροδόπη τους τελευταίους έξι μήνες!

Ακόμη μια αρνητική πτυχή της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Θράκη αποτελεί το γεγονός ότι ο νομός Ροδόπης εγκαταλείπεται από τους Έλληνες. Τα στατιστικά στοιχεία αναδεικνύουν μία ολέθρια πραγματικότητα, η οποία δυστυχώς οφείλεται στην αδιαφορία του αθηνοκεντρικού κράτους. Μόνο το τελευταίο εξάμηνο, από τον νομό Ροδόπης έφυγαν 2.000 νέοι Έλληνες.

Πολλοί από αυτούς μπορεί σε δεύτερη φάση να πάρουν τον δρόμο της ξενιτειάς, ακολουθώντας τους εκατοντάδες χιλιάδες άλλους που φεύγουν εκτός Ελλάδος. Να σημειώσουμε ότι ο αριθμός αυτός των 2.000 αγγίζει το 2% του συνόλου (τις 112.000 φτάνει ο πληθυσμός του νομού σύμφωνα με την απογραφή του 2011), όπου η μουσουλμανική μειονότητα κερδίζει ήδη εκλογικές πλειοψηφίες

Οι Έλληνες νέοι της Θράκης φεύγουν από την περιοχή που γεννήθηκαν λόγω της ανέχειας και της έλλειψης προοπτικών. Στοιχεία της τοπικής Ομοσπονδίας Εμπόρων αποκαλύπτουν ότι μία στις δύο επιχειρήσεις παρουσίασε ζημίες για το 2017. Η λεγόμενη «βαριά βιομηχανία» του τουρισμού αποδίδει σε άλλες περιοχές. Όχι στην Θράκη. Εκεί το 70% των «τουριστών» είναι τούρκοι, που βεβαίως ξοδεύουν μόνο στα μειονοτικά μαγαζιά. Στήριξη από την Αθήνα για της Ελληνικές επιχειρήσεις δεν υπάρχει.

Υπάρχει όμως για τις μειονοτικές από την Άγκυρα, η οποία έτσι αυξάνει την επιρροή της στην περιοχή, με τελικό σκοπό την «κοσσοβοποίηση» της Θράκης. Δυστυχώς, οι νέοι της Θράκης έχουν το… μειονέκτημα να είναι Έλληνες και όχι το… πλεονέκτημα να είναι «πρόσφυγες» ή να ανήκουν σε «ευπαθείς κοινωνικές ομάδες», ώστε να μπορούν να έχουν βοήθεια και στήριξη από το ανάλγητο κράτος των Αθηνών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ