Τοποθέτηση Ελληνικής Αυγής για το Νότιο Αιγαίο για το Φ.Π.Α. στα νησιά και την μείωση της επιδότησης των αεροπορικών γραμμών

Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016 - 16:18

Στο Περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε στην Σύρο ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Ελληνικής Αυγής για το Νότιο Αιγαίο, Στράτος Μαύρος, πήρε θέση σχετικά με την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Συγκεκριμένα, ο κ. Μαύρος απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους των μνημονιακών κομμάτων τόνισε πως είναι καλό να θυμίζουμε στον κόσμο ποιοι ψήφισαν την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή κατά 30% του ΦΠΑ στα νησιά στις 14 Αυγούστου 2015 (Νόμος 4336.2015, ΦΕΚ 94Α'/2015, σελίδα 962). ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, ΠΟΤΑΜΙ υπερψήφισαν την κατάργηση αυτή οπότε είναι καλό να μην φωνάζουν τώρα παριστάνοντας τους επαναστάτες.

Εις ότι αφορά το προς συζήτηση θέμα του συμβουλίου σχετικά με το σχέδιο που έχει τεθεί σε διαβούλευση από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τις επιδοτήσεις των λεγόμενων άγονων αεροπορικών γραμμών, υπογράμμισε πως πρόκειται για ένα ακόμη ισχυρό «χτύπημα» που ετοιμάζει η κυβέρνηση στους νησιώτες, καθώς το σχέδιο περιλαμβάνει δραστική μείωση σε επιδοτούμενα δρομολόγια και θέσεις.

Φέρνοντας σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα την Σύρο σημείωσε πως: "Η μείωση είναι 50%, καθώς προτείνεται τα 6 δρομολόγια να γίνουν 3, με αντίστοιχη μείωση των θέσεων από 120 σε 60, χωρίς μάλιστα να υπάρχει διαφοροποίηση σε χειμερινή και θερινή περίοδο, κάτι το οποίο τουλάχιστον γίνεται σε άλλες γραμμές όπου δίνονται περισσότερες θέσεις το καλοκαίρι".

Καταλήγοντας τόνισε πως η Ελληνική Αυγή για το Νότιο Αιγαίο δεν θα δεχτεί καμία μείωση στην επιδότηση των αεροπορικών γραμμών.