Τοποθετήσεις της Ελληνικής Αυγής στα θέματα του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ

Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014 - 12:00

Τοποθετήσεις της Ελληνικής Αυγής στα θέματα του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ

Την Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή η τέταρτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με δεκαεπτά (συν τέσσερα εκτός ημερησίας διάταξης) θέματα και διήρκεσε πέντε ώρες.

Μεταξύ των πολλών θεμάτων του Περιφερειακού Συμβουλίου ήταν και η ψήφιση του προϋπολογισμού της περιφέρειας, τον οποίο καταψήφισαν οι συναγωνιστές Κιτσόπουλος και Μιμίδης, μιας και ο προϋπολογισμός αυτός δεν προβλέπει απολύτως τίποτα 

για έργα που θα δώσουν πνοή ή που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη και στην καταπολέμηση της ανεργίας που τόσο πολύ έχει βλάψει την Περιφέρειά μας, όπως και όλη την βόρεια Ελλάδα. 

Καταψηφίστηκαν από τους συναγωνιστές και οι γνωμοδοτήσεις επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το ΠΕΠ ΑΜΘ 2014-2020, καθώς και για το πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών 2014-2025, ως σχέδια που αποτελούν τον ορισμό της αοριστολογίας και του βερμπαλισμού.

Τα καυτά θέματα της συνεδρίασης αφορούσαν στην έκδοση ψηφισμάτων κατά του ΕΝΦΙΑ, για την στήριξη των κτηνοτρόφων λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν με τις ασθένειες που εξοντώνουν τα κοπάδια τους, καθώς τα απαράδεκτα νομοθετήματα της συγκυβέρνησης του μνημονίου πετσοκόβουν τις εξισωτικές αποζημειώσεις. Επιπλέον υποστηρικτικά ψηφίσματα εκδόθηκαν για την στήριξη στις κινητοποιήσεις των υπαλλήλων της περιφέρειας με την λεγόμενη "Αξιολόγηση", όπως και για τους 44 εργαζομένους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Τα θέματα αυτά πέρασαν ομόφωνα με την στήριξη φυσικά και της Ελληνικής Αυγής.

Ο συναγωνιστής Κιτσόπουλος κατήγγειλε τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης για μικροψυχία και έλλειψη σεβασμού στην λαϊκή βούληση, διότι στην κοινοποίησή του δεν συμπεριέλαβε την Ελληνική Αυγή που εξελέγη με την στήριξη του 6% των πολιτών της περιφέρειας.

Τέλος, αναφορικά με το κρίσιμο θέμα της όδευσης του αγωγού TAP από τα Τενάγη των Φιλίππων, πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία και νέο συμπληρωματικό ψήφισμα προκειμένου να μην περάσει ο αγωγός αυτός από τις υψηλής παραγωγικότητας καλλιεργήσιμες εκτάσεις των Τεναγών, με την Ελληνική Αυγή να υπερψηφίζει την πρόταση.