Τοποθετήσεις της Ελληνικής Αυγής στα θέματα του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ

Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014 - 13:31

Τοποθετήσεις της Ελληνικής Αυγής στα θέματα του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ

Την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, η πέμπτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με τριάντα τρία θέματα.

Πολλά και κάποια πολύ σημαντικά θέματα συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ. Αρχικά συζητήθηκε η πρόταση της πλειοψηφίας για την διατήρηση του Τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας ποτών του ΤΕΙ ΑΜΘ στην Δράμα και του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που εδρεύει στο Διδυμότειχο. 

Ο συναγωνιστής Δημήτριος Μιμίδης τοποθετούμενος επί του θέματος ανέφερε πως η συγκυβέρνηση του μνημονίου, στην προσπάθειά της να παρουσιάσει περικοπές και μεταρρυθμίσεις στους πιστωτές, αποκεφαλίζει αδιακρίτως και καταστρέφει ακόμη και δομές οι οποίες έχουν σημαντική προσφορά στις τοπικές κοινωνίες, τονίζοντας πως θέση της Ελληνικής Αυγής είναι να εκτελέσουμε στο ακέραιο την εντολή που μας έχει δώσει ο λαός, να αντισταθούμε με κάθε μέσο στο ξεπούλημα της πατρίδας.

Εν συνεχεία, τοποθετούμενος αναφορικά με τις γνωμοδοτήσεις επί των Στρατηγικών Μελετών των Περιβαλλοντικών  Επιπτώσεων για το ΠΕΠ-ΑΜΘ 2014-2020, για το Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών 2014-2025 και για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομών Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020, δήλωσε σε έντονο ύφος πως δεν παρέχουμε την στήριξή μας σε σχέδια και μελέτες που ο βερμπαλισμός και η αοριστολογία είναι τα βασικά τους χαρακτηριστικά.

Το όγδοο θέμα της συνεδρίασης είχε τον απίστευτο τίτλο “Συμμετοχή του Περιφερειακού Ταμείου στο πλαίσιο της Ανοιχτής Πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων για την «Λειτουργία Περιφερειακών Μηχανισμών Υποστήριξης της ανάπτυξης και προώθησης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) και ευρύτερα των πρωτοβουλιών της Κοινωνικής Οικονομίας» που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4 «ΠΛΗΡΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ)”. 

Ο συναγωνιστής Κιτσόπουλος τοποθετήθηκε λέγοντας πως, οι Κοινωνικές Συνεταριστικές Επιχειρήσεις και οι θερμοκοιτίδες νεοφυών επιχειρήσεων μπορούν να αποτελέσουν αποτελεσματικό αντίβαρο στην κρίση και την συνεπακόλουθη ανεργία που μαστίζει την χώρα μας, εν αντιθέσει με την άκρως αναποτελεσματική, εθνικά και κοινωνικά επικίνδυνη ΕΟΖ που σχεδιάζεται για την περιφέρεια ΑΜΘ. Ο συναγωνιστής Μιμίδης σε παρέμβασή του στηλίτευσε το γεγονός ότι κάποιοι δήμαρχοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τις Κοιν.Σ.Επ. για να κάνουν προσλήψεις-ρουσφέτια, ζητώντας να υπάρξει πρόβλεψη και έλεγχος για αποφυγή παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον.