Ψήφισμα Χρυσής Αυγής στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Η Μακεδονία είναι Ελληνική

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018 - 17:53

Ψήφισμα Χρυσής Αυγής στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Η Μακεδονία είναι Ελληνική

Στις 31/1 ο σύμβουλος της Χρυσής Αυγής στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αναστάσιος Ναθαναηλίδης έστειλε πρώτος το κάτωθι ψήφισμα στο συμβούλιο:

Καταθέτουμε αρμοδίως το κάτωθι προτεινόμενο ψήφισμα το οποίο αφορά στο σκοπιανό ζήτημα στις διεξαγόμενες διαπραγματεύσεις και στην φημολογούμενη «επίλυση» του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων εις βάρος των εθνικών μας δικαίων. Καλούμε τον κύριο Περιφερειάρχη και το σύνολο των περιφερειακών παρατάξεων και συμβούλων να το υπερψηφίσουν, καθώς και σε αλλά δημοτικά συμβούλια έχουν εγκρίνει ανάλογα ψηφίσματα στηρίζοντας την  θέση ότι η Ελλάς δεν πρέπει να αποδεχθεί  την ύπαρξη του όρου «Μακεδονία» με κανέναν τρόπο στην ονομασία του γειτονικού μας κράτους.

Ψήφισμα: Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θρήκης με αφορμή τις διεξαγόμενες διαπραγματεύσεις σχετικά με το σκοπιανό ζήτημα και την φημολογούμενη «επίλυση» του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων εις βάρος των εθνικών  μας δικαίων, έχοντας δε την πεποίθηση ότι εκφράζει την βούληση του συνόλου όχι μόνο των κατοίκων της Μακεδονίας αλλά και ολόκληρου του Ελληνικού λαού.

Διακηρύσσει τα εξής: Ως Έλληνες δεν πρόκειται επουδενί να δεχθούμε να χρησιμοποιεί το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας στην ονομασία του το κράτος των Σκοπίων. Ως Έλληνες Μακεδόνες αισθανόμαστε την τιμή και την ευθύνη να μην επιτρέψουμε την εξαφάνιση, κάτω από πολιτικές σκοπιμότητες, της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς, δεν μπορούμε να ανεχόμαστε αδιαμαρτύρητα τον σφετερισμό της δικής μας ιστορικής και εθνικής ταυτότητας εν ονόματι κάποιας πολιτικής σκοπιμότητας. Οι λαοί, που αναζητούν κάποια εθνική ονομασία για να αυτοπροσδιοριστούν, δεν έχουν το δικαίωμα να το κάνουν σε βάρος άλλων λαών. Ζητάμε δε να δοθεί ο λόγος στον Ελληνικό λαό για να αποφασίσει γι’ αυτό το μείζον εθνικό θέμα με την υπέρτατη μορφή άμεσης δημοκρατίας, που είναι το δημοψήφισμα.

Λόγω του ότι οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ το θεώρησαν "ακραίο" επαναδιατυπώθηκε το ψήφισμα. Το εν λόγω ψήφισμα ήρθε σε τρεις συνεδριάσεις χωρίς να αναφέρεται το αίτημα της Χρυσής Αυγής για το όνομα της Μακεδονίας. Τελικά κατόπιν πιέσεων από τον σύμβουλο της Χρυσής Αυγής η διοίκηση της Περιφέρειας αναγκάστηκε να συντάξει ένα νέο ψήφισμα που ανέφερε ότι δεν δέχεται τον όρο "Μακεδονία" στο όνομα του γειτονικού κράτους των Σκοπίων.