Παρέμβαση Συναγωνιστή Χρήστου Κιτσόπουλου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015 - 13:36

Παρέμβαση Συναγωνιστή Χρήστου Κιτσόπουλου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Την Πέμπτη, 17/12/15, το Περιφερειακό συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συνεδρίασε για εκφραστεί η γνώμη όλων των περιφερειακών παρατάξεων πάνω στο Β1 στάδιο της μελέτης: «Αξιολόγηση, αναθεώρηση & εξειδίκευση του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης»

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν και οι δήμαρχοι της περιφέρειας. Αφού έλαβαν τον λόγο οι υπόλοιπες παρατάξεις, αυτό που προκάλεσε εντύπωση στις ομιλίες των περιφερειακών συμβούλων τουλάχιστον από την διοικούσα παράταξη αλλά και από αρκετούς περιφερειακούς συμβούλους της αντιπολίτευσης ήταν ότι μιλούσαν και τοποθετήθηκαν σαν να μην βρισκόμαστε σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσεις και πολύχρονης ύφεσεις.  Όπου όλοι ξέρουμε ότι στην περιφέρεια μας έχει καταστραφεί στην κυριολεξία η εθνική μας παραγωγή αφού διαλύθηκε ο πρωτογενείς τομέας, η γεωργία και η κτηνοτροφία. Μιλούσαν σαν να μην γνώριζαν ότι το αποτέλεσμα της δικιάς τους διακυβέρνησης ήταν όλα αυτά αλλά και δικό τους έργο ήταν που έφυγαν όλες οι επιχειρήσεις και τα εργοστάσια και πήγαν σε γειτονικά κράτη.

Στην ομιλία του ο επικεφαλής της παρατάξεις Κιτσόπουλος Χρήστος μεταξύ άλλων είπε: "Θα ήθελα να ρωτήσω …..ρητορικό βέβαια το ερώτημα, γιατί την απάντηση την γνωρίζουμε εμείς, αλλά μέσα σας την γνωρίζεται και εσείς... Γιατί πως γίνεται όλα τα προηγούμενα χρόνια όλοι η κυβερνώντες …κόμματα, παρατάξεις, συνδυασμοί να κόπτονται όλοι και να μιλάνε για ανάπτυξη της περιφερείας μας, Και τελικά εκ του αποτελέσματος που αυτό δεν χωράει καμία αμφιβολία και καμία διαφορετική ερμηνεία να έχουμε καταστρέψει κάθε παραγωγικό τομέα να έχουμε στείλει σε γειτονικά κράτη όλες τις επιχειρήσεις που έδιναν ζωή στην περιφέρεια μας. Και τι έκαναν τα κράτη αυτά για να προσελκύσουν τις επιχειρήσεις μας! Τίποτα παραπάνω από τα αυτονόητα. Ένα σταθερό φορολογικό περιβόλων χωρίς πολύ γραφειοκρατία και βαριά φορολογία και με φθηνά εργατικά χεριά. Αφού λοιπόν εμείς κάναμε ότι μπορούσαμε να διώξουμε τις επιχειρήσεις μας  έχουμε ανοιχτά τα σύνορα μας από παντού και με κάθε τρόπο, ώστε να γεμίζουμε με φθηνά εργατικά χεριά την περιοχή μας  (Βούλγαροι, Αλβανοί, λαθρομετανάστες) ώστε οι όποιες επιχειρήσεις υπάρχουν ακόμη, αλλά και όλες η γεωκτηνοτροφικές εργασίες που υπάρχουν να γίνονται από ξένα εργατικά χεριά με μαύρη εργασία, (μάζεμα ελιών,στα ποιμνιοστάσια και γενικά σε κάθε υπαίθρια και οικοδομική εργασία) όπου όλοι δουλεύουν χωρίς ασφάλιση. Δεν πηγαίνει ούτε ένα ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία και φεύγουν τα λεφτά σε γειτονικά κράτη."

Επίσης μίλησαν για τα έργα που πρέπει να γίνουν στην περιφέρεια μας, π.χ. οι υποδομές και οι συνδέσεις των καθέτων αξόνων με τα λιμάνια μας και τα αεροδρόμια. Ξεχνώντας βέβαια ότι έχουν ξεπουληθεί η θα ξεπουληθούν στα διεθνή αρπακτικά που περιμένουν τα αρπάξουν για ένα κομμάτι ψωμί. Στην συνέχεια ο Κιτσόπουλος Χρήστος αναφέρθηκε στο σημείο όπου η μελέτη αναφέρεται και στον δευτερογενή και τριτογενή τομέα: "εδώ για το όψιμο ενδιαφέρον που δείχνουν όλοι δεν έχουμε παρά να δούμε ο καθένας στην περιοχή του τα κουφάρια των εργοστασίων στις κατά τόπους βιομηχανικές περιοχές και να αναλογιστούμε το γιατί. Δικαιολογίες υπάρχουν χιλιάδες και δεν φταίει κανένας ποτέ και ούτε ποτέ ζητήθηκαν ευθύνες από κανένα (κόρακας κορακιού μάτι δεν βγάζει). Επίσης ας μην ξεχνάμε και το τελευταίο παράδειγμα με τον ζεόλιθο που έγινε ένα διάστημα ντόρος και μετά όπως πάντα τα πάντα ξεχνιούνται. Όσο για τα άρθρα 3, 4, 5, 6, 7 και 14 που λέει ότι θα πρέπει να αναδιατυπωθούν λαμβάνοντας υπόψη τα προαναφερόμενα αλλά και τη δυναμική και αναπτυξιακή διάσταση των κάθετων στην Εγνατία αξόνων (Αλεξανδρούπολη - Ορμένιο, Κομοτηνή-Νυμφαία, Ξάνθη - Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα, Καβάλα-Δράμα-Σέρρες/Ε61 και Δράμα-Εξοχή), σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες υποδομές μεταφορών, κυρίως με τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, τα δύο αεροδρόμια και τον σιδηρόδρομο. Θα πρέπει να πούμε ότι επί δεκαετίες τα λιμάνια της περιφερείας μας και τα αεροδρόμια έμειναν αναξιοποίητα και τώρα που όλα βγαίνουν στο σφυρί για να ξεπουληθούν όσο - όσο στα αρπαχτικά που καραδοκούν τώρα εμείς θέλουμε να τους τα παραδώσουμε με όλες τις υποδομές και συνδεδεμένα με τους κάθετους άξονες ….εδώ μιλάμε για μεγάλη υποκρισία και κοροϊδία του Ελληνικού λαού."