Όλα για τους λαθρομετανάστες: Ανοχύρωτη και γυμνή από υλικά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016 - 15:20

Όλα για τους λαθρομετανάστες: Ανοχύρωτη και γυμνή από υλικά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Ερώτηση με θέμα τη διάθεση από το Αποθηκευτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης 2.558 σκηνών για τη στέγαση λαθρομεταναστών, κατέθεσε η Ελληνική Αυγή για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα την ανακοίνωση του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη, κου Αηδονόπουλου, στο Έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο της 6ης/3/2016, διατέθηκαν από το Αποθηκευτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης 2.558 σκηνές 6 και 4 ατόμων στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για τη στέγαση λαθρομεταναστών, που έχουν παγιδευτεί στη χώρα. Η συγκεκριμένη ποσότητα αφορούσε το σύνολο των αποθηκευμένων υλικών για την κάλυψη έκτακτων αναγκών σε περίπτωση θεομηνίας ή φυσικής καταστροφής, τοπικής ή περιφερειακής εμβέλειας.

Η διάθεση έγινε με βάση την υπουργική απόφαση, Δ23/46653/3350/25-2-2016, η οποία στην ουσία διατάσσει τη διάθεση του σκηνικού υλικού και εικάζει την επιστροφή του, χωρίς να προσδιορίζει το χρόνο που θα συμβεί αυτό. Η εντολή διάθεσης προβλέπει την αντικατάσταση μόνο όποιου τμήματος έχει καταστραφεί, όταν και αν επιστραφεί οτιδήποτε, ενώ δεν λαμβάνει καθόλου υπ’ όψιν την περίπτωση να συμβεί κάποια θεομηνία ή φυσική καταστροφή στο ενδιάμεσο διάστημα.

Τα ερωτήματα που τέθηκαν, αφορούσαν τη χρονολογία επιστροφής του σκηνικού υλικού και ποιος και με ποια κριτήρια την έχει ορίσει, καθώς και τον τρόπο που θα καλυφθούν οι ανάγκες του τοπικού πληθυσμού σε περίπτωση μιας θεομηνίας ή φυσικής καταστροφής, στο διάστημα που το σκηνικό υλικό θα χρησιμοποιείται από τους λαθρομετανάστες, με δεδομένο ότι το Αποθηκευτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης είναι πρακτικά άδειο.

Δυστυχώς οι απαντήσεις που δόθηκαν και μάλιστα με ένα μήνα καθυστέρηση, μόνο ικανοποιητικές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, ενώ αποτελούν και ξεκάθαρη παραδοχή ότι η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι πρακτικά ανοχύρωτη σε περίπτωση θεομηνίας ή φυσικής καταστροφής. Συγκεκριμένα ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι η υπουργική απόφαση έπρεπε να εκτελεστεί άμεσα και ότι αυτή τη στιγμή στις αποθήκες της περιφέρειας υπάρχουν μόνο 337 σκηνές. Σε μια προσπάθεια απόσεισης ευθυνών, ενημέρωσε ότι έστειλε επιστολή προς το γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, με τα ερωτήματα που είχε και η επερώτηση της Ελληνικής Αυγής και ημερομηνία 30 Μαρτίου, στην οποία όμως δεν έλαβε ακόμα καμία απάντηση.

Αυτό που αντιλαμβάνεται εύκολα ο καθένας είναι ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για τους δύσμοιρους πολίτες αυτής της χώρας και η ενεργητικότητα όλων των αρμοδίων είναι αποκλειστικά επικεντρωμένη στη διευκόλυνση των εξ ανατολών λαθροεποίκων. Η Ελληνική Αυγή θα συνεχίσει να αναδεικνύει θέματα όπως αυτό, θεωρώντας ότι ο λαός μας ψήφισε για να υποστηρίζουμε πρώτιστα τα δικά του συμφέροντα.