Οι θέσεις της Ελληνικής Αυγής για τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών - ΒΙΝΤΕΟ

Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014 - 16:24

Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αυγής τόνισε ότι διαφωνεί με το θέμα επί της αρχής. Υπενθύμισε ότι ο οργανισμός λαϊκών αγορών Αττικής, ο οποίος ήταν ένας υγιής και αυτοχρηματοδοτούμενος οργανισμός δεν έπρεπε να περάσει στην δικαιοδοσία της Περιφέρειας. Δεν ήταν απαίτηση των παραγωγών ούτε ήταν κάποια ξεκάθαρη μνημονιακή πολιτική, αλλά ήταν μια παθογένεια του ίδιου του Καλλικράτη, ο οποίος τώρα φορτώνει αυτόν τον οργανισμό στην Περιφέρεια, με μια μισθοδοσία που τοποθετείται γύρω στα 2.000.000 €.

Για την σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου, τόνισε ότι η Ελληνική Αυγή  έχει επισημάνει και έχει διαφωνήσει για το εν λόγω διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού, για τον λόγο ότι δεν είναι αντιπροσωπευτικό. Αναδείξε ένα μείζον θέμα, ηθικό πρωτίστως,  το οποίο αφορά το αποθεματικό του ταμείου, το οποίο ήταν πολύ μεγαλύτερο από αυτό που είναι τώρα και τοποθετείται γύρω στα 10.000.000 € και αυτήν την στιγμή δεν ξέρουμε ποιος το διαχειρίζεται. Καλούμαστε είπε να κοιτάξουμε τεχνικές και διαδικαστικές λεπτομέρειες και όχι την ουσία αυτού καθεαυτού του νόμου.

Υπενθύμισε ότι όταν είχε έρθει προς διαβούλευση ο Ν. 4264, ο εύστοχα ο Ηλίας Παναγιώταρος τον είχε χαρακτηρίσει ως πυρίτιδα στα θεμέλια των λαϊκών αγορών. Αυτός ο νόμος προβλέπει αυστηροποίηση των όρων για την χορήγηση αδειών αφού απαιτεί φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Διαφώνησε με τον τρόπο με τον οποίο θα δίνονται αυτές οι θέσεις στις λαϊκές αγορές. Είναι ξεκάθαρο ότι με αυτόν τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για ρουσφέτια. Είπε ότι ο ίδιος νόμος δεν λέει τίποτα για το παρεμπόριο, γιατί κυνηγάμε τον Έλληνα παραγωγό και μικροπωλητή γιατί ο πάγκος του είναι π.χ. μισό μέτρο παραπάνω από το προβλεπόμενο, ενώ τους ρομά κ.λ.π. δεν τους αγγίζει κανείς.

Η παράταξή μας αποδοκιμάζει άλλον έναν νόμο, ο οποίος υπονομεύει την εθνική οικονομία και θεωρούμε επιτακτικό να πράξουν το ίδιο και οι υπόλοιπες παρατάξεις. Καλό θα ήταν να υπάρχουν εδώ συγκεκριμένες προτάσεις αυτών των επαγγελματιών, τις οποίες αφού επεξεργαστούμε, θα πρέπει να τις υιοθετήσουμε και αυτές θα πρέπει να αποτελούν προτάσεις του περιφερειακού συμβουλίου. Εμείς είμαστε αναρμόδιοι να κρίνουμε για ανθρώπους που από αυτό ζουν τα σπίτια τους.