Ο ΣΥΡΙΖΑ Παλαιού Φαλήρου καλύπτει τα τάγματα εφόδου  των κόκκινων τραμπούκων

Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016 - 14:04

Ο ΣΥΡΙΖΑ Παλαιού Φαλήρου καλύπτει τα τάγματα εφόδου  των κόκκινων τραμπούκων

Σφοδρή αντιπαράθεση σημειώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Παλαιού Φαλήρου της 29ης Φεβρουαρίου 2016 μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων της ΡΑΚ (ΣΥ.ΡΙΖ.Α) και της Ελληνικής Αυγής (Χρυσή Αυγή)!

Όλα άρχισαν όταν ο επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής στο Παλαιό Φάληρο κ. Σωτήρης Μεταξάς ζήτησε την παρουσία της Αστυνομίας ώστε να περιφρουρούνται τα δημοτικά συμβούλια και να διασφαλίζεται η τάξη. Αφορμή αποτέλεσε η πρόσφατη επίθεση «κόκκινων» τραμπούκων της ΟΡ.ΜΑ. κατά του δημοτικού συμβούλου της Ελληνικής Αυγής κ. Τρύφωνα Μπουγά, περιστατικό μάλιστα το οποίο καταδίκασε η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου! Τα πνεύματα οξύνθηκαν επικίνδυνα όταν ο κ. Μερκουράκης αντί να αναλάβει τις ευθύνες του, έπαιξε το ρόλο του αυστηρού κριτή, μεταφέροντας όλη την ευθύνη για ότι συνέβη στη Χρυσή Αυγή, χαρακτηρίζοντας μάλιστα το Λαϊκό Σύνδεσμο ως «εγκληματική οργάνωση».

Μάλιστα, δεν επέδειξε ούτε τη στοιχειώδη συναδελφικότητα και αλληλεγγύη προς τους δημοτικούς συμβούλους της Ελληνικής Αυγής, η ζωή των οποίων τέθηκε σε κίνδυνο! Φυσικά, η επίθεση στο δημοτικό σύμβουλο της Ελληνικής Αυγής κ. Τρύφωνα Μπουγά από τους «κόκκινους» τραμπούκους δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Οι «κόκκινοι» τραμπούκοι συνεχίζουν ανενόχλητοι το έργο τους με ανάλογες επιθέσεις και σε πολλές επαρχιακές πόλεις, εισβάλλοντας στα δημοτικά συμβούλια, τρομοκρατώντας και κάνοντας επιθέσεις. Μάλιστα, όλα αυτά τα περιστατικά έχουν δημοσιοποιηθεί από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας! Όπως ήταν φυσικό άμεση ήταν η αντίδραση του δημοτικού συμβούλου της Ελληνικής Αυγής κ. Τρύφωνα Μπουγά κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ενώ ο επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής στο Παλαιό Φάληρο κ. Σωτήρης Μεταξάς ζήτησε την παρέμβαση της Αστυνομίας ώστε να περιφρουρούνται τα δημοτικά συμβούλια και να διασφαλίζεται η τάξη.

Τόσο ο δήμαρχος όσο και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι τοποθετήθηκαν επί της προτάσεως του Σωτήρη Μεταξά προς το δημοτικό συμβούλιο. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μεταξάς ζήτησε να καλέσει ο δήμαρχος με έγγραφό του την Αστυνομία ώστε να παρευρίσκεται στα δημοτικά συμβούλια γιατί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ΟΡ.ΜΑ κάνουν επιθέσεις και «χτυπάνε» τους δημοτικούς συμβούλους. Χαρακτηριστική είναι η παρέμβαση του Τρύφωνα Μπουγά από την «Ελληνική Αυγή», ο οποίος τόνισε ότι «είναι ξεκάθαρη η θέση τους, έχουν βγάλει ανακοινώσεις στις οποίες αναφέρουν «τσακίστε τους φασίστες» για να μην μπαίνουν μέσα στα δημοτικά συμβούλια, δεν είναι θέμα από εδώ και από εκεί, ούτε κουτσομπολιό της γιαγιάς και του παππού. Είναι ξεκάθαροι, πρέπει να μας καλύψει το Σώμα, τι θα κάνουμε. Διαφορετικά να πάρουμε τα δικά μας μέτρα. Αυτό θέλουμε. Ξεκάθαρα πράγματα». Απευθυνόμενος στον δημοτικό σύμβουλο κ. Βασιλείου, ο οποίος πιο πριν έκανε την τοποθέτησή του σε μία προσπάθειά να τονίσει ότι θα πρέπει να τηρείται μία σειρά στις ομιλίες των δημοτικών συμβούλων για να μην επικρατεί χάος, ανέφερε ότι «δεν είναι θέμα προσωπικό, έχουν βγάλει ανακοινώσεις. Το καταλαβαίνετε;». Στη συνέχεια επικράτησε ένταση στην αίθουσα με το δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη να προσπαθεί να επιβάλλει την τάξη. Και συνέχισε ο κ. Μπουγάς «έχουν βγάλει ανακοινώσεις επίσημες, τις έχουν διαβάσει όλοι. Είναι ξεκάθαροι. Λένε θα απευθυνθούμε στα δημοτικά συμβούλια και θα τους τσακίσουμε. Εδώ μιλάμε για φασισμό πρόεδρε. Σου λένε ότι θα μπαίνουν στα δημοτικά συμβούλια και θα χτυπάνε τους δημοτικούς συμβούλους της Χρυσής Αυγής. Τι πρέπει να κάνουμε εμείς. Έχουν κάνει ανακοινώσεις στα κομματικά τους blog». Τότε ο δήμαρχος απευθυνόμενος στον κ. Μπουγά ρώτησε «και τι πρέπει να κάνουμε δηλαδή;».

Ο κ. Χατζηδάκης συμφώνησε ότι θα ειδοποιηθεί η Αστυνομία. Την ίδια στιγμή ακολούθησαν αντιδράσεις από κάποιους δημοτικούς συμβούλους για το αν θα πρέπει να παρίσταται η Αστυνομία στα δημοτικά συμβούλια. Ο κ. Μπουγάς απάντησε ότι σε κάθε δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να παρίσταται περιπολικό. «Καταγγέλλουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται» φώναξε ο δημοτικός σύμβουλος από την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Μαζί για το Φάληρο» Γιάννης Τριάντος. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Σωτήρης Μεταξάς λέγοντας ότι «έθεσα ένα θέμα το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι πολύ σοβαρό. Διαπίστωσα με έκπληξη ότι όσοι δημοτικοί σύμβουλοι έλαβαν το λόγο αναφέρθηκαν σε θέματα ήσσονος σημασίας, όπως είναι οι πέργκολες και άλλα θέματα όπως το παραεμπόριο, τα οποία είναι ήσσονος σημασία μπροστά στη λειτουργία ενός δημοκρατικά εκλεγμένου δημοτικού συμβουλίου που καλείται να λάβει αποφάσεις για την τύχη αυτού του τόπου, για την τύχη των Φαληριωτών. Και σας λέω ότι από τη στιγμή που υπάρχει μία έλλειψη ενδιαφέροντος για το πρόβλημα, το οποίο έχει δημιουργηθεί σε μας τους δημοτικούς συμβούλους της Ελληνικής Αυγής. Κλείνω ότι ως μόνο τρόπος διαμαρτυρίας έχω να αποχωρήσω. Και θέτω το εξής ερώτημα πώς θα ένιωθε ο κ. Μερκουράκης και τι θα έκανε αν ερχόντουσαν κάποιοι δεξιοί και ακροδεξιοί με σκοπό να του επιτεθούν». Τότε ο κ. Μπουγάς παρενέβη και είπε ότι θα έμπαινε μπροστά για να τον προστατεύσει.

Πήρε το λόγο ο κ. Μερκουράκης από τη ΡΑΚ Παλαιού Φαλήρου, ο οποίος είπε ότι το ερώτημα του κ. Μεταξά το εκλαμβάνει ως έμμεση απειλή προς το πρόσωπό του. «Αλλά από εκεί και πέρα θέλω να σας πώ το εξής. Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε αλλά αν είστε μέλος της Χρυσής Αυγής, που εγώ αυτό έχω καταλάβει, ανήκετε σε μία οργάνωση η οποία είναι εγκληματική. Επί 15 λεπτά παραληρείτε, μας λέτε ότι κινδυνεύει η σωματική σας ακεραιότητα και εγώ σας ρωτάω και θα ήθελα να μου απαντήσετε με ένα ναι ή με ένα όχι, ίσως είναι και ρητορικό το ερώτημα. Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει αλλά ανήκετε σε μία οργάνωση, η οποία είναι εγκληματική, η οποία ευθύνεται για επιθέσεις σε περισσότερα από 40 άτομα. Νομίζω ότι πρέπει να απομακρυνθείτε από αυτή την οργάνωση, να χωρίσετε τα τσανάκια σας, είστε ένας Φαληριώτης, δεν σας γνωρίζω προσωπικά αλλά εγώ και πάλι σας το λέω ότι έχετε μπλέξει με τα πίτουρα και όποιος μπλέκει με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες. Δεν μπορεί το δημοτικό συμβούλιο να μπαίνει σε μία λογική εξτρεμιστικών ομάδων και να απασχολείται επί 15-20 λεπτά το δημοτικό συμβούλιο με αυτό το θέμα. Ούτε μπορεί να απασχολείται η ελληνική αστυνομία με αυτό το θέμα. Ούτε μπορούμε να δεσμεύσουμε το μοναδικό αστυνομικό όχημα που υπάρχει στην περιοχή για να έρχεται στα δημοτικά συμβούλια, μη τυχόν και συμβεί κάτι. Και είναι μάλιστα και χαλασμένο. Και μία τελευταία παρατήρηση, το θέμα του παραεμπορίου και το θέμα της πέργκολας στα μαγαζιά δεν είναι καθόλου ήσσονος σημασίας. Βέβαια το θέμα της ανθρώπινης ζωής είναι πολύ σημαντικό αλλά σας θυμίζω ότι έχετε μπλέξει με μία εγκληματική οργάνωση και αυτά συμβαίνουν στις εγκληματικές οργανώσεις» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μερκουράκης.

Παρενέβη ο κ. Μπουγάς σε έξαλλη κατάσταση, ο οποίος είπε ότι «μας λέτε εγκληματική οργάνωση, ενώ η Χρυσή Αυγή είναι νόμιμη με 500.000 ψήφους στις εκλογές. Δεν είναι πανηγυράκι, αφήστε το πανηγυράκι, εδώ είναι σοβαρά τα πράγματα. Εγκληματική οργάνωση δεν είναι η Χρυσή Αυγή. Αν ήταν εγκληματική οργάνωση θα την είχε βγάλει ο Άρειος Πάγος παράνομη, δεν θα συμμετείχε στις εκλογές. Από εκεί και πέρα αν πρέπει κάποιος να ψαχτεί κ. Μερκουράκη γιατί εγκληματικές οργανώσεις είναι ακριβώς τα αδέλφια σας, πρώτα, δεύτερα ξαδέρφια, που ακόμα θρηνούμε τους ανθρώπους στη Marfin και αυτοί έχουν όνομα, έχουν ποινικό μητρώο, είναι ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αυτοί που έχουμε απέναντί μας. Πρέπει να ανακαλέσετε κ. Μερκουράκη. Αν έχετε εσείς στοιχεία ότι είναι εγκληματική οργάνωση, τότε η πρώτη εγκληματική οργάνωση θα είναι η παρέα του ΣΥΡΙΖΑ και όχι η Χρυσή Αυγή. Σας τη χάρισε ο Καραμανλής αλλά από εκεί και πέρα πήρατε πολύ αέρα. Ξεκάθαρα πράγματα με όλο το σεβασμό στο πρόσωπό σας. Ζητώ να ανακαλέσετε τα περί εγκληματικής οργάνωσης. Είναι νόμιμη. Συμμετέχει στις εκλογές με απόφαση του Αρείου Πάγου. Ο ελληνικός λαός κάθε μέρα την αγκαλιάζει. Κάθε μέρα δυναμώνει ο εθνικισμός, η Χρυσή Αυγή, είτε το θέλετε, είτε δεν το θέλετε. Από εκεί και πέρα τα μηνύματα για εγκληματική οργάνωση πρέπει να τα πείτε στο σπίτι που λένε του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».

Η απάντηση Μερκουράκη: «Ο κ. Μπουγάς φαίνεται να ενοχλείτε κάθε φορά που αναφερόμαστε στην Χρυσή Αυγή. Εσείς ο ίδιος είπατε, ότι οι ανακοινώσεις αναφέρονται σε φασίστες και τσακίστε τους φασίστες και ότι φοβάστε. Αφού λοιπόν εσείς είστε φασίστες μην με εγκαλείτε εμένα και μην μου ζητάτε να πάρω λόγια πίσω για τα οποία η ίδια η Δικαιοσύνη έχει τελεσιδικήσει γι αυτά και πολύ σύντομα θα λήξει το δικαστήριο και ο αρχηγός σας και οι βουλευτές σας θα μπούνε μέσα και κάπου θα λήξει αυτό το παραμύθι. Μην μας μιλάτε για εθνικισμό σε μία χώρα, η οποία έχει αγκαλιάσει τους πρόσφυγες, έχει η ίδια βιώσει το προσφυγικό και την προσφυγιά. Μην μας μιλάτε για μία εγκληματική οργάνωση, η οποία τέλος πάντων εκμεταλλεύτηκε πρόσωπα και καταστάσεις και κατάφερε να μπει στη Βουλή και πολύ σύντομα το κακό ανέκδοτο θα τελειώσει». Η απάντηση Μπουγά: Εσύ Μερκουράκη τραγούδα…  «Η αιτία του κακού είναι οι ίδιοι οι λαθρομετανάστες που μαζέψατε εδώ γιατί κινδυνεύει κάθε γειτονιά. Η Χρυσή Αυγή είναι εδώ για να προστατεύσει τον ελληνικό λαό».