Νίκη της «Ελληνικής Αυγής για την Θεσσαλία» η κατάθεση ψηφίσματος για την Μακεδονία

Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2019 - 14:42

Νίκη της «Ελληνικής Αυγής για την Θεσσαλία» η κατάθεση ψηφίσματος για την Μακεδονία

Νίκη της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ» στο περιφερειακό συμβούλιο που συνεκλήθη την Τετάρτη, καθώς οι αριστερές παρατάξεις και οι Οικολόγοι αποχώρησαν σύσσωμες πριν ο περιφερειακός σύμβουλος Καλούτσας Αρτέμιος θέσει προς συζήτηση ψήφισμα εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τόνισαν ότι αρνούνταν να παραστούν στην συζήτηση του ψηφίσματος και ότι θα επέστρεφαν στην αίθουσα μόλις ολοκληρωνόταν η συζήτηση επ’ αυτού.

Μάλιστα, προέκυψε και σύγκρουση μεταξύ των εκπροσώπων του «δημοκρατικού τόξου», αφού μόλις οι διαμαρτυρόμενοι εισήλθαν εκ νέου στην αίθουσα, εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης που πρόσκειται στο ΚΙΝΑΛ μέμφθηκε τους αριστερούς που δεν παρέμειναν στην αίθουσα για να καταγραφεί η γνώμη τους.

Στο ψήφισμα που εννοείται πως απορρίφθηκε, ο συναγωνιστής Καλούτσας υπογράμμισε πως η Συμφωνία των Πρεσπών συνιστά προδοσία, ότι κυρώθηκε με υπόγειες συναλλαγές και εξαγορές βουλευτών, ζήτησε την καταδίκη της κυβέρνησης για την στημένη επίθεση με χημικά εναντίον των εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών στο συλλαλητήριο του Συντάγματος και την διενέργεια δημοψηφίσματος προκειμένου να αποφασίσει ο λαός για την τύχη της συμφωνίας αυτής.