Η Ελληνική Αυγή της Ι.Π. Μεσολογγίου για την άμεση στελέχωση και μεταστέγαση του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού

Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016 - 15:47

Η Ελληνική Αυγή της Ι.Π. Μεσολογγίου για την άμεση στελέχωση και μεταστέγαση του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού

Η Ελληνική Αυγή της Ι.Π. Μεσολογγίου είχε αναφερθεί στο παρελθόν για την αναγκαιότητα της μεταστέγασης του Α.Τ. Αιτωλικού καθώς και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας με προ ημερήσιας ερώτηση που είχε καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου.

Μάλιστα, δε σε κατ’ ιδίαν συνάντηση μας με τον Δήμαρχο, στον οποίο και επισημάναμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη περιοχή και την αναγκαιότητα της μεταστέγασης και στελέχωσης του Α.Τ. με ανθρώπινο αστυνομικό δυναμικό, προκειμένου να γίνει πιο αποτελεσματικό. Σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο όπου η εγκληματικότητα αυξάνεται συνεχώς, το αρμόδιο υπουργείο αντί να περιφρουρήσει εντατικά την ασφάλεια των πολιτών, τους εγκαταλείπει.

Το πιο νευραλγικό Αστυνομικό Τμήμα της Α.Δ. Αιτωλίας παρατήθηκε στο έλεος του Θεού. Μια περιοχή που χρίζει ιδιαίτερης αστυνόμευσης, εξαιτίας της ιδιομορφίας της με μεγάλη έκταση τόσο εδαφική  όσο και  παράκτια, η οποία δεν είναι  εφικτό  να αστυνομευτεί με το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό με αποτέλεσμα να έχουμε πάρα πολλές κλοπές, εισροή πολλών λαθρομεταναστών και αυξημένη διακίνηση ναρκωτικών.

Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Αιτωλικό, με την εξέγερση των κατοίκων που υποφέρουν από την ασύδοτη παραβατικότητα  και την εξωφρενική ατιμωρησία των Ρομά και των λαθρομεταναστών, δεν κινητοποίησαν την επίσημη πολιτεία, ούτε την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ που έχει χρέος να διασφαλίσει τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών και την ευνομία αυτών! Το υπουργείο αλλά και η Αστυνομική Διεύθυνση επαναπαύεται εδώ και πολλά χρόνια με το σύστημα των Οργανικών Θέσεων όπου με μια πρώτη ματιά φαίνεται ότι ένα αστυνομικό τμήμα είναι σε πλήρη λειτουργία. Κατ΄ αυτό το σύστημα καταγράφονται 25 άτομα εκ των οποίων μόνο οι 12 είναι έτοιμοι να πράξουν τα δέοντα.

Οι υπόλοιποι αν και είναι αποσπασμένοι σε διάφορες υπηρεσίες φαίνονται στην υπάρχουσα δύναμη με αποτέλεσμα το τμήμα να φαίνεται πλήρης. Επιπλέον, δεν υπάρχει μόνιμος Διοικητής όπως πρέπει και σε κάθε βάρδια υπάρχει ένας Αστυνομικός του ΑΤ Αιτωλικού και ένας από το ΑΤ Γαβαλούς οι οποίοι -αν είναι δυνατόν-. αστυνομεύουν ταυτόχρονα και τις δυο περιοχές. Περιοχές που χιλιομετρικά και μόνο να τις γυρίσεις θες τουλάχιστον μια ημέρα, με αποτέλεσμα οι παράνομοι να κάνουν κυριολεκτικά πάρτυ και οι πολίτες να υποφέρουν!

Η Ελληνική Αυγή για την Ι.Π. Μεσολογγίου είναι δίπλα στα δίκαια αιτήματα των Αστυνομικών και ζητεί την άμεση στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, τόσο σε  Αξιωματικούς (Διοικητή, Υποδιοικητή ) όσο και σε κατώτερο Αστυνομικό προσωπικό και την μεταστέγαση του τμήματος σε κτήριο όπου έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο.

Μόνο τότε θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις βεβαρυμένες υποχρεώσεις της περιοχής και να επαναφέρουν το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες.
 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ Ι.Π ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Δημήτριος Ε Μακρής