Η Ελληνική Αυγή Νότιου Αιγαίου κατά της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015 - 14:32

Η Ελληνική Αυγή Νότιου Αιγαίου κατά της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά

Συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, τον δήμαρχο και τοπικούς φορείς είχε ο περιφερειακός σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου με την Ελληνική Αυγή για το Νότιο Αιγαίο Στράτος Μαύρος στο κάλεσμα που έγινε Τετάρτη 27 Μαΐου προς όλο τον κόσμο της Σύρου όσο αφορά το θέμα στην αύξηση του ΦΠΑ που είναι προ των πυλών στα νησιά μας.

Δηλώσεις του Στράτου Μαύρου στην χτεσινή συνάντηση: Η αύξηση του ΦΠΑ θα είναι ταφόπλακα για τα νησιά μας και αυτό το γνωρίζουν όλοι, δεν θα ξεχάσω το ψήφισμα που είχαμε συμφωνήσει όλες οι παρατάξεις στο περιφερειακό συμβούλιο στις 30 Νοεμβρίου που είχε προκύψει το ίδιο θέμα. Τότε με κυβέρνηση Σαμαροβενιζέλου είχαμε ζητήσει παραιτήσεις και φυσικά όλες οι παρατάξεις συμφώνησαν.

Σήμερα θα πάρουν πίσω αυτά που έλεγαν τότε; Όπως και τότε έτσι και τώρα η Ελληνική Αυγή για το Νότιο Αιγαίο είναι κατά και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι και περισσότερο οι βουλευτές Κυκλάδων, Δωδεκάνησου του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι συμφωνούσαν με το ψήφισμα. Τι θα κάνετε κύριοι αν έρθει το θέμα στον βουλή, θα το υπέρψηφίσετε; Αφού τότε συμφωνούσατε μαζί μας, σήμερα θα διαφωνήσετε;

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα (Ε.Ε.Ε) Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα στο οποίο είναι μέσα ο δήμος Σύρου-Ερμούπολη. Δηλαδή από την μια βοηθάμε φτωχό λαό και από την άλλη θα τον υπέρ φορολογήσουμε; Κλείνοντας τόνισε πως η αύξηση του ΦΠΑ θα φέρει κλείσιμο καταστημάτων απολύσεις εργαζομένων και φυσικά περισσότερη φοροδιαφυγή.