Η Ελληνική Αυγή για το Ιόνιο έμπρακτα στο πλευρό των πολιτών

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015 - 13:22

Η Ελληνική Αυγή για το Ιόνιο έμπρακτα στο πλευρό των πολιτών

Από τις ανακοινώσεις για τα πρακτικά του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων προκύπτει ότι η Ελληνική Αυγή για το Ιόνιο, η αυτοδιοικητική έκφραση των Εθνικιστών της Χρυσής Αυγής στέκεται πραγματικά και ουσιαστικά στο πλευρό των πολιτών. Έτσι, μετά από ερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου της Ελληνικής Αυγής, Ν. Λεμοντζή, η ΠΙΝ δεσμεύτηκε για μια σειρά ενεργειών.

Να υπενθυμίσουμε ότι το θέμα του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την υγεία των κατοίκων της περιοχής αλλά και μείζον ζήτημα εις ότι αφορά την επιχειρούμενη εκμετάλλευση από τους "μεγαλοεργολάβους" που ορέγονται την διαχείριση των απορριμμάτων.

Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων σύγχρονο και φιλικό στο περιβάλλον, το οποίο έχει ως άξονες προτεραιότητας την αποκέντρωση των δραστηριοτήτων, τη μικρή κλίμακα, την ενθάρρυνση της κοινωνικής συμμετοχής, την αξιοποίηση του εγχώριου παραγωγικού δυναμικού και τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα στη διαχείριση των απορριμμάτων.