Η Ελληνική Αυγή για την Θεσσαλονίκη κατέθεσε πρόταση για την ανακούφιση των επαγγελματιών που πλήττονται από τα έργα του μετρό

Δευτέρα, 6 Απριλίου 2015 - 15:17

Η Ελληνική Αυγή για την Θεσσαλονίκη κατέθεσε πρόταση για την ανακούφιση των επαγγελματιών που πλήττονται από τα έργα του μετρό

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του συμβουλίου της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, η Ελληνική Αυγή για τη Θεσσαλονίκη κατέθεσε πρόταση για την ανακούφιση των επαγγελματιών, που θίγονται από τα έργα του μετρό.

Το πλήρες κείμενο της πρότασης που κατατέθηκε:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ για τη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συνεδρίαση Α΄ Δημοτικής Κοινότητας

18ο Θέμα Ημερήσιας Διάταξης

Η κατάσταση των επαγγελματιών, που είχαν την ατυχία να έχουν τις επιχειρήσεις τους επάνω στον άξονα των έργων, είναι απελπιστική. Βλέπουν τους κόπους μιας ζωής να εξανεμίζονται και παρά τις διαμαρτυρίες τους, η λύση δε μοιάζει εφικτή.

Ο δήμος οφείλει να καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να ανακουφίσει τους θιγόμενους επιχειρηματίες.

Ως Ελληνική Αυγή για τη Θεσσαλονίκη, προτείνουμε

  • Την πλήρη απαλλαγή των συγκεκριμένων επιχειρήσεων από κάθε δημοτικό φόρο ή τέλος, για την περίοδο που κάθε επιχείρηση επηρεάζεται από τις εργασίες κατασκευής του μετρό.
  • Αναστολή πληρωμής οποιωνδήποτε βεβαιωμένων υποχρεώσεων υπάρχουν προς το δήμο για όσο διάστημα κάθε επιχείρηση επηρεάζεται από τις εργασίες κατασκευής του μετρό.

Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύουμε ότι τέτοιου είδους μέτρα αποτελούν λύση, αλλά τα θεωρούμε αναγκαία έκφραση αλληλεγγύης σε δημότες, που αν μη τι άλλο δεν έχουν καμία ευθύνη για τις καθυστερήσεις και τις ταλαιπωρίες που προκύπτουν από το έργο.