Η Ελληνική Αυγή για την Κεντρική Μακεδονία στηρίζει τον Έλληνα παραγωγό και μικροεπαγγελματία

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014 - 17:36

Η Ελληνική Αυγή για την Κεντρική Μακεδονία στηρίζει τον Έλληνα παραγωγό και μικροεπαγγελματία

Τη Δευτέρα 24/11/2014, στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Κεντρικής Μακεδονίας συζητήθηκε το θέμα της έκδοσης των νέων αδειών για της Λαϊκές Αγορές.

Καθοριστική υπήρξε η τοποθέτηση του επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής, Νίκος Χρυσομάλλης, ο οποίος κατήγγειλε την υποκρισία τόσο της κυβέρνησης, όσο και όλων αυτών που στηρίζουν νομοθεσίες σαν το Ν.  4264/2014 για τις λαϊκές αγορές. Η απαίτηση για φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα για την ανανέωση της άδειας, μόνο για τους επαγγελματίες των λαϊκών αγορών, οδηγεί τον κλάδο σε αφανισμό, ενώ την ίδια στιγμή το περιφερειακό συμβούλιο ενδιαφέρεται μόνο για τη συγκρότηση πολυμελών επιτροπών γραφειοκρατικού χαρακτήρα και μάλιστα με ελάχιστη εκπροσώπηση των ίδιων των επαγγελματιών.

Η Ελληνική Αυγή στηρίζει τον Έλληνα παραγωγό και μικροεπαγγελματία, που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τις μνημονιακές πολιτικές και θεωρεί ότι πρέπει να στηριχτούν ουσιαστικά τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο . Τελευταίο θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ήταν οι συνεχόμενες απουσίες δύο συμβούλων.

«Η προσπάθεια της αριστεράς, σε αγαστή σύμπλευση με τη δεξιά της σφαλιάρας, να  τις δικαιολογήσουν, αφού σε αυτούς ανήκουν οι σύμβουλοι, προκειμένου να μην ακολουθηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες, απλά τους εκθέτει ακόμα περισσότερο. Ο δρόμος των ύβρεων και των απειλών είναι δηλωτικός της ποιότητας και του χαρακτήρα τους και αδυνατούμε να τους παρακολουθήσουμε.  Η συμμετοχή των περιφερειακών συμβούλων στις συνεδριάσεις είναι θεμελιώδες καθήκον και ο κανονισμός είναι σαφέστατος», είπε χαρακτηριστικά ο συναγωνιστής Χρυσομάλλης.

Είναι προφανές ότι κάποιοι όχι μόνο δεν τιμούν την ψήφο και την εμπιστοσύνη που τους έδειξαν οι συμπολίτες τους αλλά και δεν έχουν το θάρρος της παραίτησης, αφού δεν μπορούν ν’ ανταποκριθούν. Την ίδια στιγμή που κόπτονται να συμμετέχουν σε «επιτροπές» και όργανα της διοίκησης, δεν μπορούν να απουσιάζουν απ’ το κυρίαρχο όργανο έκφρασης της λαϊκής βούλησης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η θέση της Ελληνικής Αυγής είναι ξεκάθαρη και θα πρέπει οι περιφερειακοί σύμβουλοι να επιλέξουν ανάμεσα στις πολλές ιδιότητές τους ποια θα υπηρετήσουν. Παραμένει φυσικά το ερώτημα αν όλοι αυτοί οι ένθερμοι υποστηρικτές της «δημοκρατίας» θα έλεγαν τα ίδια, αν κάποιος από τους απόντες άνηκε στη Χρυσή Αυγή.