Η Ελληνική Αυγή για την Αττική για την τροποποίηση του Καλλικράτη - BINTEO

Κυριακή, 7 Μαΐου 2017 - 15:22

Κατά την 15η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής, πραγματοποιήθηκε συζήτηση ενόψει της αλλαγής του Ν.3852/2010 ("Καλλικράτης") και της συνταγματικής αναθεώρησης.

Τον λόγο εκ μέρους της παράταξης μας έλαβε ο περιφερειακός σύμβουλος Μουλιανάκης Περικλής που ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους απέτυχαν έως τώρα οι όποιες προσπάθειες μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης τονίζοντας αντίστοιχα τις προτάσεις της Ελληνικής Αυγής επί του θέματος.

Τόνισε πως κάτω από τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες η προσπάθεια αυτή είναι εξ' ορισμού καταδικασμένη να αποτύχει δεδομένου πως το πολιτικό προσωπικό του "συνταγματικού τόξου" ενδιαφέρεται πρωτίστως να διαχειριστεί είτε ατομικά μικροσυμφέροντα είτε το πολιτικό κόστος των παρατάξεων τους.

Κατέληξε δε πως οι Έλληνες Εθνικιστές δεν φέρουν καμία ευθύνη πολιτικά για την τωρινή προβληματική κατάσταση των δήμων και περιφερειών, στηλιτεύοντας παράλληλα την διοικούσα αρχή για μειωμένα αντανακλαστικά, ιδεοληψία και παντελή έλλειψη πολιτικού σχεδιασμού