Η Ελληνική Αυγή για την Αν. Μακεδονία και Θράκη τίμησε τα θύματα της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού - Φωτορεπορτάζ

Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016 - 15:14

Η Ελληνική Αυγή για την Αν. Μακεδονία και Θράκη τίμησε τα θύματα της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού - Φωτορεπορτάζ

O Πολιτιστικός σύλλογος Κεχρόκαμπου του Δ. Νέστου ξετύλιξε με έναν δικό του ξεχωριστό τρόπο την ιστορία του Πόντου, στην εκδήλωση μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων που διοργάνωσε την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 στην κεντρική πλατεία του χωριού αφιερωμένη στην ημέρα- Σύμβολο της Γενοκτονίας.

Πλήθος κόσμου παρευρέθησαν στην εκδήλωση σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα και τίμησαν με την παρουσία τους τη μνήμη των 353.238 Ελλήνων του Πόντου που εξοντώθηκαν με τον πιο βάρβαρο τρόπο από τους Τούρκους κατά τα έτη 1916-1923!Στην εκδήλωση παρευρέθη και ο Περιφερειακός Σύμβουλος για την Ελληνική Αυγή Ναθαναηλίδης Αναστάσιος Ποντιακής καταγωγής κι αποτίοντας φόρο Τιμής στις ψυχές που χάθηκαν.

Τόνισε ότι η ανέγερση ενός ακόμη σημαντικού και ιστορικού μνημείου, αναπαριστά τις ημέρες και τις ώρες θυσίας των αθώων θυμάτων ως σπονδή στην τελική του κατάληξη αλλά κι ως διαρκής φάρος υπενθύμισης στους νεότερους! Το θέμα της γενοκτονίας των Ελληνικών πληθυσμών του Πόντου αλλά γενικότερα των σφαγών και των γενοκτονιών των Ελλήνων της Μικρας Ασίας και στην Οθωμανική Αυτοκρατορία είναι άγνωστο στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες.

Στόχος της Χρυσής Αυγής είναι η αναγνώριση όλων των ειδεχθών εγκλημάτων που έχουν συμβεί εις βάρος του Ελληνικού λαού και η άμεση αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από όλα τα κράτη! Η υπόσχεση της Χρυσής Αυγής είναι ότι συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι την τελική νίκη!