Η Ελληνική Αυγή Α.Μ-Θράκης καταψήφισε τον προϋπολογισμό για το 2015

Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2014 - 04:45

Η Ελληνική Αυγή Α.Μ-Θράκης καταψήφισε τον προϋπολογισμό για το 2015

Την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε η έβδομη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, κατά την οποία κύριο θέμα ήταν ο προϋπολογισμός του οικονομικού έτους 2015.

Κατά την έναρξη της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, βιώσαμε την απόλυτη γελοιοποίηση της πολιτικής, με ένα ακόμη γεγονός που αποδεκνύει με τον πλέον καταφανή τρόπο την σοβαρότητα και το ήθος των πολιτικάντηδων που κυβέρνησαν και συνεχίζουν να διεκδικούν θώκους και οφίτσια. 

Η παράταξη Κοινωνική Συμμαχία (Πασοκ), που διοικούσε την περιφέρεια ΑΜΘ κατά την προηγούμενη τετραετία αποχώρησε από την αίθουσα επικαλούμενη την αντίθεσή της στον προϋπολογισμό, ενώ λίγα λεπτά μετά αποχώρησε και η παράταξη Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση (Συριζα). Το γελοίο και κωμικοτραγικό του πράγματος σχετίζεται με το γεγονός ότι ο εν λόγω προϋπολογισμός είχε καταρτιστεί από την Κοινωνική Συμμαχία, που όχι απλώς δεν τον ψήφισε, αλλά αποχώρησε κι από την συζήτηση.

Η Ελληνική Αυγή Α.Μ-Θράκης καταψήφισε τον προϋπολογισμό, διότι δεν συναινεί στην κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος και στις υπερκοστολογήσεις.

Άλλο σημαντικό θέμα της συνεδρίασης ήταν η γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας MED 2014-2020, ενός προγράμματος που στοχεύει στην συνεργασία των μεσογειακών χωρών σε θέματα ενεργειακής διαχείρισης, οικολογίας, καινοτόμων επιχειρήσεων κτλπ.

Τοποθετούμενος επί του θέματος και αιτιολογώντας την αντίεθεση της Ελληνικής Αυγής, ο συναγωνιστής Δημήτριος Μιμίδης, δήλωσε τις σοβαρές ενστάσεις ως προς την σοβαρότητα και την επιστημονική τεκμηρίωση των σχετικών αναφορών στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ως αιτίας του λεγομένου φαινομένου του θερμοκηπίου και τους λεγόμενους ανθρωπογενείς παράγοντες, πάνω στους οποίους στηρίζονται αυτά τα προγράμματα. Τέλος, αναφορικά με το πρόγραμμα για την γήρανση του πληθυσμού, ο συναγωνιστής δήλωσε πως οι ανησυχίες των ιθυνόντων για την γήρανση του ευρωπαϊκού πλυθησμού (Πρόγραμμα «Horizon 2020»), πέρα από εξόφθαλμα υποκριτικές, βρίσκονται σε εντελώς λανθασμένη βάση, εξετάζοντας αυτό το υπαρκτό φαινόμενο, όχι ως απειλεί για τους ίδιους τους ευρωπαϊκούς λαούς, αλλά υπό οικονομικό και δημοσιονομικό πρίσμα.