Ερώτηση προς το ΔΣ του σωματείου της ΔΕΗ - ΑΗΣ Κερατέας Λαυρίου και ανακοίνωση από την “Δύναμη Εργαζομένων ΔΕΗ”

Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018 - 15:54

Είχατε υποσχεθεί να αποτρέψετε τις μεταθέσεις των συναδέλφων μας, τι απέγινε τελικά και τι θα γίνει μόλις προκύψουν νέες;

Υπάρχει καμία ενημέρωση σχετικά με την επισκευή της νούμερο 5 μονάδας και αν δεν επισκευαστεί τι θα γίνουν οι συνάδελφοι που εργάζονται σε αυτή;
Τι γίνεται με τις εργασιακές άδειες που απαιτούνται όσο αφορά τα τυπικά προσόντα συναδέλφων που καλύπτουν οργανικές θέσεις (προφανώς είστε γνώστες του νέου ΚΚΠ);
Πότε θα αποφασίσετε να συνεδριάσει η νέα εξελεγκτική επιτροπή που από το καταστατικό προβλέπεται να συγκαλείται σε τακτά χρονικά διαστήματα;

Σας καλούμε να βοηθήσετε τους συναδέλφους και τουλάχιστον τηρήστε τις υποσχέσεις σας γιατί όπως έχετε πει εσείς οι ίδιοι «είναι μεγάλη τραγωδία να κλείνουν σπίτια συναδέλφων και άλλοι συνάδελφοι να φεύγουν εκτός έδρας»!

Η Δύναμη Εργαζομένων ΔΕΗ ήταν, είναι και θα είναι πάντα στο πλευρό τον συναδέλφων και θα τους στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση:

Η συνολική εικόνα της πατρίδας μας χαρακτηρίζεται τραγική και δυστυχώς εις ότι αφορά την ΔΕΗ ομοίως καταγράφουμε:

Το σχέδιο της κατά 50% ΔΕΗ στην εμπορεία, την απώλεια του ΑΔΜΗΕ από τον όμιλο ΔΕΗ, πώληση μονάδων και ορυχείων, πώληση του 17% μετοχών της ΔΕΗ από το ΤΑΙΠΕΔ, την εκχώρηση του 34% των μετοχών της ΔΕΗ στο υπερταμείο των δανειστών, την λειτουργία των ΝΟΜΕ, θέματα που στο σύνολο τους την καθιστούν μικρή και μη βιώσιμη επιχείρηση.

Με την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ μαζί με τα ορυχεία της που τροφοδοτούν σε καύσιμο, πωλούνται μονάδες που βρίσκονται στα άκρα του συστήματος και είναι πολύ σημαντικές για την ισορροπία του.

Έπεται και συνέχεια να πουληθούν υδροηλεκτρικές μονάδες οι οποίες είναι ιδιαίτερα συμφέρουσες  για τους αγοραστές γιατί παράγουν ενέργεια τσάμπα.

Καμία βελτίωση της τιμής υπέρ του καταναλωτή δεν θα υπάρξει, καμιά βελτίωση για την επάρκεια ενεργείας για την χώρα.

Πώληση του ΑΜΗΕ μια τεράστια περιουσία παγίων αξίας κάποιων δις «αποεπενδύθηκε» με 760 εκατομμύρια ευρώ περίπου, από τα οποία τα 360 εκατομμύρια τα κατέβαλε ο αγοραστής (κινεζικός όμιλος 24%) και τα υπόλοιπα το δημόσιο.

Σημειωτέον πως τον Ιανουάριο του 2018 θα πρέπει ο Όμιλος ΔΕΗ να καταβάλει στο δημόσιο φόρους αξίας 380 εκατομμυρίων ευρώ περίπου.

Οι εργαζόμενοι στον ΑΔΜΗΕ  ήταν και είναι αναπόσπαστο κομμάτι στο σύνολο των εργαζομένων του Ομίλου ΔΕΗ αλλά όπως φαίνεται ορισμένοι θέλουν να διαρρήξουν την κοινή επιχειρηματική γραμμή (ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ).

Και βέβαια ο ΑΔΜΗΕ «διαχωρίστηκε» αλλά θα περιμέναμε να μην συμβεί το ίδιο και με τον ΔΕΔΔΗΕ.

Ενώ εμείς και οι υπόλοιποι ευρωπαίοι έχουμε επιδοθεί σε ένα κυνήγι στόχων με τις πανάκριβες ανανεώσιμες πηγές ενεργείας, οι τούρκοι έχουν αυξήσει από 12% σε 16% την αναλογία παραγόμενης ενεργείας από εγχώριο άνθρακα ενώ θα προχωρήσουν και στην παραγωγή ηλεκτρικής ενεργείας από πυρηνικούς αντιδραστήρες.

Επιμένουμε λοιπόν στην χρήση του εθνικού μας καυσίμου που είναι ο λιγνίτης και είναι το μόνο που εξασφαλίζει φτηνή ενέργεια για τον καταναλωτή.

Δύναμη Εργαζομένων ΔΕΗ