Επερώτηση Ελληνικής Αυγής για την Κεντρική Μακεδονία για τη μεταφορά μαθητών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλών Θεσσαλονίκης

Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2016 - 19:36

Επερώτηση Ελληνικής Αυγής για την Κεντρική Μακεδονία για τη μεταφορά μαθητών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλών Θεσσαλονίκης

Συζητήθηκε στη Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις 2 Νοεμβρίου 2016 η Επερώτηση της Ελληνικής Αυγής, με εισηγητή τον Ν. Χρυσομάλλη, για την μεταφορά μαθητών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλών Θεσσαλονίκης.

Σε δελτίο τύπου της Ένωσης Τυφλών Βορείου Ελλάδος  «Ο ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΜΠΡΑΪΓ» στις 6/10/2016, καταγγέλλεται «η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης για αδιαφορία σχετικά με τη μη έγκαιρη προκήρυξη και ανάθεση του διαγωνισμού εκμίσθωσης των μέσων για την μεταφορά των τυφλών μαθητών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλών Θεσσαλονίκης». Ενώ η σχολική χρονιά έχει προχωρήσει, το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλών Θεσσαλονίκης παραμένει, υποχρεώνοντας σε ταλαιπωρία τόσο τους ίδιους τους μαθητές, όσο και τους γονείς και τις οικογένειές τους, που αναγκαστικά αναλαμβάνουν μόνοι τους τη μεταφορά.  Είναι ορατό πλέον το ενδεχόμενο της αναγκαστικής παύσης του σχολείου για τους μαθητές αυτούς,  καθώς βιώνουν απαράδεκτη αντιμετώπιση και πλήρη αδιαφορία και απαξίωση. 

Η Ελληνική Αυγή έθεσε το θέμα ζητώντας να πληροφορηθεί πού οφείλεται η καθυστέρηση και ποιος ευθύνεται την μη έγκαιρη προκήρυξη διενέργειας και ανάθεσης του διαγωνισμού εκμίσθωσης των μέσων για την μεταφορά των τυφλών μαθητών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλών Θεσσαλονίκης, καθώς και αν θα υπάρξει άμεση λύση στο ζήτημα της μεταφοράς των τυφλών μαθητών.

Στην απάντησή της η Μ.Ε Θεσσαλονίκης προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, χωρίς να απαντήσει επί της ουσίας, ισχυριζόμενη ότι ο διαγωνισμός ξεκίνησε έγκαιρα άλλα φταίει το υπουργείο για το είδος του διαγωνισμού που επιβάλλει, οι μετακινήσεις από σχολείο σε σχολείο των μαθητών, οι νέες εγγραφές και οτιδήποτε τέλος πάντων άλλο εκτός από την αναλγησία ορισμένων να αφουγκραστούν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα όλες οι ελληνικές οικογένειες και πολύ περισσότερο όσες έχουν Α.Μ.Ε.Α.

Η Ελληνική Αυγή απορρίπτει ως απαράδεκτες όλες τις διαδικαστικές προφάσεις και καλεί τη Μ.Ε. Θεσσαλονίκης να ξεκινήσει άμεσα τα δρομολόγια για τη μεταφορά των τυφλών μαθητών και να φροντίσει τουλάχιστον για την επόμενη χρονιά να μην ταλαιπωρηθεί κανένας μαθητής, πολύ δε περισσότερο η κοινωνικά ευαίσθητη ομάδα των Α.Μ.Ε.Α.