Ελληνική Αυγή για την Κρήτη: Παρεμβάσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Κυριακή, 3 Ιουλίου 2016 - 21:19

Ελληνική Αυγή για την Κρήτη: Παρεμβάσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Παρεμβάσεις και ερωτήσεις στο περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης κατέθεσε η παράταξη Ελληνική Αυγή για την Κρήτη με επικεφαλής τον περιφερειακό σύμβουλο Γιώργο Σπυρόπουλο.

Συγκεκριμένα:

Ξερομαδάρες Σφακίων

Η συγκεκριμένη περιοχή των Σφακίων που για αιώνες ήταν το κέντρο της κτηνοτροφίας στα Σφακιά έχει αποχαρακτηρισθεί από κτηνοτροφική ζώνη και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής παρόλο που έχουν τίτλους ιδιοκτησίας δεν αποζημιώνεται με τις επιδοτήσεις που θα πρέπει να λαμβάνουν.

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται έντονα, ότι όλα αυτά γίνονται για τις ανεμογεννήτριες που επιθυμούν κάποιοι να εγκαταστήσουν στην περιοχή, με αποτέλεσμα την περιβαλλοντική καταστροφή και την απαξίωση της κτηνοτροφικής και μελισσοκομικής παραγωγής, που είναι και τα βασικότερα βιοποριστικά επαγγέλματα των Σφακιανών.

Ερώτηση

Η περιφέρεια τι θέση πήρε στο συγκεκριμένο ζήτημα και τι προτίθεται να πράξει για την αποκατάσταση της αδικίας που συντελείται στα Σφακιά; Φυσικά δεν συζητάμε καν για αιολικά πάρκα, διότι ούτε προπέλα δεν θα αφήσουμε να φτάσει στην περιοχή. Τι ακριβώς συμβαίνει και δεν έχουν ακόμη αποζημιωθεί εδώ και χρόνια οι παραγωγοί εξωτικών καλλιεργειών του δήμου Σφακίων σε αντίθεση με άλλους παραγωγούς ιδίων προϊόντων σε άλλες περιοχές;

Οδικός άξονας Βρυσών - Χώρας Σφακίων

Από το 32ο έως και το 34ο χιλιόμετρο του οδικού άξονα Βρυσών -Χώρας Σφακίων, λίγο πιο κάτω από το χωριό Ιμπρος, ο δρόμος είναι και παραμένει επικίνδυνα στενός σε μήκος δύο περίπου χιλιομέτρων, όπου πολλές φορές δημιουργείται μποτιλιάρισμα, όπως την 16-6-2016 με αποτέλεσμα την δύσκολη μετακίνηση τόσο των επισκεπτών, όσο και των ντόπιων συμπολιτών μας και φυσικά την ασφάλεια τους.

Ερώτηση

H περιφέρεια Κρήτης τι πρόκειται να πράξη για την αποπεράτωση των δύο χιλιομέτρων του συγκεκριμένου δρόμου; Που υπάρχει κώλυμα και δεν τελειώνει ο συγκεκριμένος επικίνδυνος και τόσο σημαντικός δρόμος;

ekriti.gr