Ελληνική Αυγή για την Κρήτη: Παράνομα μουσουλμανικά Τζαμιά στη Μεσαρά

Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016 - 13:51

Ελληνική Αυγή για την Κρήτη: Παράνομα μουσουλμανικά Τζαμιά στη Μεσαρά

Σε σοβαρές καταγγελίες, για παράνομα Τζαμιά μουσουλμάνων που λειτουργούν στην περιοχή της Μεσαράς προχωρά η παράταξη “Ελληνική Αυγή για την Κρήτη” με επικεφαλής τον Περιφερειακό σύμβουλο Κρήτης Γιώργο Σπυρόπουλο.

Αφορμή για τις καταγγελίες στάθηκε η πρόθεση των μουσουλμάνων της περιοχής να τελέσουν προσευχή στο κλειστό γυμναστήριο του Τυμπακίου, ένα θέμα που απασχόλησε τις τοπικές αρχές και τους φορείς της περιοχής, οι οποίοι μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις δεν κρύβουν την ανησυχία και τον προβληματισμό τους.

Οι καταγγελίες της περιφερειακής παράταξης, εστάλησαν μάλιστα με σχετικό έγγραφο τόσο στην τοπική ΕΛΑΣ, όσο και στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης, καθώς η Ελληνική Αυγή για την Κρήτη ζητά την επίσημη τοποθέτηση της Εκκλησίας απέναντι στο θέμα αυτό.

Συγκεκριμένα, η παράταξη αναφέρει τα εξής:

“Τις περασμένες μέρες ήρθε στο φως της δημοσιότητας ή πρόθεση προσευχής μουσουλμάνων στο κλειστό γυμναστήριο Τυμπακίου. Όμως όπως όλοι γνωρίζουν στο Τυμπάκι υπάρχουν δύο παράνομα τζαμιά. Ένα του σουνιτικού και ένα του σιιτικού δόγματος του Ισλάμ.

Από την στιγμή που τα δύο τζαμιά λειτουργούν παράνομα, έχουν ελεγχθεί ποτέ από την Ελληνική Αστυνομία τα άτομα τα οποία συγκεντρώνονται εκεί ως προς το νόμιμο της παραμονής τους;

Οι Ιμάμηδες κατά πόσο νόμιμα εκτελούν θρησκευτικά καθήκοντα και αν υπάρχει σχετική άδεια από το Υπουργείο παιδείας και θρησκευμάτων;

Είναι γνωστό ότι τα δύο δόγματα αυτά είναι σε πόλεμο μεταξύ τους, με αποκορύφωμα τις βαρβαρότητες των σουνιτών της Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, ISIS, απέναντι στους πολίτες της Συρίας και του Ιράκ, αλλά και τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη με εκατοντάδες νεκρούς.

- Έχουν ποτέ διενεργηθεί έλεγχοι για την νομιμότητα των ατόμων που συγκεντρώνονται για προσευχή;
-Υπάρχει ή δυνατότητα πληροφόρησης για τυχόν άτομα τα οποία προσηλυτίζουν αλλά άτομα σε φομενταμενταλιστικές ενέργειες, τζιχαντιστικού ένοπλου αγώνα, σε άγνοια του Ελληνικού κράτους;
-Υπάρχει πληροφόρηση για τον λόγο που υπάρχουν δυο τζαμιά σε μία μικρή περιοχή της Μεσαράς και τι κίνδυνο κρύβει ή τυχόν αντιπαράθεση σουνιτών και σιιτών, για την δημόσια και κρατική ασφάλεια του Ελληνικού Έθνους;

Ήδη υπάρχουν ενδείξεις για άτομο που έλκεται σε ισλαμικές ένοπλες τακτικές Τζιχάντ στο νομό Ηρακλείου.
-Έχει ελεγχθεί ποτέ ή νομιμότητά ενοικίασης των δύο συγκεκριμένων παράνομων τζαμιών; 
Η Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας τι θέση έχει λάβει ως πνευματική αρχή, για τυχόν προσηλυτισμό Ελλήνων από τους Ιμάμηδες του Ισλάμ στο Τυμπάκι;” 

ekriti.gr