Δυναμική παρουσία της Ελληνικής Αυγής  στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας στις 27/7/2015

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015 - 14:43

Δυναμική παρουσία της Ελληνικής Αυγής  στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας στις 27/7/2015

Συνεδρίασε χτες 27 Ιουλίου το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας και για άλλη μια φορά καταλυτική υπήρξε η παρουσία η παρουσία της Ελληνικής Αυγής, τόσο με τις τοποθετήσεις της όσο και με την επερώτηση που κατέθεσε σχετικά με τη λειτουργία κέντρου κράτησης λαθρομεταναστών στη Ροδόπολη Σερρών.

Ειδικότερα η επερώτηση που κατατέθηκε αφορούσε πρόσφατα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνάντησή του με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γ. Πανούση, ανακοίνωσε ότι «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει ήδη προετοιμαστεί για τη δημιουργία σύγχρονου κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στη Ροδόπολη Σερρών, που θα χρηματοδοτηθεί μέσω του νέου ΕΣΠΑ.». Το θέμα όμως είχε συζητηθεί ήδη στον δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σιντικής, το οποίο ανακάλεσε παλαιότερη απόφασή του, που ενέκρινε τη λειτουργία ανοικτού κέντρου υποδοχής μεταναστών και η απόφαση ήταν σε γνώση του περιφερειάρχη. Σε κάθε περίπτωση το θέμα δεν είχε έρθει προς συζήτηση στον Περιφερειακό Συμβούλιο και όπως επισημάνθηκε από την Ελληνική Αυγή κανένας δεν νομιμοποιείται να κάνει τέτοιου είδους δηλώσεις και να αναλαμβάνει δεσμεύσεις ενάντια στη θέληση των κατοίκων, απλά και μόνο για να είναι αρεστός στην κεντρική διοίκηση. Το θέμα έκλεισε με δήλωση του περιφερειάρχη ότι δεν πρόκειται να δημιουργηθεί τελικά το κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών. 

Κατά τη συζήτηση ενός θέματος που αφορούσε ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ, ο επικεφαλής της παράταξης, Χρυσομάλλης Νικόλαος, σε μια αποστροφή της τοποθέτησής του, υπενθύμισε πρόσφατες αιτιάσεις της Ελληνικής Αυγής σε βάρος της πλειοψηφίας για το φάκελο που κατατέθηκε για αποζημιώσεις από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης και αφορούσε τους πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες του χειμώνα. Όπως είπε είχε επισημανθεί και τότε ότι, τα όσα έλεγε ο περιφερειάρχης ήταν επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και δεν υπήρχε περίπτωση να αποζημιωθεί κανείς, κάτι που δυστυχώς επαληθεύτηκε σήμερα, αφού το αίτημα απορρίφθηκε. Αξίζει να αναφερθεί ότι για ανάλογες περιπτώσεις το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης ενίσχυσε περιφέρειες όπως η Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, η Ήπειρος, η Δυτική Ελλάδα και η Θεσσαλία.  

Η Ελληνική Αυγή για την Κεντρική Μακεδονία δηλώνει παρούσα για την προστασία των συμφερόντων των πολιτών και θα ξεσκεπάζει όλα τα μικροπολιτικά παιχνίδια που επιχειρούν κάποιοι να παίξουν σε βάρος του λαού, προσπαθώντας συνεχώς να καλύψουν την ανικανότητά τους πίσω από δήθεν προσπάθειες επικοινωνιακού τύπου.