Δράσεις και παρεμβάσεις της Ελληνικής Αυγής για την Κρήτη

Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014 - 12:52

Δράσεις και παρεμβάσεις της Ελληνικής Αυγής για την Κρήτη

Μετά την οικονομική γερμανική κατοχή, ήρθε να μας «κατσικωθεί» στην Κρήτη και ο γερμανός συγγραφέας Χάινς Ρίχτερ, τον οποίο έχουν προτείνει οι «αντιναζιστές» πανεπιστημιακοί, ως επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έτσι λοιπόν,με όλη την καλή διάθεση πού έχουμε ,να τούς ενημερώσουμε για τα έργα και τις συγγραφικές ημέρες τού εν λόγω κυρίου,και ας αποφασίσουν για το τι προτίθενται να κάνουν μετά τις αποκαλύψεις μας! Ο εν λόγω συγγραφέας, στο τελευταίο συγγραφικό του έργο, με θέμα «Η Μάχη της Κρήτης», χαρακτήρισε τον Κρητικό Λαό, τις Ελληνικές  Ένοπλες  Δυνάμεις και την Ελληνική Χωροφυλακή, που πολέμησαν για την ελευθερία τους, ως ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ και ως ανθρώπους, οι οποίοι, αγωνίστηκαν με βάρβαρα μέσα και βρώμικο και κτηνώδη τρόπο –εάν είναι δυνατόν - για την ελευθερία του τόπου τους, ενάντια στον γερμανό κατακτητή. Εδώ φυσικά μαθαίνουμε, μετά από 75 χρόνια και την αλήθεια, δεδομένου πως στο βιβλίο ανατρέπεται η ιστορική πραγματικότητα, αφού δεν αναγράφει πουθενά για την βρετανική κοινοπολιτεία, η οποία άφησε στο έλεος του Θεού την Κρήτη και για τις γερμανικές βαρβαρότητες που συντελέστηκαν αργότερα στο νησί. Σε περίπτωση που προχωρήσει η αναγόρευση του Χάινς Ρίχτερ ως επίτιμου διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ  θα προβεί σε δυναμικές κινητοποιήσεις, προκειμένου να μην συντελεστεί κάτι τέτοιο. Τελικά, ακόμη δεν μας έχουν πει…ποιοί είναι οι αληθινοί «ναζί».

Για το συνταξιοδοτικό σωμάτων ασφαλείας

Το επικείμενο και πολυδιαφημισμένο νομοσχέδιο, για το συνταξιοδοτικό ανδρών και γυναικών, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο, πολλοί το στηρίζουν και το υποστηρίζουν, οσφυοκαμπτώντας, και στη θλιβερή συγκυβέρνηση, αλλά και στην επίσης θλιβερή αντιπολίτευση, η οποία, κυριολεκτικά, μισεί τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο, παρά η ταφόπλακα, τόσο των παλαιών όσο και των νέων ασφαλισμένων ενστόλων.

 Να θυμίσω, λοιπόν, σε αυτούς, τόσο με την ασθενή μνήμη, όσο και στους «αντιπολιτευόμενους» του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και του Κ.Κ.Ε., ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, είχαν το προνόμιο της συνταξιοδότησης στα 24 έτη, 6 μήνες και 1 ημέρα, διότι εργάζονται και επιτελούν το καθήκον τους, μέρα - νύχτα, χωρίς αργίες, χωρίς να αμείβονται για την πέραν του ωραρίου εργασία τους, ακόμη και επτά ημέρες την εβδομάδα. Το προνόμιο αυτό, ήταν αναλογούν σε χρόνο, προς μείωση των συντάξιμων ετών. Οι δε αποζημιώσεις των νυχτερινών και των Σαββατοκύριακων είναι μικρότερες ακόμη και από χώρες όπως η Αλβανία, η Βουλγαρία και κράτη της υποσαχάριας Αφρικής. Η ωριαία αποζημίωση νυχτερινού μαζί με τους φόρους είναι στο 1,30 € την ώρα(!) Πέραν του ότι μας βάζουν να πληρώσουμε, αυτά που έχουμε δουλέψει με ιδρώτα και αίμα. Πέραν του ότι τα παραμύθια του Σαμαρά, το 2012, φαίνονται ως έργα του βαρώνου Μυνχάουζεν. Πέραν των εγκωμιαστικών σχολίων των βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και του Κ.Κ.Ε. για τους σφαγιασθέντες συναδέλφους, με το τρίπτυχο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-Μελιγαλάς.

Πέραν της πλήρους ασυδοσίας των Πουλικογιάννηδων, οι οποίοι έχουν αφήσει σακατεμένους εκατοντάδες συναδέλφους, χωρίς να δικαστούν ποτέ, ενώ ξαφνικά βρέθηκαν κατήγοροι του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή…η ταφόπλακα ήρθε να μπει στους νέους συναδέλφους, οι οποίοι θα δουλεύουν μέχρι τα βαθειά γεράματά τους, ξεπερνώντας σε πραγματική εργασία τα χρόνια τους συν 35%. Όσον αφορά στο εφάπαξ, ας μας πει ο κ. Δένδιας, για ποιόν λόγο, στον νόμο αναδιάρθρωσης της Αστυνομίας, έβγαλε ένα άρθρο, στο οποίο, φωτογραφικά, μπορούν να πάρουν το εφάπαξ τους, 13 εν ενεργεία αστυνομικοί, εκ των οποίων, ο πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Φωτόπουλος,  ο τέως πρόεδρος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α Γεωργαντζής, ο αρχηγός ΕΛ.ΑΣ. Τσακνάκης και 9 ακόμη ανώτατοι εν ενεργεία αξιωματικοί. Τι έχουν να μας πουν και αυτοί, και πώς πιστεύουν ότι τους βλέπουμε οι υπόλοιποι 45.000 αστυνομικοί, που ενώ πληρώνουμε εισφορές εφάπαξ για δεκαετίες, το έχουμε πλέον χάσει,  ύστερα από τις εντολές της Τρόικας, των γερμανών και των διεθνών τοκογλύφων;

ΔΙΜΗΝΙΑΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ έθεσε θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την κατάργηση της αποστολής, με ταχυμεταφορέα, των προσκλήσεων προς τους περιφερειακούς συμβούλους, το οποίο κόστιζε στην Περιφέρεια αρκετές χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο. Πρότασή μας ήταν, τα χρήματα αυτά να μοιρασθούν στην σκληρά δοκιμαζόμενη κοινωνία, από την κρίση και τα μνημόνια της γερμανικής κατοχής του Σόιμπλε και της Μέρκελ. Η αποδοχή της πρότασής μας ήταν καθολική, με αποτέλεσμα την συγκρότηση ειδικής επιτροπής, μέσω της οποίας, τα χρήματα αυτά θα δοθούν σε κοινωνικά ιδρύματα της εκκλησίας, σε πολύτεκνες και πολυμελείς οικογένειες, σε καρκινοπαθείς, σε φιλοζωικά σωματεία και σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας

Αίτημα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ για τήρηση ενός λεπτού σιγής, εις μνήμην των θυμάτων του ολοκαυτώματος της Βιάννου, από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής. Ταυτόχρονα, αίτημα για διεκδίκηση του κατοχικού δανείου, του δανείου ανοικοδομήσεως του 1952 και όλων των κατοχικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων από την γερμανική, ιταλική και βουλγαρική κατοχή.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ έφερε σε συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, το κείμενο του «Κοινωνικού Εθνικισμού», όπου φαίνεται η πλατφόρμα διαδικτύου της Google, με την Κρήτη να ανήκει στην οθωμανική αυτοκρατορία. Καταθέσαμε ερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για το τι προτίθεται να κάνει σχετικά και του υποδείξαμε τον δρόμο να προσφύγει η Περιφέρεια Κρήτης, στο Υπουργείο Εξωτερικών και στην αρμόδια Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξωτερική πολιτική, ούτως ώστε, να λυθεί αυτό το εξαιρετικά σοβαρό και παράλληλα ταπεινωτικό ζήτημα απόδοσης του τοπωνυμίου αυτού στην Κρήτη.

Κατάθεση, από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, μελέτης, για την σήμανση του οδικού άξονα Μαλλίων - Βραχασίου Λασιθίου και Νεαπόλεως - Βραχασίου Λασιθίου. Η μελέτη αυτή αφορούσε το χωριό Βραχάσι, ένα ιστορικό χωριό 1000 περίπου κατοίκων, στο οποίο δεν υπήρχε ούτε μία πινακίδα οδικής σήμανσης, που να οδηγούσε προς αυτό.

Αποτέλεσμα : Σύμφωνα και με βάση την μελέτη μας, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, τοποθετήθηκαν πινακίδες οδικής σήμανσης, οι οποίες κόστισαν ελαχιστότατα στην Περιφέρεια και έλυσαν ένα χρόνιο πρόβλημα.
Κατόπιν αυτού, πραγματοποιήθηκε, σε όλα τα καφενεία της Κοινότητας, ανάρτηση, ως ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, της σχετικής αναφοράς του γεγονότος.

Όμοια με το προηγούμενο θέμα, έγινε κατάθεση μελέτης και για την σήμανση του οδικού άξονα Ρεθύμνου – Σφακίων και Χανίων – Σφακίων, η οποία και έτυχε της αντίστοιχης αντιμετώπισης, με την τοποθέτηση πινακίδων οδικής σήμανσης. 
Μετά από αυτό, πραγματοποιήθηκε εκ μέρους μας και επίσκεψη στα ιστορικά Σφακιά και συζήτηση με τους κατοίκους.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 10/10/2014

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ απεχώρησε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, εις ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης προς τον πολιτικά διωκόμενο Αρχηγό της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, Νικόλαο Μιχαλολιάκο και τους βουλευτές της, κατόπιν και της απαγόρευσης να μεταβούν στην Βουλή, για την συζήτηση και ψήφιση της ψήφου εμπιστοσύνης, μία ακόμη πράξη κατάλυσης της Δημοκρατίας και του Συντάγματος, από την κατοχική κυβέρνηση. Θέσαμε το ζήτημα πως οι διώξεις είναι καθαρά πολιτικές, με εφευρήματα, επινοήματα, κατασκευάσματα και φωτομοντάζ φωτογραφιών και μάλιστα υπό την χρηματοδότηση του ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ και της καγκελαρίου ΜΕΡΚΕΛ, του βιβλίου, το οποίο έγραψε ο θεωρητικά «αριστερός» δημοσιογράφος, μυθοπλάστης, ψευτολόγος και χλευαστής Ψαρράς, υιός της μολυσμένης δημοσιογραφίας. Ένα βιβλίο γεμάτο ασύστολα ψεύδη, στο οποίο μάλιστα στηρίχθηκε και το πόρισμα Βουρλιώτη. Πριν την αποχώρηση, εκφράστηκαν τα θερμά συλληπητήρια προς τις οικογένειες των αδικοχαμένων πεζοναυτών, από ελαττωματικό βλήμα όλμου, το οποίο υπήρχε στον ελληνικό στρατό από το 1984, γεγονός που καταδεικνύει την άσχημη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας, εξ αιτίας της μνημονιακής πολιτικής.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 12/11/2014
Πραγματοποιήθηκε ψήφιση του προϋπολογισμού Περιφέρειας Κρήτης για το 2015.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ :
- καταψήφισε τον προϋπολογισμό
- υπερψήφισε την ανέγερση σχολείου στα Ζωνιανά Ρεθύμνης και κατασκευή δρόμου πρόσβασης στο συγκεκριμένο σχολείο.
1) Με την μορφή της κατεπείγουσας ερώτησης, θέσαμε το ζήτημα μάνας, μονογονεϊκής οικογένειας, της οποίας ο σύζυγος απεβίωσε πριν 2 χρόνια, σε τροχαίο ατύχημα και μέχρι σήμερα, παρά τις συνεχείς προσπάθειές της, καμμία αρμόδια υπηρεσία δεν έχει προχωρήσει στην έκδοση κάποιας σύνταξης και βοήθεια προς το ανήλικο τέκνο της. Οι σχετικοί φάκελοι έχουν χαθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ι.Κ.Α. Ιεράπετρας και Λασιθίου, με αποτέλεσμα, μία μάνα με ένα ανήλικο τέκνο να παραμένει αβοήθητη, στο έλεος του Θεού. 
Η κινητοποίηση της Περιφέρειας ήταν άμεση, μέσω της Αντιπεριφερειάρχου Λασιθίου,  κας Πετράκη και ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την αποκατάσταση του ζητήματος της εν λόγω μητέρας.
Μητέρα από την Ιεράπετρα εκπέμπει SOS! Tαλαιπωρία για την ίδια και το ανήλικο παιδί της – Κατεπείγουσα ερώτηση της Ελληνικής Αυγής

2) Κατάθεση ερώτησης και προώθηση από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, ως θέμα κύριας συζήτησης, που θα γίνει σε έκτακτη συνεδρίαση, για την αποζημίωση αγροτών και κτηνοτρόφων, της περιοχής Ιεράπετρας, όπου στις 8/11/2014, ισχυρό καιρικό φαινόμενο τύπου ανεμοστρόβιλου (υδροσίφωνα) έπληξε την περιοχή Κοπάνες, με αποτέλεσμα την ισοπέδωση θερμοκηπίων, έως και την ανατίναξη ενός, εξ αιτίας της διαφοράς πίεσης, την καταστροφή ποιμνιοστασίων και 40 περίπου στρεμμάτων καλλιεργήσιμης έκτασης, ακόμη και την εκσφενδόνιση πραγμάτων σε απόσταση έως και 200 μέτρα.

Ερώτηση προς την Περιφέρεια και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης , για το τι προτίθενται να πράξουν, σχετικά με τις αντίστοιχες αποζημιώσεις, οι οποίες εκπίπτουν από τις ήδη ισχύουσες, λόγω καιρικών φαινομένων, αποζημιώσεις, λόγω του συγκεκριμένου, άκρως επικίνδυνου μετεωρολογικού φαινομένου, το οποίο είναι νέο και πρωτόγνωρο στην πατρίδα μας, καθότι, το φαινόμενο ανεμοστρόβιλος – υδροσίφωνας ξεφεύγει από τους θυελλώδεις ανέμους και εντάσσεται στην κατηγορία κλίμακας 1 ανεμοστρόβιλου, ο οποίος παρατηρείται συνήθως, στις περιοχές της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

Γιώργος Σπυρόπουλος
Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης με την Ελληνική Αυγή για την Κρήτη